zduniacz 123 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 o malarzach - jest taki australisjki serial obyczajowy - Love My Way. Tam jedna z bohaterek zajmuje sie malarstwem i jest nawet kilka wątkow o tym (wystawy nagrody bleble). Natomiast co do lesbijek to potwierdzam rekomendacje lukasza- fucking amal jest niezle. Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 o lesbijkach hmmm... mullholland drive Cytuj
Gość Orson Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 Film w stylu PI - jestem pod wielkim wrażeniem tego filmu i chcę jeszcze. Nie ma czegoś w tym stylu...ten film Darrena jest unikalny Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 corka botanisty, kolorowy byl i o lesbijkach mnie sie podobal Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 Jakiś dobry film o lesbijkach? Dziewczyna chciała koniecznie zobaczyć Brokeback Mountain, to teraz obejrzymy znowu coś o pięknej homoseksualnej miłości, ale tym razem z cyckami. ;] Better than Chocolate, High Art Albo pierwsze odcinki L Word, będzie duużo cycków ;p Cytuj
Fisto 0 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Szukam czegoś o stworzeniu/zagładzie świata. Poza Matrixem, Terminatorem, Dniem Niepodległości. Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Pojutrze, Wojna światów, Pulse. To ostatnie to zagłada świata, że tak powiem na trochę mniejszą skalę, ale za to bardziej oryginalna niż wałkowany na tysiąc sposobów najazd kosmitów czy kolejna katastrofa przyrodnicza. Cytuj
Gość tk Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Jeszcze "The Happening". Niezłwykły, nakręcony z rozmachem film katastroficzny o wkurzonych roślinach zmuszających zatruwającą środowisko ludzkość do samobójstw przy pomocy morderczego wiatru. Trzyma w napięciu non stop, a do tego niepowtarzalne kreacje Marka Walhberga i Johna Laguiziamo. Polecam. Cytuj
wozek 77 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 ta, uwazaj bo sie ktos na to nabierze ;] Cytuj
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 8 lutego 2009 Opublikowano 8 lutego 2009 Armageddon, Dzień Zagłady (zayebisty), Marsjanie Atakują . Cytuj
marek2 0 Opublikowano 12 lutego 2009 Opublikowano 12 lutego 2009 Szukam czegoś w stylu Hard boiled, dawajcie propozycję Cytuj
zolwik777 1 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 Witam, w pod-kategorii seriale nie ma tego tematu, a specjalnie zakładać nie będę. Posłużę się tym Mój tata jest kierowcą ciężarówki, a ja żeby umilać mu podróże zaopatruje go w filmy/książki i seriale. Ogólnie sprawa wygląda tak, że nie mam pojęcia co mu załatwić teraz z seriali. Poszukuję realistycznych seriali sensacyjnych/kryminalnych itp. Obejrzał na razie wszystko, co jest dostępne z serialu 24 godziny i jest wielkim fanem. Obejrzał również i lubi Prison Break'a oraz Kompanie Braci. Na pewno odpada wszystko co ma jakieś wątki surrealistyczne/fantastyczne, więc żadnych Heroes/4400/lost. Znacie coś naprawdę dobrego co by mu mogło pod pasować? Najlepiej w stylu wyżej wymienionych, czyli coś co by trzymało w napięciu i by miało spójną całość, no ale niekoniecznie. Widzę, że The Wire wszędzie jest dobrze odbierany. Widział ktoś? Jakieś opinie by się przydały o samym serialu i czy by pasowało pod taki gust. Za pomoc, z góry dziękuje. Pozdro Cytuj
Grabek 2 774 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 no, Dexter idealnie będzie pasował. I i CSI'e. Cytuj
zolwik777 1 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 (edytowane) Dextera czytał książki i średnio mu niestety pasowały, to wątpię by była znaczna zmiana w przypadku serialu. CSI ogląda nieraz w domu, ale mu kiedyś proponowałem załatwić, to mówił, że to jest taki serial, żeby raz kiedyś sobie obejrzeć odcinek czy dwa jak nic ciekawszego w tv nie ma. Ale jestem wdzięczny za dobre chęci. Edytowane 13 lutego 2009 przez zolwik777 Cytuj
Grabek 2 774 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 gwoli wyjaśnienia: Serial>>>>Książka Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 Seriale kryminalne? "The Wire", może "Rodzina Soprano"? Nie są to kryminały czystej maści, no ale wybitne rzeczy. Cytuj
zolwik777 1 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 Jak mówisz, że serial Dexter lepszy od książki to może mu ściągnę pierwszy sezon jako support przy okazji posuchy i zobaczymy co powie. Soppranos właśnie też już widział chyba na razie wszystko. A widziałeś The wire? Jak wrażenia? Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 13 lutego 2009 Opublikowano 13 lutego 2009 "The Wire" to najintelgentniejszy serial, jaki zrobiono, ale zbrodnia nie jest tu motywem przewodnim. Chyba nie jest to najlepszy wybór do jazdy ciężarówką. Może daj mu "The Shield". Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 14 lutego 2009 Opublikowano 14 lutego 2009 cholernie mam ochote na jakis fajny horror, napiszcie mi co sie pojawilo ostatnio, lub poleccie cos fajnego o cyzm nie bylo glosno. snejk, licze na Ciebie. Cytuj
epl 160 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 "The Wire" to najintelgentniejszy serial, jaki zrobiono, ale zbrodnia nie jest tu motywem przewodnim. Chyba nie jest to najlepszy wybór do jazdy ciężarówką. Może daj mu "The Shield". The Wire to najlepsza rzecz jaka kiedykoliwek przydarzyla sie telewizji oprocz Clarksona;] Cytuj
Labik 10 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 Jest jakiś film z bullettimem i efektami specjalnymi a'la matrix i The One (pierwsza scenka w garażu)? Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 cholernie mam ochote na jakis fajny horror, napiszcie mi co sie pojawilo ostatnio, lub poleccie cos fajnego o cyzm nie bylo glosno. snejk, licze na Ciebie. "Fajny horror" to w sumie bardzo względne pojęcie. "Ruiny" i "Zęby" pewnie widziałeś. Może "Red"? "Splinter"? Cytuj
Labik 10 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 Red horror? Chyba ci sie cos poyebalo oggozo. Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 Ano, nie horror. Dreszczowiec. Niektórzy go liczą do horrorów, pomyliło mi się. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi