Gość andertejker Opublikowano 15 listopada 2008 Opublikowano 15 listopada 2008 (edytowane) coś o tematyce motoryzacyjnej (oprócz "Vanishing Point") polecam "Wielki Wyścig" z Jackiem Lemmonem. http://www.imdb.com/title/tt0059243/ dobre filmidło. Edytowane 15 listopada 2008 przez andertejker Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 15 listopada 2008 Autor Opublikowano 15 listopada 2008 Nie rozumiem. Ale to chyba jest film? W rzeczywistym życiu taki zbieg okoliczności byłby ostro absurdalny. Ale pamiętaj. To jest film. Jeśli jest to do ciebie absurdalne, to Donnie Darko, Lynche, Lśnienie i inne filmy to absurdy. Sorry, ale jeśli rozbicie się samolotu i przeżycie na wyspie jest dziwne i nie mądre to nie wiem. Czemu akurat spadł na wyspę? Masz wyjaśnione w serialu. Tyle tylko, że Donnie Darko, Lynche i Lśnienie w tym całym swoim pokręceniu mają jakiś większy sens i przede wszystkim nie atakują widza motywami możliwymi do przełknięcia tylko dla spasionych amerykańskich debili. Tym samym Losta w sensie 'do rozkminy' stawiam na tej samej półce co Prison Break'a i Heroes. Serial choć ogólnie fajny i zaskakujący to jednak mocno plastikowy, naciągany i ostatecznie głupawy, a cała ta pseudo-rozkminiarska otoczka to tylko zasłona. No, ale nie będę cię dalej przekonywał. Pamiętaj to tylko tak IMHO. Najwidoczniej są różne typy rozkminień w takim razie... Dalej nie dostałem przykładów które mówią że serial jest: naciągany i głupawy. Popieram Seigaku w tej kwestii. Oglądałem pierwszą serie Lostów- była super, druga- całkiem niezła, z trzeciej obejrzałem kilka odcinków i mi się odechciało. Potem chciałem powrócić do serialu ale już się nie połapałem o co chodzi. Kilkanaście nowych postaci, nie wiadomo skąd, jakieś organizacja, ludzie, którzy przylecieli na wyspe żeby kogoś zabić, statek i śmigłowiec obok wyspy, 5 stron konfliktu, itp itd Pierwsza serie podobałą mi się, bo była w niej troche tajemniczości, nieprzewidywalności. Myślę, że twórcy poslzi na kase i teraz ciągną serial na siłe, sami nie widząc jak go skończyć. Zakończyłeś oglądać na najgorszym etapie tego serialu. Wierz mi, pierwsze odcinki 3 serii sprawiają że człowiekowi odechciewa się oglądać serial. I nie oceniaj, skoro nie widziałeś wszystkich odcinków. A zakończenie jest wiadome od początku, zresztą przed emisją serialu, zawsze powtarzano, że będzie 6 sezonów, więc nie wiem o jakim ciągnięciu na siłę tu mówisz. Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 i tu sie mylisz Figaro, bo o 6ciu sezonach wiadomo dopiero od połowy 3ej serii. Cuse i Lindelof wtedy zawarli umowę z ABC, że tyle bedzie trwał serial. Sami sie przyznali, że wcześniej rozciągali niektóre niuansy fabularne, bo nie wiedzieli tak naprawdę ile będą to kręcić. A wogóle to jest odpowiedni temat o Lost. Nie zaśmiecajcie tego działu. Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 16 listopada 2008 Autor Opublikowano 16 listopada 2008 i tu sie mylisz Figaro, bo o 6ciu sezonach wiadomo dopiero od połowy 3ej serii. Cuse i Lindelof wtedy zawarli umowę z ABC, że tyle bedzie trwał serial. Sami sie przyznali, że wcześniej rozciągali niektóre niuansy fabularne, bo nie wiedzieli tak naprawdę ile będą to kręcić. A wogóle to jest odpowiedni temat o Lost. Nie zaśmiecajcie tego działu. Dobra, to nie jest odpowiedni temat o tym, ale napiszę jeszcze jeden post. A mianowicie, zawrzeć umowę może i zawarli w 3 sezonie, jednak założenia były od początku na 6 sezonów, co oczywiście nie oznacza, że wiedzieli jaka będzie owych sezonów treść. No, ale najwidoczniej rozciąganie wychodzi im świetnie . Koniec offtopu. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 (edytowane) Hubi. jesli nie kumasz wszystkiego, zobacz sobie to http://pl.youtube.com/watch?v=agkP8w0PktY Małe streszczenie 3 sezonow. Rozumiem nie połapac się w Modzie na Sukces, ale w LOST... Edytowane 16 listopada 2008 przez Mordechay Cytuj
Gość tk Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 (edytowane) ktoś tu pisał wcześniej o "shaolin soccer" --> "kung fu pow" ktoś tu pisał wcześniej o "głodzie" mastertona --> co to za poje.bana książka była. właśnie jeśli chodzi o klimaty post-apokaliptyczne klimaty to niby mamy mad-maxa z tiną turnet czy inne popłuczyny, ale jakoś nie kojarze filmu obrazującego zezwierzęcenie i upadek wszelkich norm moralnych po wojnie nuklerarnej/innego typu klęsce jak właśnie u mastertona czy kinga w "bastionie" (wyłączając wątki fantastyczne). z chcią bym coś takiego obejrzał. chociaż przychodzi mi na myśl luźne skojarzenie z niedawnym "children of man". Edytowane 16 listopada 2008 przez tk Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 cos jak mechanik polec ktos, tylko nie piszcie o session 9 bo nigdzie nie moge tego znalezc Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 16 listopada 2008 Autor Opublikowano 16 listopada 2008 cos jak mechanik polec ktos, tylko nie piszcie o session 9 bo nigdzie nie moge tego znalezc Tutaj znajdziesz - http://www.psxextreme.info/Filmy-podobne-t...ubu-t65134.html Cytuj
Gość tk Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 a akira to co niby? nie oglądam bajek. Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 Hubi. jesli nie kumasz wszystkiego, zobacz sobie to http://pl.youtube.com/watch?v=agkP8w0PktY Małe streszczenie 3 sezonow. Rozumiem nie połapac się w Modzie na Sukces, ale w LOST... Jeśli nie oglądałem 1,5 sezonu to można się pogubić. Cytuj
adi 189 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 a akira to co niby? nie oglądam bajek. Akira to bajka?....ech słodka nieswiadomości ^_^ Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 17 listopada 2008 Opublikowano 17 listopada 2008 (edytowane) Hubi. jesli nie kumasz wszystkiego, zobacz sobie to http://pl.youtube.com/watch?v=agkP8w0PktY Małe streszczenie 3 sezonow. Rozumiem nie połapac się w Modzie na Sukces, ale w LOST... Jeśli nie oglądałem 1,5 sezonu to można się pogubić. to obejrzyj a nie płacz na forum, ze sie pogubiłeś, i przez to LOST jest chujowy. dżizas, co za ludzie Edytowane 17 listopada 2008 przez andertejker Cytuj
epl 160 Opublikowano 17 listopada 2008 Opublikowano 17 listopada 2008 (edytowane) Coś w stylu American Beauty ładnie poproszę. virgin suicides moze jeszcze election, sideways i happiness - jesli za wspolny mianownik wezmiesz dziwactwa amerykanskiej klasy sredniej Edytowane 17 listopada 2008 przez epl Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 17 listopada 2008 Opublikowano 17 listopada 2008 właśnie jeśli chodzi o klimaty post-apokaliptyczne klimaty to niby mamy mad-maxa z tiną turnet czy inne popłuczyny, jest jeszcze jedynka i dwójka, które rzadko w tv lecą, a jak już, to nocną porą Cytuj
Labik 10 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Rozumiem nie połapac się w Modzie na Sukces, ale w LOST... LOST raczej nie należy do łatwych seriali. LOST jest nie przewidywalny (szczegolnie w pierwszych odc.). Sam mialem problemy polapac sie we wszystkim. Cytuj
majkelek 23 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 (edytowane) Coś w stylu Running scared? Edytowane 18 listopada 2008 przez majkelek Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Hubi. jesli nie kumasz wszystkiego, zobacz sobie to http://pl.youtube.com/watch?v=agkP8w0PktY Małe streszczenie 3 sezonow. Rozumiem nie połapac się w Modzie na Sukces, ale w LOST... Jeśli nie oglądałem 1,5 sezonu to można się pogubić. to obejrzyj a nie płacz na forum, ze sie pogubiłeś, i przez to LOST jest chujowy. dżizas, co za ludzie dżizas, co za człowiek moje zdanie i mam do niego prawo jakoś nie zamierzam wracać do tego serialu, czasem jak na chwile włącze w TV to po paru minutach aż odechciewa się oglądać Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) Hubi. ty chyba niepowazny jesteś.Miej do siebie pretensje, że nie kumasz serialu, bo nie widziales ważnych momentow, a nie do serialu, w ktorym mozna sie polapac tylko po zobaczeniu wszystkich odcinków.LOST nalezy do tych seriali, których jeden odcinek ciągnie watek drugiego, nie tak jak w przypadku CSI, gdzie w kazdym odcinku jest co innego i nie sa specjalnie powiazane fabularnie. Ludumojluducóżemciuczynił... <_< Edytowane 19 listopada 2008 przez Mordechay Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 Hubi. ty chyba niepowazny jesteś.Miej do siebie pretensje, że nie kumasz serialu, bo nie widziales ważnych momentow, a nie do serialu, w ktorym mozna sie polapac tylko po zobaczeniu wszystkich odcinków.LOST nalezy do tych seriali, których jeden odcinek ciągnie watek drugiego, nie tak jak w przypadku CSI, gdzie w kazdym odcinku jest co innego i nie sa specjalnie powiazane fabularnie. Ludumojluducóżemciuczynił... A czy ja do kogoś mam pretensje? Po prostu oglądałem już ponad dwie serie i nie mam ochoty na więcej. PRzjedał mi się już. Cytuj
mord00k 0 Opublikowano 5 grudnia 2008 Opublikowano 5 grudnia 2008 Potrzebuję jakiejś fajnej sensacji na wyluzowanie. Coś w stylu Adrenaliny czy Shoot Em Up (Tylko Strzelaj) ? Cytuj
Osaka 4 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Z naciskiem na pierwszą część, bo druga jest strasznie słaba. Przynajmniej dla mnie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Crank - idealny film sensacyjny dla rozluznienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi