krupek 15 481 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 (edytowane) O właśnie, drugiej części nie widziałem, a pierwsza była spoko. Resztę polecanych widziałem, serdecznie dziękuję. Jak coś jeszcze Was się nasunie to podrzucać śmiało. Edit Obejrzałem Drugą część, pośmiałem się momentami, dobre głupawkowe kino. Edytowane 7 lutego 2017 przez krupek Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 marca 2017 Opublikowano 28 marca 2017 Najlepsze filmy japońskie o Yakuzie? Mają być ciężkie, brutalne i realistyczne. Albo ogólnie jakieś filmy o tej organizacji. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Szukam jakiejś Azjatyckiego filmu akcji w stylu The Raid, może być nawet jakiś B lub C class movie. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Widziałem, ale macie po plusie ironiczne gnojki ;) Cytuj
PATRYG 290 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Najlepsze filmy japońskie o Yakuzie? Mają być ciężkie, brutalne i realistyczne. Albo ogólnie jakieś filmy o tej organizacji. Gozu Trylogia - Dead or Alive Brother Sonatine Tokyo Drifter Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Najlepsze filmy Kim Ki-duka? Widziałem tylko film o matce i fallusie syna. Niezłe porycie, porównywalne do człowieka morsa. Troche tych filmów nakręcił a szkoda tracić czas na średniaki. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Panowie, co jeszcze kosmicznie mejnstrimowego można obejrzeć oprócz interstellara, grawitacji, moon'a, czy masjanina ? Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Kontakt, Solaris, Sunshine 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 (edytowane) Najlepsze filmy Kim Ki-duka? Widziałem tylko film o matce i fallusie syna. Niezłe porycie, porównywalne do człowieka morsa. Troche tych filmów nakręcił a szkoda tracić czas na średniaki. Kim nie zawsze taki był, właściwie to można powiedzieć, że jego fani z przełomu wieków (jak ja) nie znoszą jego nowszych filmów (powiedzmy, że wszystkich po "Oddechu"), czy też przynajmniej: można to traktować jak innego reżysera. Tak że co powiedzieć komuś, kto widział tylko "Moebiusa", dość nietypowy film... Tak ogólnie to jego najbardziej cenione filmy to zdecydowanie "Wiosna lato..." i "Pusty dom", potem "Łuk". Z takich bardziej współczesnych i jakkolwiek "porytych" to chyba największe szanse jednak ma "Pieta". Powiedziałbym, że ogólnie żaden film to nie średniak, dopóki tak nie uznasz, tak że... Więcej osiągających porycie filmów robili częściej inni reżyserzy. Edytowane 24 kwietnia 2017 przez ogqozo 2 Cytuj
Wilk_Zly 960 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Panowie, co jeszcze kosmicznie mejnstrimowego można obejrzeć oprócz interstellara, grawitacji, moon'a, czy masjanina ? Moon nie jest mainstreamowy. Obadaj Europa Report. Z hollywódzkich Apollo 13. 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Opublikowano 24 kwietnia 2017 Panowie, co jeszcze kosmicznie mejnstrimowego można obejrzeć oprócz interstellara, grawitacji, moon'a, czy masjanina ? Z ostatnich Pasażerowie całkiem spoko, Sunshine zawsze polecam, ze starszych Dzień Zagłady, Misja na Marsa, Czerwona Planeta, Kontakt (choć to w większości akcja na Ziemi). 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 (edytowane) Kim nie zawsze taki był, właściwie to można powiedzieć, że jego fani z przełomu wieków (jak ja) nie znoszą jego nowszych filmów (powiedzmy, że wszystkich po "Oddechu"), czy też przynajmniej: można to traktować jak innego reżysera. Tak że co powiedzieć komuś, kto widział tylko "Moebiusa", dość nietypowy film... Tak ogólnie to jego najbardziej cenione filmy to zdecydowanie "Wiosna lato..." i "Pusty dom", potem "Łuk". Z takich bardziej współczesnych i jakkolwiek "porytych" to chyba największe szanse jednak ma "Pieta". Powiedziałbym, że ogólnie żaden film to nie średniak, dopóki tak nie uznasz, tak że... Więcej osiągających porycie filmów robili częściej inni reżyserzy. Też się do tego przychylam, choć generalnie jestem w tej części, która raczej uważa go za przecenianego (głównie poza Azją), choć oczywiście bardzo ciekawego reżysera. "Wiosna, lato...", "Samarytanka" i "Pusty dom", to moje ulubione filmy Kima (do "Łuku" nie przekonałem się nigdy, metafory stosowane przez Kima strasznie mnie w nim irytują). Chociaż osobom zaczynającym przygodę z tym twórcą, zawsze polecam ten pierwszy. A i tak później kieruję w stronę Lee Chang-donga, którego jednak cenię zdecydowanie bardziej :v Edytowane 26 kwietnia 2017 przez Hendrix Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Polecam jeszcze Enemy Mine z Quaidem. Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Ogladalem to za dzieciaka na VHS, dobry film. Cytuj
michal 558 Opublikowano 26 kwietnia 2017 Opublikowano 26 kwietnia 2017 Najlepsze filmy Kim Ki-duka? Widziałem tylko film o matce i fallusie syna. Niezłe porycie, porównywalne do człowieka morsa. Troche tych filmów nakręcił a szkoda tracić czas na średniaki. Pusty dom. Zdecydowanie. Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Czy mógłby ktoś proszę polecić najlepsze filmy z tej strony? https://letterboxd.com/santannajess/list/99-mindfuck-movies-by-9gag/ Dodam że oglądałem Memento, the machinist, cube, the game, Jacob's ladder, total recall, 12 monkeys, vanilla sky, shutter Island, black Swan, prestige, moon,man from earth, Pandora, dzien swistaka, efekt motyla, labirynt fauna, 1408,hard candy, Donnie darko, inception, matrix. Czyli w sumie najlepsze ale napewno coś jeszcze zostało godnego polecenia. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 (edytowane) Eraserhead, jeśli lubisz surrealizm. Nie ogląda się tego łatwo, ale klimat ma tak niepowtarzalny że może warto spróbować. W zasadzie tyczy się to też Enter the Void, którego warto obczaić choćby dla walorów wizualnych, ale na pewno też jest "ciężki". Z normalniejszych filmów na pewno Identity, Funny Games US... Edytowane 4 maja 2017 przez c0r Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 (edytowane) Dzięki, obadam w weekend. Co z tym Triangle? Na innych rankingach tez jest polecany. Edytowane 4 maja 2017 przez Xehanort Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Czy mógłby ktoś proszę polecić najlepsze filmy z tej strony? https://letterboxd.com/santannajess/list/99-mindfuck-movies-by-9gag/ Dodam że oglądałem Memento, the machinist, cube, the game, Jacob's ladder, total recall, 12 monkeys, vanilla sky, shutter Island, black Swan, prestige, moon,man from earth, Pandora, dzien swistaka, efekt motyla, labirynt fauna, 1408,hard candy, Donnie darko, inception, matrix. Czyli w sumie najlepsze ale napewno coś jeszcze zostało godnego polecenia. Przede wszystkim Usual Suspects, obowiązkowo. Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Dzięki za odpowiedzi. Wszystkie na papierze wyglądają ciekawie. Zwlaszcza Eraserhead i Enter the Void. Gdyby jeszcze się coś komuś przypomniało to smiało pisac gdyż po obejrzeniu The Prestige mam głód na takie filmy. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 (edytowane) Dead man's shoes - oglądałem niedawno, dobre brytyjskie kino w starym stylu. Dla fanów trainspotting itp. Edytowane 5 maja 2017 przez Dud.ek Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Masz na mysli dead man's shoes? Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 5 maja 2017 Opublikowano 5 maja 2017 Dokładnie. Jedno myślałem a drugie napisałem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi