Jordanensis 383 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Obadałem i za stary. Stary film gryzie mi się z futurystyką w dzisiejszych czasach. Dla przykładu - podobnie jak stare Alieny - gdzie oczywiście były fajne, ale teraz jak to oglądam i widzę tam czasy przyszłości, a w nich sprzęt który wygląda jak jakieś stare czasy to mi to nie pasuje i wolę zostawić mój odbiór z obcowania z takimi filmami kiedyś i do nich nie wracać. Oczywiście lubię, ale nie tak jak lata temu. Dziękuję za propozycję, ale zapytam jeszcze o jakieś nowe produkcje. Jeśli ktoś mógłby coś jeszcze polecić to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 AD ASTRA to słaby film i zdecydowanie to nie jest Dark Sci-Fi. 'Pandorum' polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Ad Astra obejrzałem do połowy i jakoś nie chce mi się dokańczać. Reżyser chyba za dużo filmów Kubrica oglądał. Pandorum polecam również. Najlepiej w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Dzięki panowie. Obadam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Polećcie coś z kina gangsterskiego, klasyki ograne, moze coś w 2021 wyszło ciekawego? Ostatnio oglądane: "A Family" platformy: Prime video, Netflix, HBO. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 12 minut temu, Dud.ek napisał: Boss level - fajny gamingowy akcyjniak. Koleś zostaje zamknięty w pętli, po śmierci odradza sie na początku levelu. Fabuła jest tłem do zabawnych akcji, siadło dobrze w takim chillowym czasie jak weekend majówkowy. Nie chciałem spamować w tamtym temacie wiec tu dopytam. Uwielbiam motyw dnia świstaka, wiec ten Boss Level musi wlecieć na Prime w weekend. Coś jeszcze znajdę w stylu Deathloopa, gdzie bohater jest świadomy poprzednich pętli? Był jakiś film z Tomem Cruisem w podobnej konwencji, co sie odradzał. Serial Devil's Hour też poniekąd dotyka tematu czasu. No i oczywiście muszę kiedyś wrócić do pierwowzoru gatunku, czyli po prostu "Dzień świstaka". Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Serial Russian Doll na netflixie jest spoko, główna aktorka ciągnie ten wózek, jeśli jej nie polubisz na starcie to możesz olać bo wiele wiecej nie ma do zaoferowanie w późniejszych odcinkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Parannana 9 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 6 minut temu, _Red_ napisał: Nie chciałem spamować w tamtym temacie wiec tu dopytam. Uwielbiam motyw dnia świstaka, wiec ten Boss Level musi wlecieć na Prime w weekend. Coś jeszcze znajdę w stylu Deathloopa, gdzie bohater jest świadomy poprzednich pętli? Był jakiś film z Tomem Cruisem w podobnej konwencji, co sie odradzał. Serial Devil's Hour też poniekąd dotyka tematu czasu. No i oczywiście muszę kiedyś wrócić do pierwowzoru gatunku, czyli po prostu "Dzień świstaka". Russian doll Happy death day 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 36 minut temu, _Red_ napisał: Był jakiś film z Tomem Cruisem w podobnej konwencji, co sie odradzał. Na Skraju Jutra, zajebisty film. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Palm Springs pamiętam też miało podobny motyw, to taka czarna komedia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Dorzuciłbym jeszcze netflixowy ARQ. Też zgrabna pętla czasowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 2 godziny temu, _Red_ napisał: Nie chciałem spamować w tamtym temacie wiec tu dopytam. Uwielbiam motyw dnia świstaka, wiec ten Boss Level musi wlecieć na Prime w weekend. Coś jeszcze znajdę w stylu Deathloopa, gdzie bohater jest świadomy poprzednich pętli? Był jakiś film z Tomem Cruisem w podobnej konwencji, co sie odradzał. Serial Devil's Hour też poniekąd dotyka tematu czasu. No i oczywiście muszę kiedyś wrócić do pierwowzoru gatunku, czyli po prostu "Dzień świstaka". a może być anime? Ogrywam tez wlasnie gierke na switcha z tym motywem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Source Code z Gyllenhaalem też jest niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 41 minut temu, bartiz napisał: Source Code z Gyllenhaalem też jest niezły. Source Code bardzo oszczędny mało rozrywkowy, ale spoko jest. Na skraju jutro mogłoby być jeszcze lepsze, ale też fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 21 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 SZUKAM FILMU: Widzialem fragment w tv w jakim programie o kinie - stare czasy chyba rycerzy, sceny walki jak z matrixa ze zwolnionym czasem, styl kung-fu, gosc z drewnianym kijem bije innych do okola siebie. Matrix wyszedl w 1999 wiec ten musial byc powyzej 2000 obstawiam Czy ktos to moze kojarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 22 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Ale to był film azjatycki, czy zachodni? Aktorzy ze skośnymi oczami czy normalnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 22 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 3 godziny temu, Shankor napisał: Ale to był film azjatycki, czy zachodni? Aktorzy ze skośnymi oczami czy normalnymi? Normalnymi, zachodni film raczej Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Szukam jakiegoś w miarę dobrego filmu z bardzo dobrym HDRem. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Godzinę temu, Dahaka napisał: Szukam jakiegoś w miarę dobrego filmu z bardzo dobrym HDRem. Co polecacie? Jak chcesz nowy tv protestować, to te pokazówki na YouTube są ok. A z filmów to chyba nowy Blade Runner i Top Gun dają radę. A i jeszcze Nasza Planeta i Zwierzęta Nocą na Netflix w Dolby Vision sztosik jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 18 Stycznia Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia W dniu 21.09.2023 o 18:55, Fanek napisał: SZUKAM FILMU: Widzialem fragment w tv w jakim programie o kinie - stare czasy chyba rycerzy, sceny walki jak z matrixa ze zwolnionym czasem, styl kung-fu, gosc z drewnianym kijem bije innych do okola siebie. Matrix wyszedl w 1999 wiec ten musial byc powyzej 2000 obstawiam Czy ktos to moze kojarzy? Znalazłem go gdyby ktoś był ciekawe to Braterstwo Wilków 2001 https://www.imdb.com/title/tt0237534/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 21 Lutego Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Opis był zły, powinien być taki: Film ze strojami jak w Bloodborne z kolesiem co ma miecz jak Ivy z Soul Calibur. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pierre Deck 549 Opublikowano 17 Marca Udostępnij Opublikowano 17 Marca W dniu 21.09.2023 o 18:55, Fanek napisał: SZUKAM FILMU: Widzialem fragment w tv w jakim programie o kinie - stare czasy chyba rycerzy, sceny walki jak z matrixa ze zwolnionym czasem, styl kung-fu, gosc z drewnianym kijem bije innych do okola siebie. Matrix wyszedl w 1999 wiec ten musial byc powyzej 2000 obstawiam Czy ktos to moze kojarzy? Kung Fu Hustle Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 602 Opublikowano 29 Marca Udostępnij Opublikowano 29 Marca Ciągnie mnie do filmów w temacie - operacje sił specjalnych/CIA na Bliskim Wschodzie - taki dobry akcyjniak, w tych klimatach, w miarę inteligentny. Coś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Marca Udostępnij Opublikowano 29 Marca 53 minuty temu, Blaise napisał: Ciągnie mnie do filmów w temacie - operacje sił specjalnych/CIA na Bliskim Wschodzie - taki dobry akcyjniak, w tych klimatach, w miarę inteligentny. Coś polecacie? Moze być dalszy wschód? https://www.filmweb.pl/film/Zawód%3A+Szpieg-2001-31868 i takie mniej ambitne https://www.filmweb.pl/film/Kandahar-2023-10031441 https://www.filmweb.pl/film/W+sieci+kłamstw-2008-298590 https://www.filmweb.pl/film/13+godzin%3A+Tajna+misja+w+Benghazi-2016-732993 https://www.filmweb.pl/film/Wróg+numer+jeden-2012-632382 wszystko to dość znane filmy, mogłeś widziec @Blaise jeszcze jeden mi się przypomniał, akcja w usa, ale agencje, terroryści, przesłuchania itp https://www.filmweb.pl/film/Bez+reguł-2010-460941 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Szukam thrillerów psychologicznych podobnych do: Zaproszenie; Uciekaj; Dar. Polecacie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi