Skocz do zawartości

Poleć coś w stylu...

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre filmy z lat/o latach 1960 w USA (lub koniec 1950)? Oglądam Mad Men, widziałem już m.in. takie filmy jak Zodiak, Forrest Gump, Absolwent, Godfather...

The Black Dahlia, The Man who wasn't there, Changeling(ten od Eastwooda), The Notebook

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Większość filmów noir?

Le Samourai jest zaje,bisty

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Szukam mind fucków. Coś w stylu A Scanner Darkly, Memento, 21 gram, Incepcji, czy (w mniejszym stopniu) Shutter Island. Innymi słowy, szukam filmów z fajnym pomysłem i jakimś dobrym zwrotem akcji. Moglibyście coś polecić?

Opublikowano

Znowu mogę polecić Blow-Up - 2h umysłowego uniesienia

A tak to jeszcze Harakiri, Truposz (niemal metafizyczny film), wczesne filmy braci Coen (Barton Fink np.), Vertigo, może nawet Samarytanka

z takich lżejszych to High Plains Drifter czy Dead Man's Shoes

Opublikowano

Widmo Wolności, Anioł Zagłady, Dyskretny urok burżuazji, Mroczny przedmiot pożądania - wszystko od Luisa Bunuela

Podejrzani( film z 1995, z Kevinem Spacey)

Session 9

Pi

Videodrome

Palacz zwłok

Viva la muerte

Święta góra, Kret - filmy Jodorowskiego

Opublikowano

polecicie coś w klimatach podobnych do władcy pierścieni?moze być film albo serial. dziękówa

jak serial to tylko GRA O TRON :sleep:

ps... tk_tk hard candy dobre teraz sobie na propozycje snejka obejrzę.

Opublikowano (edytowane)

Coś dla detektywów (google nie chce pomóc). Szukam filmów fabularnych które dzieją się (nawet częściowo) w Zakopanem/Tatrach. Seriale też mogą być.

Z tych tytułów które kojarzę oprócz ostatnich super za(pipi)istych seriali Polsatu i TVP (Szpilki i Ratownicy), to:

-"Jak to się robi" (polecam, nawet pomijając miejscówkę)

- filmy i seriale na podstawie twórczości Makuszyńskiego

- "Trójkąt Bermudzki" (na potrzeby tego filmu wysadzono (sic!) schronisko na Polanie Pisanej)

-"Prowokator" z Lindą

-"Sportowiec mimo woli" z Dymszą

-"Ekstradycja" bohaterowie przyjeżdżali się ruchać do Kasprowego

- serial "Zaginiona"

-"Sztos 2"

Pamiętam jeszcze jakąś produkcje Francuską, którą kręcili w latach 90' w hotelu/restauracji Gubałówka, ale tytułu sobie nie przypomnę, chociaż film oglądałem (coś tam o poszukiwaniach ojca/matki).

Gwiezdne Wojny Masorza się nie liczą.

Odnalazłem jeszcze

"Biały niedźwiedź" z Mikulskim, podobno całkiem niezły i ambitny film

"Znicz olimpijski" o kurierach tatrzańskich

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

coś o podobnego do ostatni dom po lewej i straw dogs (gdzie role łowca i zwierzyna się odwracają :ph34r: )

albo wiesz co jeszcze? the hills have eyes - remake z 2006. przemiana głównego bohatera w zwykłej ci.pki w bezwzględnego mordercę przedstawiona popisowo. tylko nie tykaj sequela bo ścierwo.

Edytowane przez tk___tk
  • 2 tygodnie później...