Opublikowano 14 listopada 20195 l warto kupic box set Pasoliniego. Chlew to jak wiele innych filmow tego artysty - cos wyjatkowego.
Opublikowano 8 grudnia 20195 l Nie znalazłem dedykowanego tematu, więc zapytam tu. Kiedyś oglądałem film, tytułu którego nie mogę sobie przypomnieć. Krótko napisze co z niego pamiętam. Miejscem akcji jest jakaś baza, chyba na innej planecie. Po pewnym czasie zaczynają się dziać dziwne rzeczy, coś jest niszczone, ale tylko w nocy. To coś zostawia ślady. Finalnie okazuje się, że owy powrót to wytwór wyobraźni/snu głównego bohatera /dowódcy, ale taki prawdziwy . Więcej szczegółów nie pamiętam. Może ktoś oglądał ten film i pamięta tytuł, byłbym wdzięczny.
Opublikowano 10 grudnia 20195 l Forbidden planet pasuje tylko , ze naukowiec wypuszczal myslotwory. Leslie Nielsen tam gral jeszcze powaznego kapitana.
Opublikowano 14 marca 20205 l Cze, obejrzałbym sobie jakiś film w stylu 'guess the killer', coś jak Knives Out. Coś polecicie? Mogą być mniej oczywiste opcje niż Express Oriental albo ten film z Kevinem Spacey'em, w którym udaje, że utyka. Bonusowe punkty za: - wiktoriańską Anglię/Skandynawię/Amerykę lat 50-80.
Opublikowano 14 marca 20205 l 1 godzinę temu, Blaise napisał: Amerykę lat 50 Właśnie oglądam " Osierocony Brooklyn" .Mocne i piękne wizualnie.
Opublikowano 14 marca 20205 l 1 godzinę temu, Blaise napisał: Cze, obejrzałbym sobie jakiś film w stylu 'guess the killer', coś jak Knives Out. Coś polecicie? Mogą być mniej oczywiste opcje niż Express Oriental albo ten film z Kevinem Spacey'em, w którym udaje, że utyka. Bonusowe punkty za: - wiktoriańską Anglię/Skandynawię/Amerykę lat 50-80. serial Dragnet
Opublikowano 15 marca 20205 l W dniu 14.03.2020 o 20:16, Blaise napisał: Cze, obejrzałbym sobie jakiś film w stylu 'guess the killer', coś jak Knives Out. Coś polecicie? Mogą być mniej oczywiste opcje niż Express Oriental albo ten film z Kevinem Spacey'em, w którym udaje, że utyka. Bonusowe punkty za: - wiktoriańską Anglię/Skandynawię/Amerykę lat 50-80. W sumie nie wiem, czy dobrze się wpasuje w wytyczne (na pewno nie ostatnie), ale możesz sprawdzić Gone Baby Gone. Memento też poniekąd jest układanką "kto zabił", ale mocno specyficzną, zresztą zakładam, że znasz.
Opublikowano 22 marca 20205 l W dniu 14.03.2020 o 20:16, Blaise napisał: Cze, obejrzałbym sobie jakiś film w stylu 'guess the killer', coś jak Knives Out. Coś polecicie? Mogą być mniej oczywiste opcje niż Express Oriental albo ten film z Kevinem Spacey'em, w którym udaje, że utyka. Bonusowe punkty za: - wiktoriańską Anglię/Skandynawię/Amerykę lat 50-80. Co prawda Knives Out jeszcze nie ogladałem, ale domyślam się, że chodzi tam pewnie o rozkmine więc możesz sprwadzić Gre z Michael Douglas o ile kiedyś nie oglądałeśhttps://www.filmweb.pl/Gra
Opublikowano 11 kwietnia 20205 l W dniu 23.11.2018 o 21:06, selene napisał: Poproszę o rekomendację filmu z 3-4 ostatnich lat, który jest tak dobry, że uderza widza w brzuch z taką siłą, iż z migawek i dialogów nie da się wyleczyć przez bardzo długi czas. Bez murzynów i nie wojenny. Jeszcze raz poproszę. Coś takiego z ostatnich dwóch lat?
Opublikowano 11 kwietnia 20205 l to slyszalem, ze jest b. dobry film https://www.filmweb.pl/film/Świnia-2018-803528
Opublikowano 15 kwietnia 20205 l Ten "Niewidzialny człowiek" z tego roku to dobry film, ktoś poleca ?
Opublikowano 22 kwietnia 20204 l W dniu 15.04.2020 o 21:52, MEVEK napisał: Ten "Niewidzialny człowiek" z tego roku to dobry film, ktoś poleca ? Podobał mi się i w sumie mogę polecić.
Opublikowano 9 maja 20204 l Godzinę temu, Masorz napisał: Ktoś widział ten film i czy warto? Spodziewałem się o wiele więcej ale warto. Mocno przewidywalny ale klimat fajny.
Opublikowano 25 maja 20204 l Dobry film gangsterski/mafijny dziejący się w latach 60/70? Ale nie Goodfellas czy Irishman
Opublikowano 1 czerwca 20204 l W dniu 25.05.2020 o 21:35, - V - napisał: Dobry film gangsterski/mafijny dziejący się w latach 60/70? Ale nie Goodfellas czy Irishman Get Carter z Michaelem Cainem.
Opublikowano 24 sierpnia 20204 l https://www.filmweb.pl/film/Platforma-2019-839870Przypadkowo się o nim dowiedziałem, wydaje się ciekawy. Ktoś oglądał?
Opublikowano 24 sierpnia 20204 l Tak. Dobry a momentami bardzo dobry film. Wbrew pozorom nie ma nic wspólnego z trylogią 'Cube'. Obejrzyj a potem poczytaj interpretacje.
Opublikowano 4 października 20204 l Szukam filmu i nie wiem gdzie napisać. Koleś ma przeprowadzić przez strefę opanowaną przez obcych panią doktor, albo reporterkę. Faceta opłacił ojciec tej kobiety. No i tak przedzierają się przez teren opanowany przez te organizmy. Chyba Meksyk albo Południowa Ameryka. To taki spokojny film drogi, powstał jakoś pomiędzy 2010 a 2018. Gdybym kojarzył nazwisko aktora to bym znalazł. Ale nijak nie mogę przypomnieć sobie w jakiś innych filmach grał.
Opublikowano 4 października 20204 l Wiem, o który film chodzi i sam zapomniałem tytułu Ale dobry był.