michal 558 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ogólnie z horrorami jest ostatnimi laty po prostu fatalnie. Bardzo bardzo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzoo bardzo źle tak źle że nawet nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem naprawdę dobry horror, w głowie mam tlyko "women" ale tylko ze względu na najlepszy soundtrack w historii świata. polecam filmografię Williama Castle'a Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 morał z tej dyskusji jest taki, że sobie zapodam troll huntera Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ostatnio 300 Rise Of An Empire, to był prawdziwy horror. Parę miechów temu dzięki Milanowi obejrzałem Eden Lake i w sumie rządził, choć to jednak bardziej thriller. w doopie mam horrory, ostatnio miałem pełne porty przy premierze The Blair Witch Project a to było w 99. To serio bardziej wolę jakąś wesołą wyżynkę albo horror tak zły, że aż zayebisty. Widzieliście w końcu Vampire Assassins? To jest film. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 (edytowane) mam nietypowy request polecacie jakieś filmy o przyszłości, ale trzymające się nauki, filmy które pokazują przyszłość taką jaka naprawde może być, realną przyszłość. a nie jakieś kompletnie wydumane magiczno-kosmiczne opowiastki Edytowane 18 Lipca 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Star Treki kinowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 powrót do przyszłości 1-3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Cloud Atlas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Ja z tymi Trekami to na serio, tylko że ta wizja przyszłości jest 'trochę' lewacka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Akurat nie chodziło mi tutaj o kosmituf, tylko o piękną z założenia wizję przyszłości, gdzie ludzkość wyeliminowała większość chorób, korupcję oraz głód. Stworzyła światowy rząd, potem Federację Zjednoczonych Planet i Gwiezdną Flotę. Skupiła się na eksploracji kosmosu. To piękna wizja, inna sprawa, że przy obecnej mentalności chyba niemożliwa już do osiągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 No za 49 lat mamy pierwszy kontakt z Wolkanami Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Dzieki za odpowiedzi chociaz chyba rzeczywiście chodzilo mi o cos innego niz star trek. Z kolei powrot do przeszlosci oczywiscie widzialem nie raz. W sumie chodzi mi o w miare nowe filmy ktore pokazują przyszłość względem obecnych czasów. A nie filmy 20 letnie ktore mówią o czasach jakie mamy dziś (i zwykle słabo trafiają jesli chodzi o przewidywania jak wygląda swiat w roku 20XX chodzi mi o filmy dziejace sie w niezbyt odleglej przyszłości. Takiej którą da sie jeszcze jako tako przewidzieć. Ewentualnie o filmy ktore w duzym stopniu opierają sie na naukowym przewidywaniu przyszłości. A nie zwykle sci-fi ktore popuszczaja wodze fantazji i pokazują niestworzone rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Zawsze pozostają jeszcze filmy postapokaliptyczne gdzie ową przyszłość szlak trafił (popularny motyw ostatnio). Może coś stąd sobie znajdziesz: http://scifi.dead-donkey.com/viewtopic.php?p=16529 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 No ale taka łatwa do przewidzenia i realna przyszłość jest niezbyt atrakcyjna dla filmowców i twórców blocbusterów właśnie. Wytężę zaraz mózgownicę i podam jakieś tytuły. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Elysium - wizja przyszlosci jest dosc dobra. Na pewno widziales ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
frankfuter 82 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 chyba to pasuje http://www.filmweb.pl/film/Druga+Ziemia-2011-557992 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Obaj nie trafiliście. Yanowi chodzi o jakąś REALNĄ wizję przyszłości a nie 1. stację na orbicie, gdzie mieszkają sami bogaci a reszta biedoty mieszka na Ziemi 2. motywie, gdzie druga identyczna Ziemia z alternatywnego wszechświata przybywa na spotkanie z pierwszą No bardzo prawdopodobny scenariusz XDDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Z takich akcyjniaków, to był film, gdzie orbitowało wokół ziemi takie więzienie dla najgorszych przestępców, ładna aktorka tam grała. Zawarta tam wizja pszyszłości była relatywnie realna, niestety nie pamiętam tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Lockout z Pearcem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Tak, typowe 90-minutowe PG-13, ale spełnia warunki Yano. Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Children of Men (co prawda film ma już 8 lat i możliwe, że widziałeś ale, jak mniemam, czegoś takiego poszukujesz?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 jeszcze raz dzięki za odpowiedzi elizum widziałem, fajny film, i nawet delikatnie podpada pod to czego szukam (teoretycznie za pare setek lat jest możliwe że bogaci będą żyli na jakimś specjalnie przygotowanym kawałku "świata" w luksusach a tymczasem biedota będzie sie mordowac na wyniszczałej ziemi (głównie penwie zależy to od tego czy serio wyniszczymy ziemie do takiego stopnia że ci bogaci będą chcieli z niej uciekać) druga ziemia chyba nie podpada pod to czego szukam ale childern of men chyba powinnno być spoko, pooglądam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Drugiej Ziemii nie tykaj, nudziarstwo straszne i w sumie nie przypominam sobie, żeby był tam jakiś wątek przyszłości, w każdym razie świat jest taki jak dziś, tylko pojawia się tytułowy twór. Polecam w każdym razie Pamięć Absolutną (starą oczywiście), Oblivion, Gattaca, Equilibrium, Raport Mniejszości. Poza tym średniaki, które może Ci się spodobają : Surogaci, Babylon A.D, Repo Man. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 mam nietypowy request polecacie jakieś filmy o przyszłości, ale trzymające się nauki, filmy które pokazują przyszłość taką jaka naprawde może być, realną przyszłość. a nie jakieś kompletnie wydumane magiczno-kosmiczne opowiastki Planeta Małp, zwłaszcza pozniejsze części. Strasznie mroczne, przytłaczające ale świetnie uwypuklające wizję całkowitej degrengolady człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 black mirror oba sezony Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Poleci ktoś jakiś mocny filmy do obejrzenia z laską? Pisząc "mocny" mam na myśli coś, co sprawi, że się wzruszę. Przy "Motyl i Skafander" chciało mi się płakać :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi