Opublikowano 29 września 201212 l Widziałem 4 razy, ale GBU jest jednak zupełnie inny. El Topo jest na swój sposób surrealistyczny i to mi się w nim szczególnie spodobało.
Opublikowano 29 września 201212 l pajgi - Ród Gąsieniców, ponoć kult, ale nie oglądałem jeszcze http://www.filmweb.p...niców-1979-9195
Opublikowano 30 października 201212 l Mam chcice ostatnio na komedie w stylu American Pie, Road / Euro Trip, czy nawet Project X. Poleccie cos
Opublikowano 30 października 201212 l Spaghetti westerny w stylu El Topo? ja bym zaczął od tego, że El Topo nie jest spaghetti westernem, więc w tej dziedzinie chyba nic podobnego nie znajdziesz. Pytanie czy zależy ci na westernach, czy na kinie surrealistycznym.
Opublikowano 30 października 201212 l Mam chcice ostatnio na komedie w stylu American Pie, Road / Euro Trip, czy nawet Project X. Poleccie cos Powiedzmy, że Wieczny Student i To nie jest kolejna komedia dla kretynów. Edytowane 30 października 201212 l przez kotlet_schabowy
Opublikowano 31 października 201212 l ja bym powiedział "superbad". na granicy kina niegłupiego i tego wypełnionego sprośnym humorem po brzegi.
Opublikowano 31 października 201212 l Ja stawiam na sex drive, jedna z niewielu głupich komedii którą widziałem więcej niż dwa razy.
Opublikowano 8 listopada 201212 l Coś w stylu Zodiac, Seven, filmów o Lecterze Mam zajawke na filmy detektywi vs nieuchwytni mordercy
Opublikowano 9 listopada 201212 l Coś w stylu Zodiac, Seven, filmów o Lecterze Mam zajawke na filmy detektywi vs nieuchwytni mordercy Luther (genialny serial, ma chyba z 10 odcinków, w prawie każdym inny przypadek seryjnego mordercy).
Opublikowano 9 listopada 201212 l Coś w stylu Zodiac, Seven, filmów o Lecterze Mam zajawke na filmy detektywi vs nieuchwytni mordercy http://www.filmweb.pl/film/Cisza-2010-498146
Opublikowano 9 listopada 201212 l Coś w stylu Zodiac, Seven, filmów o Lecterze Mam zajawke na filmy detektywi vs nieuchwytni mordercy http://www.filmweb.pl/film/Raven,+The-2012-561591
Opublikowano 29 listopada 201212 l Wiem, że kilka postów wyżej były podane propozycje z filmów detektywi i mordercy, lecz możecie podać jakiś dobry film w stylu Rzeki Tajemnic / Bezsenności. I polećcie jeszcze coś o ucieczce z więzienia, oczywiście oprócz takich tytułów jak Skazani na Shawshank, Skazany na Śmierć, Midnight Express i Ucieczka z Alcatraz. Edytowane 29 listopada 201212 l przez grzes!ek*ps2
Opublikowano 29 listopada 201212 l Ze starych klasyków o więziennej ucieczce to jeszcze "Wielka Ucieczka" z McQueen'em, "Papillon" (znów McQueen oraz Dustin Hoffman), "Ucieczka do zwycięstwa" to już może nie całkiem o ucieczce ale i tak solidne kino (Pele, Michael Caine, Sylvester Stallone na bramce, Max von Sydow i Kazimierz Deyna). Co do "Rzeki Tajemnic" to może nie koniecznie w tym klimacie ale możesz obejrzeć jeszcze "Czas Zabijania" (Samuel L. Jakson, Sandra Bullock, Matthew McConaughey, Donald Sutherland i Kevin Spacey) o czarnoskórym obywatelu stanu Missisipi, który zabija dwóch białych, którzy zgwałcili mu córeczkę. Jego obroną podejmuje się młody prawnik, który oprócz nieprzychylnej ławy ma za wrogów jeszcze Ku Klux Klan. Film prosto od Joela Schumachera.
Opublikowano 30 listopada 201212 l witam,szukam jestem po seansie generation kill (który to już raz,nie zlicze) i mam zajawke na jakis serial dokumentalny w podobnych klimatach.
Opublikowano 5 grudnia 201212 l Szukam fabularnych filmow o Stalinie. O Hitlerze tego pełno ale o Igorze nie moge znalezc tytułow. Anyone ?
Opublikowano 5 grudnia 201212 l No w sumie najepsze, co przychodzi na myśl, to film o oczywistym tytule "Stalin" z Robertem Duvallem. Edytowane 5 grudnia 201212 l przez ogqozo
Opublikowano 6 grudnia 201212 l Przymierzam się do obejrzenia "Dwunastu Gniewnych Ludzi", jednak nie przepadam za tak starymi filmami i w związku z tym mam pytanie, czy warto obejrzeć remake z 1997 roku?? Podobno jest wierną kopią pierwszej wersji. Jest jeszcze film Dwunastu z 2007 roku, oglądał ktoś?/ Edytowane 6 grudnia 201212 l przez grzes!ek*ps2
Opublikowano 6 grudnia 201212 l Przymierzam się do obejrzenia "Dwunastu Gniewnych Ludzi", jednak nie przepadam za tak starymi filmami i w związku z tym mam pytanie, czy warto obejrzeć remake z 1997 roku?? Podobno jest wierną kopią pierwszej wersji. Jest jeszcze film Dwunastu z 2007 roku, oglądał ktoś?/ weź wyjdź