Skocz do zawartości

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

Opublikowano

O rany, oryginał jest mocarny i można go oglądać z 10 razy! nawet jeśli nie przepadasz za starymi filmami, to spróbuj się jednak przemóc - nie zawiedziesz się. Tak świetnej gry aktorskiej, którą niejako wymusił koncept filmu (cała akcja ma miejsce praktycznie w dwóch miejscach), nie da się powtórzyć marnym remake'iem.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 353,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Najlepsze kino cyberpunkowe? Widziałem Blade Runnera, Strange Days, Jonhhy'ego Mnemonica i pewnie jeszcze kilka innych, których nie pamiętam, a na dysku mam Through Scanner Darkly. Co jeszcze godnego uwagi?

Opublikowano

Cypher, Impostor, 13 piętro, Raport mniejszości

Opublikowano

Raport widziałem, ale reszta wygląda zacnie i obczaję. Dzięki.

Opublikowano

Tak się składa, że oba te filmy, które podałeś Humulus ostatnio ściągnąłem i leżą se na dysku.

To teraz obejrzę dużo szybciej niż miałem w planach :P

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Jakieś filmy o alkoholu i nałogu alkoholowym. Widziałem: "Żółty Szalik" i "Wszyscy jesteśmy Chrystusami". Jest może coś więcej ?

Opublikowano

No właśnie zapomniałem napisać, że film z Cage też widziałem. Coś jeszcze wam przychodzi do głowy? Może coś z krajowych produkcji ?

Opublikowano

ale wesele i dom zły też widziałeś?

Opublikowano

ale wesele i dom zły też widziałeś?

Tak ale to nie taki typowy problem alkoholowy. Chodzi mi własnie o mniej więcej taki przekaz jak w Wszyscy jesteśmy Chrystusami.

Edytowane przez _lukas_

Opublikowano

Chłopaki polećcie coś w stylu Szeregowca Ryan'a lub Kompani Braci i Pacyfiku. Nakręciłem się ostatnio na dobre filmy i seriale o II Wojnie Światowej. Seriale też mogą być. Klasyki gatunku w większości widziałem (czyli te pokroju Bitwa o Midway, O jeden most za daleko itp.).

Chodzi mi przede wszystkim o filmy po roku 1990. Widziałem też Wroga u Bram, Bękartów Wojny, Pianistę, Pearl Harbor.

Opublikowano

szeregowiec ryan to nie jest dobry film :o wojnie: chociaz jezeli tak to ujmujesz to moze

Opublikowano

Nakręciłem się ostatnio na dobre filmy i seriale o II Wojnie Światowej.

Idi i Smotri choćby. Klasyką gatunku są produkcje radzieckie raczej.

Where Eagles Dare, ale to pewnie widziałeś. Jak już tak bardzo przeszkadza <tokar> ci </tokar> rok powstania filmu to zobacz Dni Chwały.

Możesz też sprawdzić Lebanon, co prawda nie o drugiej wojnie ale to chyba najciekawszy film wojenny powstały po 1990.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Warto obejrzeć jeszcze świetne Miasto życia i śmierci oraz Kwiaty wojny (oba dotyczą tych samych wydarzeń na niedługo przed wybuchem II wojny).

Opublikowano

@marjan, a gdzie ja napisałem, że Szeregowiec to dobry film. Zresztą mnie się podobał więc pewnie obejrzę jeszcze raz.

Ok, wyżej wymienionych nie widziałem i na pewno nadrobię dzięki.

Opublikowano

Dorzuciłbym jeszcze nakręcone przez Eastwooda Listy z Iwo Jimy i Sztandar naszych ojców.

Edytowane przez Zarathustra

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poleci mi ktoś coś w stylu Dredd'a albo The Raid? Takie mocne krwawe kino akcji.

Opublikowano

potrzeba mi tytul filmu romantycznego, coby z kobieta obejrzec... coś z nowości najlepiej