tk___tk 4 795 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Opublikowano 17 sierpnia 2010 nikifora jak najbardziej polecam Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 17 sierpnia 2010 Opublikowano 17 sierpnia 2010 - Hellworld nie ogladalem ale przeczytalem opis i najwyrazniej jest o hakerach ktorzy walcza z Pinheadem w internecie. Lol, musi byc niezle go,wno nie, to chyba na jakiejś imprezie nerdów było, tak czy tak (pipi)owe. Jak mi się cos nie po(pipi)iło to 5 i 6 były fajne ale już nie pamiętam. Cytuj
Marlon 18 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Polećcie coś w stylu Severance. Jakaś luźna sieczka, ale z klimatem i na poziomie, nie koniecznie brytyjskie, ale w miarę możliwości nie amerykańskie. Bez zbędnych debilizmów. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 The Cottage jest sympatyczny. Tez brytyjski horror z jajem http://www.imdb.com/title/tt0465430/ Cytuj
Marlon 18 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Owszem, widziałem. Coś innego pls. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Botched http://www.imdb.com/title/tt0790590/ Doghouse http://www.imdb.com/title/tt1023500/ Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 coś jak "Poważny człowiek" braci Coen Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Jeśli jakimś cudem nie widziałeś to "American beauty". Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Polecam najlepsze filmy Woody'ego Allena i Noah Baumbacha, jest w nich ten nerw podobny. Jakbyś nie wiedział, które to, polecam np. "Walka żywiołów", "Annie Hall", "Hanna i jej siostry", "Przejrzeć Harry'ego", "Zbrodnie i wykroczenia", "Zelig", "Manhattan". Generalnie powinny ci się też spodobać filmy według scenariuszy Andrew Niccola i Charlie'ego Kaufmana. Podobnie jak ww. Żydzi, ci dwaj łączą pewną filozoficzną refleksję z przystępny, Hollywoodzkim podejściem. Hollywood dał nam też "Przypadek Harrola Cricka" i "I Heart Huckabees", filmy te mają sporo wad, ale warto je znać. O, i Richard Linklater, tak, Rick Linklater. Przed wschodem i zachodem oraz "Życie świadome". Później możesz się wziąć za Kubricka, Bergmana, Godarda, Malle'a itp. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Jakieś dobre, koreańskie gó'wno. Coś zblizonego do Oldboya, Zagadki zbrodni (Memories of the murder), czy Chasera. Słodko gorzkie życie widziałem, Panią/Pana Zemstę też. Snejk kiedyś Zagadkę i Chasera polecał, cos jeszcze w ten deseń? Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Moze Mother? W reżyserii goscia od Memories of Murder http://www.imdb.com/title/tt1216496/ Mnie osobiscie wynudzil, ale ja tam sie nie znam. Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Czegoś w stylu "Oldboya" to raczej nie znajdziesz, bo Park jest wybitnie "zachodnim" twórcą i nikogo innego takiego w Korei nie ma. Obczaj inne filmy Parka i Bonga, są wszystkie dobre. Inne najbardziej znane dramaty koreańskie to np.: - Killerdeului suda ("Guns & Talk", to ci się powinno spodobać, historia jest niemożebnie porąbana, a koleś, który to napisał i nakręcił nazywa się Jin Jang - totalny szacun) - Jigureul jikyeora! ("Save the Green Planet") albo ci się spodoba albo uznasz, że jest dla debili, możliwe że oba naraz, dziwny film - Jibeuro - Silmido - President's Last Bang - Braterstwo broni (w ogóle nie w stylu "Oldboya", ale nieco w stylu Bonga - taka bardzie uczuciowa wersja "Szeregowca Ryana") - możesz obczaić też Siworae, w ogóle niepodobne do "Oldboya", ale też nie klasyczne romansidło... ludzie je lubią Tak, musiałem sprawdzać tytuły na IMDB, bo w życiu ich nie spamiętam. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Dzięki chłopaki. Z tego co zaproponowaliście oglądałem jeszcze Braterstwo broni, pozostałe obczaję z czasem, wiedziałem, że mogę na Was liczyć. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Jakies ciekawe dokumenty? Narazie walcie kto na co wpadnie, tematyka obojetna. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 http://www.imdb.com/title/tt0795176/ Cytuj
ogqozo 6 552 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Klasyk no. 1 to oczywiście "Grizzly Man" Herzoga, zaje'biście przerażający film. Generalnie Herzog klasa, wiadomo. Lubię styl Michaela Moore'a, choć treść nie zawsze. Prawdopodobnie najwybitniejszym dokumentalistą jest Errol Morris. "Cienka niebieska linia" - klasyk. Kultowy jest też "King of Kong". Krytycy najbardziej lubią "West of the Tracks", chiński dokument. W Polsce widziało go jakieś pięć osób. Tak na początek to ci powinno przypasić. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 o, mialem kiedyś obejrzeć czlowieka niedźwiedzia ale ojtam ojtam i zapomniałem. Teraz nadrobie:) Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 (edytowane) dobry film o napoleonie a, i jeszcze kiedys widzialem film o wojnie secesyjnej, w której jeden z generałow myslał że jest następcą napoleona, anyone? Edytowane 5 września 2010 przez mate5 Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Mega Dokument Cocaine Cowboys Cytuj
Słupek 2 154 Opublikowano 6 września 2010 Opublikowano 6 września 2010 (edytowane) Mega Dokument Cocaine Cowboys Jakby co jest jeszcze II część też dobra. Edytowane 6 września 2010 przez SłupekPL Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 6 września 2010 Opublikowano 6 września 2010 Mega Dokument Cocaine Cowboys Jakby co jest jeszcze II część też dobra. Ale nie tak dobra jak pierwsza. No ale ogólnie polecam. Warte obejrzenia ---> "Dark Days" Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 8 września 2010 Opublikowano 8 września 2010 jakas komedie. cos w stylu "zgon na pogrzebie". najlepiej czarny brytyjski humor. mam sie zes.rac z beki. Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 8 września 2010 Autor Opublikowano 8 września 2010 Szukam jak najcięższego, najpoważniejszego filmu z samurajami, coś jak Harakiri. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi