kultywator 2 083 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Polecicie dobre kino drogi? Coś w stylu The Motorcycle Diaries, Into the Wild albo Y tu mamá también, mile widziane filmy europejskie. Ode mnie zdecydowanie "Chicago cab" i od biedy "Cannonball" z '76. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Coehnami gardzisz? O tyyyyy ten jaki elitarny. bracie gdzie jesteś to akurat nie jest film, który należy lubić, nie tak jak kraj dla starych ludzi czy big lebovski Dzięki, że mi mówisz które filmy należy lubić. A których nie należy? Tych bez nagród od krytyków tak? Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Szukam czegoś w tematyce Holocaustu, oprócz oczywistej Listy Schindlera. Edit: down -> to druga oczywista oczywistość Chłopiec w pasiastej pizamie ? Cytuj
Rudiok 3 366 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 (edytowane) Dzięki! Z innej burzy mózgów mam jeszcze: Apt Pupil, Lektor/The Reader, Dzieci Ireny Sendlerowej. Tak mnie naszło przy okazji rocznicy Auschwitz. Edit: down-> no tak, W ciemności jeszcze. No i Pianista. Dzięki Edytowane 30 stycznia 2015 przez Rudiok Cytuj
Lain 107 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Szukam czegoś w tematyce Holocaustu, oprócz oczywistej Listy Schindlera. Edit: down -> to druga oczywista oczywistość Chłopiec w pasiastej (pipi)mie ? Coś polskiego ? ''W ciemności'' Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 (edytowane) Coehnami gardzisz? O tyyyyy ten jaki elitarny. bracie gdzie jesteś to akurat nie jest film, który należy lubić, nie tak jak kraj dla starych ludzi czy big lebovski Dzięki, że mi mówisz które filmy należy lubić. A których nie należy? Tych bez nagród od krytyków tak? powinieneś lubić te same filmy co ja, to oczywiste. chodzi mi raczej o to because cohens człowieniu, należy szanować eM to ty ? jakie znowu "nagrody od krytyków" ? critics choice awards ? a, rozumiem, to odnośnie tematu o gravity. no nie do końca tak, tam pisałem o kolektywie określającym film, który odnosi ogólny sukces, czyli : OPINIE krytyków (np, recenzje), nagrody (np. oskary, globy czy BAFTA) i wyniki finansowe czyli oglądalność, hajp, łotewer. po odhaczeniu tych trzech rzeczy można spokojnie przyjąć, że ma się do czynienia z dobrym filmem, niezależnie od moich, czy twoich upodobań. myślę, że to dobry odnośnik, inaczej debata będzie się zapętlać wokół gustów i guścików Edytowane 30 stycznia 2015 przez Kazub Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 (edytowane) :facepalmz: selene napisała, że to nie jej klimat, napisałem przekornie że gardzi coehnami koniec rozkminy, tobie chyba trzeba pisać posty w formie telegraficzej, zresztą od kiedy Coehni to jakaś sublima na miare _M_? Edytowane 30 stycznia 2015 przez _Be_ Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 :facepalmz: selene napisała, że to nie jej klimat, napisałem przekornie że gardzi coehnami koniec rozkminy, tobie chyba trzeba pisać posty w formie telegraficzej, zresztą od kiedy Coehni to jakaś sublima na miare _M_? Coeni ku.rwa, a nie Coehni. Tak poza tym, najlepszy ich film to Poważny Człowiek i każdy kto uważa inaczej jest casulem. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 (edytowane) dla mnie no country - latwa decyzja,a potem albo fargo albo big lebovski albo poważny człowiek napisałem przekornie ale ja nie wiem bartosz, kiedy u ciebie kończy sie potrzeba elitarnym, a zaczyna przekora sprawiasz często wrażenie prostego chłopa, jak np rozi (bez urazy) bez urazy bartosz oczywiście duh, przecież nie rozi Edytowane 30 stycznia 2015 przez Kazub Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 zabawne to samo myśle o tobie mój ty kazubku przepiękny Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Szukam czegoś w tematyce Holocaustu, oprócz oczywistej Listy Schindlera. Fałszerzy sprawdź, dobre. Tak poza tym, najlepszy ich film to Poważny Człowiek i każdy kto uważa inaczej jest casulem. Błagam. Tylko Fargo i Lebowski. Kto uważa inaczej, jest hipsterem. Ogólnie bracia są przereklamowani. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 zero miłości dla no country ? but why Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Szanuję, ale nie kocham. Miałem chyba za duże oczekiwania po tym hypie. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 Zrobili taka sztampe, zeby miec pieniadze na nakrecenie powaznego czlowieka, z ktorego wiedzieli ze kasy nie bedzie. Nie no, zartuje. Lubie no cointry for old men, widzialem ze 3 razy. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 A ja najbardziej lubie z braci Barton Finka i co teraz Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 A ja najbardziej lubie z braci Barton Finka i co teraz Ok, Poważny człowiek i Barton Fink ex aequo na pierwszym miejscu i mamy deal. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 W Bartonie jestem w połowie od chyba pół roku i nie mogę się zabrać do końca. Nie wiem czemu bo nawet podobało mnie się. No Country For Old Men podobało mi się również bardzo a najbardziej jego totalnie wyjęte z pupy zakończenie Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 W Bartonie jestem w połowie od chyba pół roku Dokończ. Cytuj
mersi 804 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 (edytowane) zainteresowały mnie filmy o tematyce seksualnej, oglądałem wstyd i dziennik nimfomanki ostatnio jak na razie, ale ogólnie szukam dwóch filmów które kiedyś oglądałem a nazw nie pamiętam, czyli: - pierwszy o tematyce wojennej, zapadła mi w pamięć scenka gdzie bodajże 4 żołnierzy było prawikami i ich po kolei rozdziewiczyła jakas młoda kobieta, pielęgniarka czy coś - drugi francuski o murzynie który, z wyglądu umięśniony, pracował jako dawca nasienia, czyli po prostu ruchau sie i zapładniał kobiety które chciały mieć dzieci, i wokół tego kręci się film nie wiem czy dobry temat, ale tyle pamiętam, jak ktoś skojarzy to piszcie nazwy Edytowane 2 lutego 2015 przez mersi Cytuj
Rudiok 3 366 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 - drugi francuski o murzynie który, z wyglądu umięśniony, pracował jako dawca nasienia, czyli po prostu ruchau sie i zapładniał kobiety które chciały mieć dzieci, i wokół tego kręci się film W tej tematyce kojarzę jedynie http://en.wikipedia.org/wiki/She_Hate_Me 1 Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 3 lutego 2015 Opublikowano 3 lutego 2015 Szukam filmow w stylu Imagine i Whiplash, bez sztampy, bez wybuchow, skupiajacych sie przede wszystkim na bohaterach. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 3 lutego 2015 Opublikowano 3 lutego 2015 Szukam filmow w stylu Imagine i Whiplash, bez sztampy, bez wybuchow, skupiajacych sie przede wszystkim na bohaterach Pomijając że większość filmów jest takich, to: Smoke Smultronstället Mystery Train Broken Flowers Angelus Magnolia A Separation Tystnaden Slacker Beauty Cytuj
mersi 804 Opublikowano 3 lutego 2015 Opublikowano 3 lutego 2015 - drugi francuski o murzynie który, z wyglądu umięśniony, pracował jako dawca nasienia, czyli po prostu ruchau sie i zapładniał kobiety które chciały mieć dzieci, i wokół tego kręci się film W tej tematyce kojarzę jedynie http://en.wikipedia.org/wiki/She_Hate_Me plusa chyba za szybko dałem bo to nie ten film, masz na przyszłość Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi