II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 Dzieki za tipsy. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 października 2015 Opublikowano 17 października 2015 podbijam. miałem właśnie pisać return a nie night. podbijam. miałem właśnie pisać return a nie night. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Cos o zombiasach? Bo trzeci raz nie chce ogladac walking dead a glodnym w huy. Jest jakis inny serial ale nie wiem czy dobry. Polecacie? Albo cos czego jeszze nie widzialem choc watpie. Strzelac pany. Na dzis na mus potrzebne. Serial Z Nation, wciągnął mnie mocno, choć początek średni. Humor przeplatany z poważnymi akcjami. Jest dość różnorodnie, bo akcja każdego odcinka jest w innym miejscu. Cel podróży jest jasny. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Z nation spoko. oglądałem kilka odcinków w tv. bardziej humor niż apokalipsa, przyjemnie się ogląda. coś w klimacie L.A Noire? Los Angeles, lata ~50. Czarna dalia, tajemnice los angeles i gangster squad zaliczone. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Pewnie pytasz o film, ale polecam zapoznanie się z serialem Boardwalk Empire wizualnie jest dopieszczony, często wygląda jak obraz. Można w nim znaleźć więcej niż tylko porachunki gangsterskie. Jeszcze długo nic tak epickiego i długiego w tym klimacie nie powstanie. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 najlepiej film ale dobrym serialem też nie pogardzę Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 (edytowane) Jeden z moich ulubionych filmów noir to francuski Le samouraï z 1967 roku. Jak wiele europejskich (i przede wszystkim francuskich) filmów z tego okresu to co widzi się na ekranie wydaje się być "prawdziwsze" niż w innych filmach, bo prostu wychodzili na ulice i nagrywali. Edytowane 18 października 2015 przez mate5 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 Jeden z moich ulubionych filmów noir to francuski Le samouraï z 1967 roku. Jak wiele europejskich (i przede wszystkim francuskich) filmów z tego okresu to co widzi się na ekranie wydaje się być "prawdziwsze" niż w innych filmach, bo prostu wychodzili na ulice i nagrywali. Od razu można polecić w zasadzie całą filmografię Melvilla, Le samouraï i Le Cerlce Rouge to oczywiście opus magnum francuskiego reżysera, ale imo reszta też jest warta (a na pewno wszystko po Le Doulos, z nim włącznie). Generalnie sprawa noire jako gatunku jest ciekawa, w dyskursie filmowym dominują dwie, różne opinie. Cześć osób całą kategorię przypisują wyłącznie pod kino ze Stanów, cześć (większa na szczęście) szuka właściwości owego stylu na całym świecie. Co jest rzecz jasna właściwsze, w retrospektywie filmy poprzedzające amerykański boom na "czarny film" powstawały wcześniej. Zresztą całe określenie "film noire" zostało ukłute już "po fakcie". Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 noire przegląd mam spory. uwielbiam gatunek. ostatnio wzięło mnie właśnie na los angeles mniej więcej z lat 50tych ale inne klimatyczne miasta też mile widziane. ogólnie tamta epoka jest osom. nie musi być stricte noir. czekam na hail caesar bo obsada i klimat Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 października 2015 Opublikowano 18 października 2015 To zawsze można sprawdzić też klasykę od mistrza Kurosawy (Drunken Angel, Stray Dog, High and Low) czy film Larsa Von Triera, z czasów gdy nie był zmanierowanym dupkiem - The Element of Crime.Zwykle też polecam Les Diaboliques, chociaż zdecydowanie więcej tu psychologicznego thrillera niż kryminalnych wątków.Oczywiście strzelam na ślepo, bo część z tego mogłeś już obejrzeć Cytuj
PRQc 705 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Polecicie jakieś ciekawe kryminały, thrillery z ostatnich lat? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 noire przegląd mam spory. uwielbiam gatunek. ostatnio wzięło mnie właśnie na los angeles mniej więcej z lat 50tych ale inne klimatyczne miasta też mile widziane. ogólnie tamta epoka jest osom. nie musi być stricte noir. czekam na hail caesar bo obsada i klimat nie znam się na tym kinie zbytnio, ale Sokól Maltanski był spoko, ogladałeś? Pewnie tak głupie pytanie, ale nie szkodzi. Cytuj
Parannana 9 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Polecicie jakieś ciekawe kryminały, thrillery z ostatnich lat? I saw the devil Animal Kingdom The Horseman (2008)De BehandelingTranceLa Migliore offertaKill ListDla Ciebie i OgniaMegan Is MissingUntraceableW Delta Z 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 22 października 2015 Opublikowano 22 października 2015 Polecicie jakieś ciekawe kryminały, thrillery z ostatnich lat? Standardowo Prisoners, Gone Girl, z mniej głośnych może The Drop, Cold in July, A Most Violent Year, ewentualnie The Enemy (mnie niezbyt przypasował, ale może akurat). 2 Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 (edytowane) Jakis i wilkolakach a la Underworld? Wilkolaka z Del Toro widzialem jesli chodzi o cos w tej mance. Late Phases czy jakos tak odpada bo o nie taki wyglad wilkolakow mi chodzi. Swietne Dog Soldiers tez oblukane. Edytowane 9 listopada 2015 przez Plugawy Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Jakis i wilkolakach a la Underworld? Wilkolaka z Del Toro widzialem jesli chodzi o cos w tej mance. Late Phases czy jakos tak odpada bo o nie taki wyglad wilkolakow mi chodzi. Swietne Dog Soldiers tez oblukane. Może nie dokładnie o wilkołakach ale np. Ultraviolet, 30 Dni mroku, Od zmierzchu do świtu, Daybreakers, Aeon Flux. Może coś z tego wybierzesz :Cross18x18: Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 ultraviolet, aeon flux mamy tu ciężki przypadek Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 du.pa w lateksie, du.pa w lateksie Cytuj
Gość Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Amerykański wilkołak w Londynie, Braterstwo Wilków (to chyba bliższe estetyce Underworlda, chociaż CGI potworki śmieszą) Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 ultraviolet, aeon flux mamy tu ciężki przypadek Przeca napisalem, ze to nie o wilkolakach to raz. A dwa, nawet nie widzialem tych filmow Po prostu zaproponowalem zeby cos z tego wybral. 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 Super polecanki kurwo. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 10 listopada 2015 Opublikowano 10 listopada 2015 No ale jak polecasz coś czego nie widziałeś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi