Opublikowano 25 sierpnia 20213 l Obadałem i za stary. Stary film gryzie mi się z futurystyką w dzisiejszych czasach. Dla przykładu - podobnie jak stare Alieny - gdzie oczywiście były fajne, ale teraz jak to oglądam i widzę tam czasy przyszłości, a w nich sprzęt który wygląda jak jakieś stare czasy to mi to nie pasuje i wolę zostawić mój odbiór z obcowania z takimi filmami kiedyś i do nich nie wracać. Oczywiście lubię, ale nie tak jak lata temu. Dziękuję za propozycję, ale zapytam jeszcze o jakieś nowe produkcje. Jeśli ktoś mógłby coś jeszcze polecić to będę wdzięczny.
Opublikowano 26 sierpnia 20213 l AD ASTRA to słaby film i zdecydowanie to nie jest Dark Sci-Fi. 'Pandorum' polecam.
Opublikowano 26 sierpnia 20213 l Ad Astra obejrzałem do połowy i jakoś nie chce mi się dokańczać. Reżyser chyba za dużo filmów Kubrica oglądał. Pandorum polecam również. Najlepiej w nocy.
Opublikowano 9 stycznia 20223 l Polećcie coś z kina gangsterskiego, klasyki ograne, moze coś w 2021 wyszło ciekawego? Ostatnio oglądane: "A Family" platformy: Prime video, Netflix, HBO.
Opublikowano 30 kwietnia 20231 r 12 minut temu, Dud.ek napisał: Boss level - fajny gamingowy akcyjniak. Koleś zostaje zamknięty w pętli, po śmierci odradza sie na początku levelu. Fabuła jest tłem do zabawnych akcji, siadło dobrze w takim chillowym czasie jak weekend majówkowy. Nie chciałem spamować w tamtym temacie wiec tu dopytam. Uwielbiam motyw dnia świstaka, wiec ten Boss Level musi wlecieć na Prime w weekend. Coś jeszcze znajdę w stylu Deathloopa, gdzie bohater jest świadomy poprzednich pętli? Był jakiś film z Tomem Cruisem w podobnej konwencji, co sie odradzał. Serial Devil's Hour też poniekąd dotyka tematu czasu. No i oczywiście muszę kiedyś wrócić do pierwowzoru gatunku, czyli po prostu "Dzień świstaka".
Opublikowano 30 kwietnia 20231 r Serial Russian Doll na netflixie jest spoko, główna aktorka ciągnie ten wózek, jeśli jej nie polubisz na starcie to możesz olać bo wiele wiecej nie ma do zaoferowanie w późniejszych odcinkach.
Opublikowano 30 kwietnia 20231 r 6 minut temu, _Red_ napisał: Nie chciałem spamować w tamtym temacie wiec tu dopytam. Uwielbiam motyw dnia świstaka, wiec ten Boss Level musi wlecieć na Prime w weekend. Coś jeszcze znajdę w stylu Deathloopa, gdzie bohater jest świadomy poprzednich pętli? Był jakiś film z Tomem Cruisem w podobnej konwencji, co sie odradzał. Serial Devil's Hour też poniekąd dotyka tematu czasu. No i oczywiście muszę kiedyś wrócić do pierwowzoru gatunku, czyli po prostu "Dzień świstaka". Russian doll Happy death day
Opublikowano 30 kwietnia 20231 r 36 minut temu, _Red_ napisał: Był jakiś film z Tomem Cruisem w podobnej konwencji, co sie odradzał. Na Skraju Jutra, zajebisty film.
Opublikowano 30 kwietnia 20231 r Palm Springs pamiętam też miało podobny motyw, to taka czarna komedia.
Opublikowano 30 kwietnia 20231 r 2 godziny temu, _Red_ napisał: Nie chciałem spamować w tamtym temacie wiec tu dopytam. Uwielbiam motyw dnia świstaka, wiec ten Boss Level musi wlecieć na Prime w weekend. Coś jeszcze znajdę w stylu Deathloopa, gdzie bohater jest świadomy poprzednich pętli? Był jakiś film z Tomem Cruisem w podobnej konwencji, co sie odradzał. Serial Devil's Hour też poniekąd dotyka tematu czasu. No i oczywiście muszę kiedyś wrócić do pierwowzoru gatunku, czyli po prostu "Dzień świstaka". a może być anime? Ogrywam tez wlasnie gierke na switcha z tym motywem
Opublikowano 30 kwietnia 20231 r 41 minut temu, bartiz napisał: Source Code z Gyllenhaalem też jest niezły. Source Code bardzo oszczędny mało rozrywkowy, ale spoko jest. Na skraju jutro mogłoby być jeszcze lepsze, ale też fajne.
Opublikowano 21 września 20231 r SZUKAM FILMU: Widzialem fragment w tv w jakim programie o kinie - stare czasy chyba rycerzy, sceny walki jak z matrixa ze zwolnionym czasem, styl kung-fu, gosc z drewnianym kijem bije innych do okola siebie. Matrix wyszedl w 1999 wiec ten musial byc powyzej 2000 obstawiam Czy ktos to moze kojarzy?
Opublikowano 22 września 20231 r Ale to był film azjatycki, czy zachodni? Aktorzy ze skośnymi oczami czy normalnymi?
Opublikowano 22 września 20231 r 3 godziny temu, Shankor napisał: Ale to był film azjatycki, czy zachodni? Aktorzy ze skośnymi oczami czy normalnymi? Normalnymi, zachodni film raczej
Opublikowano 18 stycznia 20241 r Szukam jakiegoś w miarę dobrego filmu z bardzo dobrym HDRem. Co polecacie?
Opublikowano 18 stycznia 20241 r Godzinę temu, Dahaka napisał: Szukam jakiegoś w miarę dobrego filmu z bardzo dobrym HDRem. Co polecacie? Jak chcesz nowy tv protestować, to te pokazówki na YouTube są ok. A z filmów to chyba nowy Blade Runner i Top Gun dają radę. A i jeszcze Nasza Planeta i Zwierzęta Nocą na Netflix w Dolby Vision sztosik jest
Opublikowano 18 stycznia 20241 r W dniu 21.09.2023 o 18:55, Fanek napisał: SZUKAM FILMU: Widzialem fragment w tv w jakim programie o kinie - stare czasy chyba rycerzy, sceny walki jak z matrixa ze zwolnionym czasem, styl kung-fu, gosc z drewnianym kijem bije innych do okola siebie. Matrix wyszedl w 1999 wiec ten musial byc powyzej 2000 obstawiam Czy ktos to moze kojarzy? Znalazłem go gdyby ktoś był ciekawe to Braterstwo Wilków 2001 https://www.imdb.com/title/tt0237534/
Opublikowano 21 lutego 20241 r Opis był zły, powinien być taki: Film ze strojami jak w Bloodborne z kolesiem co ma miecz jak Ivy z Soul Calibur.
Opublikowano 17 marca 20241 r W dniu 21.09.2023 o 18:55, Fanek napisał: SZUKAM FILMU: Widzialem fragment w tv w jakim programie o kinie - stare czasy chyba rycerzy, sceny walki jak z matrixa ze zwolnionym czasem, styl kung-fu, gosc z drewnianym kijem bije innych do okola siebie. Matrix wyszedl w 1999 wiec ten musial byc powyzej 2000 obstawiam Czy ktos to moze kojarzy? Kung Fu Hustle
Opublikowano 29 marca 20241 r Ciągnie mnie do filmów w temacie - operacje sił specjalnych/CIA na Bliskim Wschodzie - taki dobry akcyjniak, w tych klimatach, w miarę inteligentny. Coś polecacie?
Opublikowano 29 marca 20241 r 53 minuty temu, Blaise napisał: Ciągnie mnie do filmów w temacie - operacje sił specjalnych/CIA na Bliskim Wschodzie - taki dobry akcyjniak, w tych klimatach, w miarę inteligentny. Coś polecacie? Moze być dalszy wschód? https://www.filmweb.pl/film/Zawód%3A+Szpieg-2001-31868 i takie mniej ambitne https://www.filmweb.pl/film/Kandahar-2023-10031441 https://www.filmweb.pl/film/W+sieci+kłamstw-2008-298590 https://www.filmweb.pl/film/13+godzin%3A+Tajna+misja+w+Benghazi-2016-732993 https://www.filmweb.pl/film/Wróg+numer+jeden-2012-632382 wszystko to dość znane filmy, mogłeś widziec @Blaise jeszcze jeden mi się przypomniał, akcja w usa, ale agencje, terroryści, przesłuchania itp https://www.filmweb.pl/film/Bez+reguł-2010-460941
Opublikowano 12 sierpnia 202412 sie Szukam thrillerów psychologicznych podobnych do: Zaproszenie; Uciekaj; Dar. Polecacie coś?