Skocz do zawartości

Poleć coś w stylu...

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość _Be_
Opublikowano

No, że w ogole nie jest 'w stylu' wyżej wymienionych seriali/filmu

Gość _Be_
Opublikowano

To raczej tylko punkty wspólne, które dla mnie niedefiniują tego, że wyżej wymienione seriale/film są 'podobne'. Osobiscie uważam, że to co je wszystkie zbliża i definiuje to gęsty klimat, suspens, którego w Breaking Bad brakuje. BB to raczej gorzka komedia/dramat z momentami. 

Opublikowano

suspens był zawsze, czy morda Skyler jeszcze si pokazę przed koncem odcinka, czy moze dostaniemy podwójny cios  i wystapi  ze swoją ułomna siostra.

Gość ragus
Opublikowano

To już ten czas kiedy nie można się przyznawać do serialu, który oglądali wszyscy?

Losty, PB, Dexter i Breaking Bad. Coś pominąłem?

Opublikowano

breaking bad był fajny ale zawsze miał  w s obie coś lumpeksowego, bardzo kiepska połowe ekipy aktorów.

prison break 1 2 sezony, poxniej to "bo ciekawe jak sie skonczy"

losty nadrobiłem dawno po  zakonczeniu, dexter pierwsze 2 i 4, reszta straszna.

Nie ma czego sie wstydzic.

Gość _Be_
Opublikowano

z tych wymienionych skonczylem tylko bb reszta to taka miernota, że zazwyczaj po pilotach odpadalem (PB pierwszy sezon wiadomo potem cinszko).

Opublikowano (edytowane)

To raczej tylko punkty wspólne, które dla mnie niedefiniują tego, że wyżej wymienione seriale/film są 'podobne'. Osobiscie uważam, że to co je wszystkie zbliża i definiuje to gęsty klimat, suspens, którego w Breaking Bad brakuje. BB to raczej gorzka komedia/dramat z momentami.

No spoko, akurat Mel nie uściślił, że chodzi mu o klimat a nie tylko tematykę. W takim razie niech obejrzy "Training Day" z 2001.

A Brejkinga robię rewatch, jestem na końcówce 4ego sezonu.

Dalej uważam, że serial wspaniały, ale sceny ze Skylar i Juniorem przewijam :pawel:

Edytowane przez Masorz
Gość _Be_
Opublikowano

w sumie w klimacie narcos 

nawet pablo escobar tam gra heh

Opublikowano

film lub serial - w stylu Sicario, Narcos, True detective?

Przytaczany tu już Training Day. Mogą Ci też przypasować Brooklyn's Finest, End of Watch i Street Kings (w kolejności od najlepszego do najsłabszego). Nie wiem, może Pusher ? W sumie klimatycznie rzuciłeś rzeczy trochę z różnych biegunów, tematycznie też jedynie wątek drugów je łączy.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wyszly przez ostatnie 2-3 lata jakies dobre filmy/seriale na dzikim zachodzie? Troche stesknilo mi sie za tymi klimatami. Oczywiscie Djagno i H8 zaliczone.

Opublikowano

Wyszly przez ostatnie 2-3 lata jakies dobre filmy/seriale na dzikim zachodzie? Troche stesknilo mi sie za tymi klimatami. Oczywiscie Djagno i H8 zaliczone.

Jest jeszcze serial 'Hell On Wheels'- podobno bardzo dobry, ale ja się wstrzymuję od zdania ponieważ nie widziałem.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szukam jakiegoś dobrego filmu dziejącego się w kosmosie/na stacji kosmicznej - ciężki klimat, dobre zdjęcie, chętnie jakieś podróże międzygwiezdne. Żeby było co podziwiać ale i żebym nie usnął z nudy.