tk___tk 4 795 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 (edytowane) dzięki wielkie, aczkolwiek byłbym zainteresowany czymś mniej znanym niż miike czy kitano. no i połowa z filmów na tej liście to filmy o samurajach... czy na prawdę japońskie kino nie ma nic innego do zaoferowania? battle royale oczywiście widziałem. właściwie to dzisiaj po raz kolejny i to właśnie mnie natchnęło do poszukiwań. Edytowane 30 marca 2011 przez tk___tk Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 Cos w stylu No End in Sight? Czyli jakie to waly kreca amerykanie w zwiazku z tym co robia i co podaja do opinii publicznej itp. Cytuj
epl 160 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 I.o.u.s.a - amerykanskie ale majace odniesienie rowniez do Pl czy Uk, powinno ci sie spodobac enron - megawalek Cytuj
epl 160 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 (edytowane) dzięki wielkie, aczkolwiek byłbym zainteresowany czymś mniej znanym niż miike czy kitano. no i połowa z filmów na tej liście to filmy o samurajach... czy na prawdę japońskie kino nie ma nic innego do zaoferowania? battle royale oczywiście widziałem. właściwie to dzisiaj po raz kolejny i to właśnie mnie natchnęło do poszukiwań. nobody knows, after life, departures, cafe lumiere - to chyba ostatnie jakie widzilem i moge polecic chyba ze moga byc tez koreanskie... sorry za podwojny post Edytowane 30 marca 2011 przez epl Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 poszukuję filmów o bokserach...boksie wściekły byk, rocky, the fighter zaliczone! Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 million dollar baby eastwooda, ali manna, cindarella man howarda 1 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Za wielu tych dobrych nie ma. Z mniej znanych polecam "Schizę" ("Schizo"), film kazachski. O nielegalnych walkach w Kazachstanie i innych sprawach. W sumie nie wiem, czy podchodzi pod boks. Z dokumentów był niedawno taki, co się nazywał "Boxing Gym" ("Sala do boksu"), także polecam. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 a byl chyba jakis z rusellem crowe ?;] Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Kamennaya bashka - Nikolay Valuev w roli głównej Cytuj
michal 558 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 (edytowane) ''Piękny bokser''. Edytowane 6 kwietnia 2011 przez _M_ Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Autor Opublikowano 6 kwietnia 2011 hej, szukam filmy w których znajdują się świetne sceny przesłuchania np. podejrzanego przez policję. Poproszę o te najza(pipi)istsze. Cytuj
michal 558 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Bergman, Tarkowski, Antonioni, Fellini, Kieślowski. Styknie na początek. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Bergman wiadomo, właśnie konsumuję jego filmy, dzięki za resztę Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 hej, szukam filmy w których znajdują się świetne sceny przesłuchania np. podejrzanego przez policję. Poproszę o te najza(pipi)istsze. przesłuchanie Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 (edytowane) Jakies fajne filmy / seriale w klimatach post apo. Walking Dead - widzialem Mad Maxy - widzialem Wodny Swiat - widzialem I am legend - widzialem Z gory zaznaczam, ze nie interesuja mnie filmy o zombie ktorych glownymi bohaterami jest banda idiotow popelniajaca debilne bledy i dajaca sie przez to zabic. Nie interesuje mnie tez jakas bezmyslna sieka, gdzie jest reka, noga, mozg na kazdej scianie. Edytowane 6 kwietnia 2011 przez Yabollek007 Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Seria Romero przychodzi pierwsza na myśl. Po prostu najlepsze co zrobiono w tej kwestii, klasyk, punkt odniesienia. Seria "... of Dead" mam na myśli. Poza tym... "Planeta Małp" oczywiście. "Children of Men" nie lubię, ale jestem w mniejszości. "Droga" okej, ale książka lepsza. "Chłopiec i jego pies". "Akira", na początek wielkiej ilości anime o tym temacie. "12 małp" i "Brazil" Giliama to ten klimat. 1 Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 6 kwietnia 2011 Opublikowano 6 kwietnia 2011 O, te Road wydaje sie spoko. Chlopiec i jego pies tez - te dwa filmy troche przypominaja klimatem to co szukam. Brazil tez sie wydaje ciekawe - trailer budzi we mnie skojarzenia z....Bioshockiem. Na pewno obadam. Akire widzialem - jak dla mnie przeza(pipi)istosc Children of Men - tez widzialem, spoko film 12 malp - widzialem, wypas film Planete Malp - tez widzialem Prawde mowiac to najbardziej poszukuje czegos w klimacie Fallouta / Neuroshimy Cytuj
michal 558 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Trzęsienie Ziemi, Rój, Pojutrze(wątpliwa jakość, ale jeśli nie widziałeś), Wulkan(ten z 1996. z Tommy Lee Jonesem). 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Opublikowano 7 kwietnia 2011 Book of Eli (Księga Ocalenia) możesz sprawdzić (Denzel Washington) , średnio mi podszedł, ale niektórym się bardzo podobał, klimat bardzo Falloutowy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi