mcp 2 009 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 W dniu 23.11.2018 o 20:06, selene napisał: Poproszę o rekomendację filmu z 3-4 ostatnich lat, który jest tak dobry, że uderza widza w brzuch z taką siłą, iż z migawek i dialogów nie da się wyleczyć przez bardzo długi czas. Bez murzynów i nie wojenny. Whiplash Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 26 listopada 2018 Opublikowano 26 listopada 2018 Nie spełnia kryteriów z ostatnich 4 lat, ale koreański 'The Chaser' (2008) oraz również z tego samego kraju 'I saw the Devil' (2010), to tego rodzaju filmy, że spełniają warunek bycia rozyebanym, także psychicznie, po seansie. @selene 1 Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 8 grudnia 2018 Opublikowano 8 grudnia 2018 Właśnie miałem napisać Chaser i I Saw the Devil. Oba konkretnie ryją beret. W ogóle koreańczycy stworzyli w ostatnich dwóch dekadach tonę fantastycznych filmów. Oldboy Sympathy for mr Vengeance Lady Vengeance A Bittersweet Life Yellow Sea Memories of Murder A Dirty Carnival Mother The Man from Nowhere The Wailing Train to Busan (jak ktoś lubi zombie) Snowpiercer The Chase (nie mylić z Chaser) Memoir of a Murderer Gonjiam Haunted Asylum Ktoś poleci coś polskiego dobrego z ostatnich lat tylko nie o policji i gangsterach 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 8 grudnia 2018 Opublikowano 8 grudnia 2018 'Zimna wojna', 'Kler', 'Wołyń'. Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 8 grudnia 2018 Opublikowano 8 grudnia 2018 4 godziny temu, Masorz napisał: ' 'Kler', Miało nie być o mafii Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 11 stycznia 2019 Opublikowano 11 stycznia 2019 Innego tematu nie znalazłem to pisze tutaj. Czy ktoś z was wie, czy jakiś serwis Streamingowy oferuje Gwiezdne wojny po polsku? HBO GO znajduje mi google, ale chyba już zniknęło z oferty. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 stycznia 2019 Opublikowano 11 stycznia 2019 W dniu 8.12.2018 o 01:01, Hero of Orion napisał: Ktoś poleci coś polskiego dobrego z ostatnich lat tylko nie o policji i gangsterach Ostatnia Rodzina Cytuj
Gość Opublikowano 6 lutego 2019 Opublikowano 6 lutego 2019 Jakiś klimatyczny thriller/kryminał z ostatnich 3 lat? Cytuj
Parannana 9 Opublikowano 7 lutego 2019 Opublikowano 7 lutego 2019 Searching Człowiek bez pamięci Nie oddychaj Nocne zwierzęta Źle się dzieje w El royale House that Jack built Na upartego to i Glass się łapie w te ramy Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 lutego 2019 Opublikowano 7 lutego 2019 11 godzin temu, chris85 napisał: Wind River zdecydowanie. 5 minut temu, Parannana napisał: Nocne zwierzęta Do tego dorzucił bym pierwsze Sicario oraz Labirynt (wprawdzie starszy niż 3 lata ale może krzychu nie widział) Cytuj
Parannana 9 Opublikowano 3 maja 2019 Opublikowano 3 maja 2019 Panowie szukam filmu. Na sto procent było to coś złożonego z krótkich historii i jedna z nich traktowała i rodzinie, która żyła w strachu przed swoim dzieckiem. Dziecko to miało zdolność przenoszenia ludzi, którzy mu podpadli do tv. Ktoś kojarzy? Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 5 maja 2019 Opublikowano 5 maja 2019 (edytowane) W dniu 3.05.2019 o 17:02, Parannana napisał: Panowie szukam filmu. Na sto procent było to coś złożonego z krótkich historii i jedna z nich traktowała i rodzinie, która żyła w strachu przed swoim dzieckiem. Dziecko to miało zdolność przenoszenia ludzi, którzy mu podpadli do tv. Ktoś kojarzy? To chyba był odcinek Dead Zone czy jak tam ten serial się zwie. Chyba Cinemassacre o nim wspomnial dlatego kojarzę ale nie mogę teraz znaleźć. EDIT Znalazłem ale to chyba nie to czego szukasz. Coś mi się pomieszało. https://en.m.wikipedia.org/wiki/It's_a_Good_Life_(The_Twilight_Zone) Edytowane 5 maja 2019 przez Xehanort Cytuj
Haro 78 Opublikowano 22 czerwca 2019 Opublikowano 22 czerwca 2019 (edytowane) W dniu 7.02.2019 o 12:51, _Be_ napisał: Do tego dorzucił bym pierwsze Sicario oraz Labirynt (wprawdzie starszy niż 3 lata ale może krzychu nie widział) Labirynt to jeden z moich ulubionych filmów. Gdyby pominąć ramy 3 letniego filmu, mogę rzucić kilka ciekawych propozycji z całego świata. Polecam do tego: Musimy porozmawiać o Kevinie Contratiempo Nieodwracalne To nie jest kraj dla starych ludzi Niemiłość Pogorzelisko (a najlepiej WSZYSTKO od Villeneuve’a) Pokojówka Skóra w której żyję Drive Labirynt Fauna Polowanie (GENIALNY!!!) Mężczyźni i kurczaki Kobieta w Klatce Zabójcy Bażantów I na koniec proponuję dorzucić: Wersja A - Chcę dać odpocząć głowie: Mandarynki Wersja B - Chcę zakończyć żywota: Srpski Film Edytowane 22 czerwca 2019 przez Haro 1 Cytuj
Wredny 9 541 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 Kojarzy ktoś jakieś fajne filmy (bo z serialami łatwiej) o zombiakach? Oprócz Overlord, Zombieland, 28 Dni i Tygodni Później, WWZ, czy Świtów/Nocy i innych od Romero, bo tego się nie da dziś oglądać. No i oprócz Residentów, bo tego w ogóle nie dało się oglądać. Ostatnio w którymś temacie coś mi śmignęło, ale zapomniałem. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 Train to Busan serial Kingdom Cytuj
Parannana 9 Opublikowano 29 czerwca 2019 Opublikowano 29 czerwca 2019 2 godziny temu, Wredny napisał: Kojarzy ktoś jakieś fajne filmy (bo z serialami łatwiej) o zombiakach? Oprócz Overlord, Zombieland, 28 Dni i Tygodni Później, WWZ, czy Świtów/Nocy i innych od Romero, bo tego się nie da dziś oglądać. No i oprócz Residentów, bo tego w ogóle nie dało się oglądać. Ostatnio w którymś temacie coś mi śmignęło, ale zapomniałem. Planet terror Dead Snow 1 i 2 Le Horde Train to Busan Wyrmwood Dead Meat Dead Set (mini serial) The Battery Doghouse Severed Cytuj
Gość Opublikowano 1 lipca 2019 Opublikowano 1 lipca 2019 (edytowane) W dniu 7.02.2019 o 01:31, chris85 napisał: Wind River zdecydowanie. Mega film. Świetne wykonanie, bardzo realistycznie, bez zbędnych efektów. Znakomicie przedstawiona historia. Edytowane 1 lipca 2019 przez Gość Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi