Farmer 3 281 Opublikowano 19 września 2014 Opublikowano 19 września 2014 sucker punch cenionego reżysera zacka snydera xD Naziści z Helghastu zawsze w pamięci. Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 (edytowane) Witam poszukuję jakiś super strasznych horrorów do oglądania z dziewczyną, fabuła może być kiczowata chodzi o to żeby coś często straszyło wyskakiwało z ekranu żeby się bała XD fajnie by było gdyby film był coś w przedziale 2000-2014 a nie 1945-78 za wszelkie propozycje daje plusiki i respekt na forum ode mnie ! Ostatnio oglądaliśmy Sinister i było spokooo szukam czegoś w podobnym klimacie ;] Edytowane 24 września 2014 przez BoroBoro Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 (edytowane) Begotten. e: zapomniałem dodać stylowej kursywy. Edytowane 24 września 2014 przez mate5 Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Potrzebuję na prezentację maturalną jakiś goty film o apokalipsie, znacie coś bo nie mogę się zdecydować na żaden, strsznie dużo chuyowych jest. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 (edytowane) a jakie masz do wyboru? Zrób o the last of us i powiedz, że najlepsze przedstawienie apokalipsy w mediach współczensych, lepsze niż wszystkie filmy. Edytowane 30 października 2014 przez _Be_ Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Potrzebuję na prezentację maturalną jakiś goty film o apokalipsie, znacie coś bo nie mogę się zdecydować na żaden, strsznie dużo chuyowych jest. Delicatessen jako satyra na społeczne mechanizmy przy użyciu konwencji postapokaliptycznej Ciąg remake'ów Last Man on Earth, Omega Man i Jestem Legendą, jako przykład zmieniania się konwencji używanych w filmach rozrywkowych na przestrzeni ponad 50 lat (wszystkie te filmy są oparte na tej samej książce) A boy and his dog - mój ulubiony film postapokaliptyczny, możesz go użyć jako "ekspresja kwintesencji strachu atomowego z czasów zimnej wojny" lub jako "zobrazowanie natury człowieka w sytuacji rozpadu systemu polityczno-społecznego" (ikoniczna scena z panem i niewolnikami). Angelus Lecha Majewskiego jako "Śląsko-okultystyczno-prymitywistyczne spojrzenie na apokalipsę" Siódma Pieczęć jako "biblijny obraz apokalipsy w sztuce filmowej" The Postman z Costnerem jako "użycie postapokaliptycznego settingu do przekazania uniwersalnych (według autorów filmu) politycznych wartości" Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 waterworld z costnerem - "jak koncertowo spier.dolić post-apo i przy okazji przysporzyć się do bankructwa kilku prominentnych producentów hollywoodzkich" 2 Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 a jakie masz do wyboru? Zrób o the last of us i powiedz, że najlepsze przedstawienie apokalipsy w mediach współczensych, lepsze niż wszystkie filmy. Tylko literatura i film niestety. Z książek wziąłem metro 2033 i drogę dlatego teraz szukam coś z filmu, the postman chyba mi najbardziej przypasował z tego co dałeś mate. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 to może czas apokalipsy, hehe Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Chyba mogę wpisać w bibliografii angielski tytuł co? bo ku,rwa no "wysłannik przyszłości" xDDDDDDDDDD Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 The Road xDDDDDDDDDD Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 a jakie masz do wyboru? Zrób o the last of us i powiedz, że najlepsze przedstawienie apokalipsy w mediach współczensych, lepsze niż wszystkie filmy. Tylko literatura i film niestety. Z książek wziąłem metro 2033 i drogę dlatego teraz szukam coś z filmu, the postman chyba mi najbardziej przypasował z tego co dałeś mate. No to słabe tytuły będziesz miał, weźże choć jedno coś bardziej "ambitniejszego". Jakieś niedosłowne postapo, no. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 30 października 2014 Opublikowano 30 października 2014 Wybrałem to dzisiaj bo muszę dać na jutro liste ale do ostatecznej wersji raczej zmienię przykłady. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 3 listopada 2014 Opublikowano 3 listopada 2014 Jako cos ambitniejszego to proponuje 1984 Orwella, nie jest to apokalipsa w scislym rozumieniu ale mozna ja tak zakwalifikowac 1 Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 Poszukuję jakiegoś dobrego dramatu, thrillera i horroru, ale takiego bez latających wnętrzności, zombie i potworów. Coś w miarę aktualnego. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 5 listopada 2014 Opublikowano 5 listopada 2014 (edytowane) Labirynt, dziewczyna z tatuażem Edytowane 5 listopada 2014 przez Shankor 1 Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Oglądałem. Chciałbym coś do obejrzenia z dziewczyną, albo na tyle strasznego, by waliła w gacie i nie mogła całą noc usnąć, albo jakiś dramat, który ją rozłoży. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Obejrzyjcie koreańskie "I Saw the Devil", bardzo dobry thriller, a niektóre sceny to prawdziwy majstersztyk. No i Choi Min-sik jest fantastyczny w swojej roli. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Potrzebuję na prezentację maturalną jakiś goty film o apokalipsie, znacie coś bo nie mogę się zdecydować na żaden, strsznie dużo chuyowych jest. Pewnie juz za pozno, ale: 1. Children of Men Trailer: 2. Seeking a Friend for the End of the World Trailer: 3. Blindness Cały film: 4. Carriers Trailer: Nie polecam ogladac, bo sa spoilery. 5. How I Live Now Trailer: 6. Pontypool Trailer: 7. Monsters Cytuj
degolego 2 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Co do apokalipsy/post-apokalipsy, to polecam Listy martwego człowieka (Dead Man's Letters/Pisma myortvogo cheloveka), radziecki film w z 1986 roku, bardzo mocny wizualnie i w przekazie. Tutaj klip z fragmentami: The Divide - koniec świata, panika itp; grupka osób chowa się do prywatnej kryjówki/schronu (Michael Biehn w roli właściciela) i wtedy dopiero sytuacja zaczyna się naprawdę pier.dolić. Zmarnowany potencjał, ale trailer zachęcający: A i jeszcze brytyjskie Threads spoko. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 listopada 2014 Opublikowano 6 listopada 2014 Children of Men do prezentacji byłby najlepszy. Film sam w sobie jest świetny, od stylu kręcenia po odniesienia do literatury i popkultury. Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 7 listopada 2014 Opublikowano 7 listopada 2014 Szukam czegoś podobnego do zapowiedzianych ex machina i chappie, w tych klimatach oglądałem chyba tylko terminatorów i ja robot. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 7 listopada 2014 Opublikowano 7 listopada 2014 (edytowane) Vexille - japońska animacja, film naprawdę świetny. Jeżeli nie widziałeś to jeszcze Transcendencja. I klasyka: Krótkie Spięcie Edytowane 7 listopada 2014 przez Andreal 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi