michal 558 Opublikowano 24 czerwca 2012 Opublikowano 24 czerwca 2012 Nachętniej obejrzałbym coś w stylu: 1. Punisher: War Zone (koniecznie z bardzo złym madafaką mordującym ze stylem). 2. Idiokracja (czyli dobra parodia na rzeczywostość). 3. Noi Albinoi (jakieś takie pół zabawne pół dramat skandynawskie kino, byle nie "Jabłka Adama" bo widziałem). 1.Henry: a portrait of a serial killer 2.(nie pamiętam na tą chwilę) 3.Henry Fool Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 Coś w stylu wczesnego Jarmuscha? Cytuj
xbor 54 Opublikowano 2 lipca 2012 Opublikowano 2 lipca 2012 Jakiś dramat, biografia z ciężkim klimatem, nie do uśmiechania się itp. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 5 lipca 2012 Opublikowano 5 lipca 2012 Jakiś dramat, biografia z ciężkim klimatem, nie do uśmiechania się itp. Ray Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 11 lipca 2012 Opublikowano 11 lipca 2012 Jakiś totalnie poryty/krwawy/(pipi) film animowany, może być anime ( ostatnio oglądałem z 10 lat temu ) Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 11 lipca 2012 Opublikowano 11 lipca 2012 ninja scroll - może nie jakieś mega pojechane ale da się oglądnąć Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 12 lipca 2012 Opublikowano 12 lipca 2012 Kumpel mi polecił raz jakiś film japoński, ale tytuł wpisywałem w google i nic, więc może ktoś z was wie. Film ten z wymowy nazywa się niby "dodecku dan" czy coś w ten deseń i jest komedio-dramatem o chłopaku który udawał tramwaj (i właśnie jak to robił to mówił "dodeckudan dodeckudan". Wiem, że to głupie - ale chciałbym to obejrzeć Zna ktoś tytuł? Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 (edytowane) Jakiś totalnie poryty/krwawy/(pipi) film animowany, może być anime ( ostatnio oglądałem z 10 lat temu ) Perfect Blue widziałeś? Thriller - Klasyk w sumie. Trivia: Aronofsky kupił prawa do remake'u tylko po to, żeby móc zacytować scenę z filmu w bodajże "Requiem Dla Snu". Może też Vampire Hunter D, ale tego nie widziałem - co najwyżej zgaduję. Łatwiej by było seriale, ale jak rozumiem, interesują Cię tylko pełnometrażówki - a tych w przypadku anime raczej nie oglądam... Edytowane 15 lipca 2012 przez Accoun Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 "Czarny łabędź" to słaby remake "Perfect Blue". Nie wiem, jak to jest rozwiązane prawnie. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Cos w stylu Tropa de Elite. Miasto boga to podobne klimaty czy tylko film o dzieciach sprzedajcych narkotyki? Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Bardzo podobne klimaty. "Elitarnych" można spoko określić jako pewne rozwinięcie pewnych motywów. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Ale rozumiem, ze w Miescie akcent nie jest polozony na jednostki specjalne? Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Nie, to film o dzieciach ulicy. Chodzi ci o coś w stylu Navy Seals, Demony wojny itp.? Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Tak, cos co bardziej koncentruje sie na dzialaniach oddzialow specjalnych. Tylko zrealizowane jak Tropa czyli bez amerykanskiego patosu-pier.dolenia. Moze byc nawet cos o mongolskich pastuchach bitewnych chroniacych swoje stada byle nie byla to bajka w stylu swat z pacino. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 (edytowane) Oddziały specjalne i bez patosu, dobre pytanie. Do głowy przychodzi oczywiście "The Shield", a poza tym...W Hong-Kongu robią dużo filmów o oddziałach specjalnych, chociaż to też trochę co innego. "Z ostatniej chwili" Jonniego To? Edytowane 16 lipca 2012 przez ogqozo Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Ostatnimi czasy powychodziło filmów o superbohaterach, szukam czegoś zbliżonego poziomem/tak dobrego jak X-Men: Pierwsza Klasa. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Teraz nie wiem czy jaja sobie robisz czy piszesz poważnie ;p Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 (edytowane) coś pomiędzy. gatunek "filmy o super-bohaterach" to nie jakaś nisza więc myślę, że nie ma żadnych perełek o których nie słyszałeś czy też których nie widziałeś. te filmy to w przeważającej liczbie przypadków pozycje bardzo słabe, przeciętne albo całkiem dobre. z takich mniej znanych to może "super" i "defendor", ale to są raczej tytuły łamiące konwencje. "unbreakable" szamalajahana też jest spoko, ale to na polsacie leci raz do roku. Edytowane 19 lipca 2012 przez tk___tk 1 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 (edytowane) No dobra a Watchmen? A coś z tych ostatnich filmów; Thory, Kapitany Planety Ameryki? Wszystko kiszki? Edytowane 19 lipca 2012 przez SłupekPL Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 (edytowane) Watchmen jest całkiem dobry. Nie czytałem komiksu, ale jako film jest ok. Może i przedłużony, ale ma ciekawie nakreślone postaci które trzymają ten film. Do tego licencjonowana muzyka i Snyder za kamerą. Edytowane 19 lipca 2012 przez MajorZero64 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 (edytowane) Watchmen to troche inna liga niż pozostałe adaptacje filmowe komiksów o superbohaterach, głównie dlatego, że jest wiernym (niemal w skali 1:1) przeniesieniem kadrów komiksu na język filmu. a sam komiks jest kultowy (w tym przypadku to słowo jest absolutnie nie na wyrost). nie jestem i nie byłem jakimś wielkim fanem komiksów, ale po obejrzeniu filmu od razu zacząłem sie rozglądać za komiksem (tu chyba bardziej pasuje sformułowanie graphic novel - powieść graficzna) i udało mi się znaleźć na allegro polskie trzy częściowe wydanie w dobrym stanie.parę osób może ci powiedzieć, że film to tylko przydługawy teledysk, ale najlepiej przekonaj się sam. dla mnie to 10/10, oglądałem już 7 razy. świetna historia, bohaterowie i ich relacje, fantastyczny oldschoolowy soundtrack i efekty specjalne. polecam wersję ultimate cut z dodatkowymi scenami i wtłoczonym w obraz animowanym Tale of The Black Frighter. ps: uwielbiam Dark Knighta, jednak stawiam Strażników trochę wyżej A coś z tych ostatnich filmów; Thory, Kapitany Planety Ameryki? Wszystko kiszki? da się oglądać, w sumie warto zobaczyć jako wstęp do Avengers Kick Ass widziałeś ? Edytowane 19 lipca 2012 przez Kazub Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi