matrix_dk 1 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 to po co się męczysz? odłóż na półkę lub sprzedaj i zapomnij o niej Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 (edytowane) To prezent, poza tym wszystkie gry staram się dokańczać ;] Nie lubię gier nudnych, a ta mnie nudzi potwornie. Edytowane 10 lutego 2010 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 tutaj muszę się zgodzić z Insejnem. gra jest potwornie schematyczna i z czasem staje się okropnie monotonna. początkowo zachłysnąłem się stworzonym przez autorów światem, czy raczej odtworzonym światem. miejscówki niesamowicie urokliwe i klimatyczne. świetnie się biega po dachach, choć nadal nie stanowi to większego wyzwania. do Mirror's Edge nie ma podejścia. misje w zasadzie na jedno kopyto, a zachwalane przez twórców gry różne drogi podejścia do celu, to jakaś kpina. wszystko sprowadza się do 1-2 schematów. poza tym gra wybitnie liniowa jak na sandbox, a misje poboczne niezbyt zachęcają do skorzystania. zrobiłem sobie krótką przerwę od AC2 i jakoś nie mogę się za nią z powrotem zabrać. chociaż z drugiej strony do czasu premiery BFBC2 chcę pokończyć najwięcej gier, jak tylko się da, bo spodziewam się, że utonę w multi : ] Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 http://g4tv.com/thefeed/blog/post/702455/Next-Assassins-Creed-Takes-Place-In-Rome-Stars-Ezio.html http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/02/09/news-Assassin_1920_s-Creed-II-Ships-8-Million_2C00_-Sequel-Set-In-Rome.aspx A trzecia część jeszcze w tym roku. Trójka będzie bezpośrednią kontynuacją drugiej części. I będzie się dziać w Rzymie. Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 to raczej spin-off 'dwójki' niż pełnoprawna kontynuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 (edytowane) Czy ja wiem czy spin-off. Znaczy może inaczej, chciałbym żeby to był spin off. Bo jak na pełnoprawny sequel to raz, że za wcześnie a dwa chcę nową epokę, nie renesans. Rewolucja francuska to by było to. Choć poskakać po Rzymie po Koloseum, kuszące. Edytowane 10 lutego 2010 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
miki77 16 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 Zapowiada się na spin-off w rodzaju Assassinów na iPhone'a, NDS'a i PSP. Jeśli wydadzą to w cenie podobnej do Dragon Age Przebudzenie to jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza
Robsonf 0 Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 Niestety wydaje mi się, że za pełną cenę będą chcieli uwiesić się na sprzedaży drugiej części gry i dostaniemy naciąganą fabułę na 6-10 h i do tego jakieś badziewne multi :confused: . Przyznam szczerze, że koncepcja trylogii (ogłoszona przecież jeszcze przed premierą jedynki) bardzo mi się spodobała i liczyłem, że kolejna gra z serii będzie pełnoprawną kontynuacją, która rozwiąże wszystkie tajemnice i zgrabnie zepnie cały wątek. Do tego spin-offu jestem póki co sceptycznie nastawiony, przynajmniej dopóki nie dowiemy się czegoś więcej na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość IKIR4TOS Opublikowano 10 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2010 Jak kto lubi - odpaliłem i skończyłem grę na calaku, nadal mało. Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 po koszmarnej pierwszej części oraz niewiele lepszej kontynuacji, na 99% nie sięgam po kolejne odsłony gier pod tytułem Assassin's Creed. ten jeden % pozostawiam dla AC3, który być może będzie się dział w ciekawych realiach i dla samego klimatu grę zagram. bo rozgrywka jest wybitnie monotonna. początkowo myślałem, że autorzy gry wyciągnęli wnioski z błędów i niedociągnięć pierwszej części... ale teraz widzę, że tylko częściowo. dodali parę ficzersów, które na dłuższą metę nie urozmaicają wystarczająco rozgrywki, by ta stała się nieprzewidywalna i emocjonująca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość IKIR4TOS Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Dopisz IMO. Bo ja bawiłem się rewelacyjnie przy jedynce jak i dwójce. To samo mogę powiedzieć o Far Cry 2. To nie są gry dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 oczywiście - mój post, moja opinia. wszystko, co piszę, jest 'in my opinion' : ] chyba, że cytuję lub opieram się o info na zewnętrznym serwisie, to podaję linka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Ja mogę tylko Cię poprzeć Nuda, nuda nuda. Tylko ja nie mam odniesienia do pierwszej cześci (jak widzę, na szczeście) o której piszą, że była nudna, a tutaj podobno "twórcy przełamali monotonię'. Kur... nie mogę sobie wyboraźić zatem, jak "fajnie" musiało się grać w jedynkę Ps. Osłabiają mnie te włoskie teksty wtrącane na siłę podczas gadek NPC ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 jeśli AC2 Cię zanudziła, nie sięgaj nawet po pierwszą część. kompletnie niegrywalna prezentacja silnika graficznego. niemniej jednej rzeczy nie można odmówić AC - świetnych i klimatycznych miejscówek. ale to nie jest gra o bieganiu po dachach. w AC2 jest w zasadzie to samo, stąd spory zawód po raz kolejny. może do 3 razy sztuka ? hyhy. IMO : ] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 To jak w koncu, 1 strasznie mnie nuzyla, musialem sie w sumie zmuszac zeby grac dalej (nie tak jak przy RE5, ale zawsze lol). Myslalem, ze 2 to wszystko naprawila, ze jest naprawde dobra... Biorac pod uwage moje podejscie do czesci pierwszej, to warto zainwestowac w 2, czy bede klal i zaraz wystawial do sprzedazy? Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 (edytowane) Ciężko mi radzić, skoro RE5 Ci się nie podobał Ja go przeorałem wzdłuż i wszerz taki był dla mnie za(pipi)isty Jakby co niedługo będę sprzedawał AC II albo wymienię, także zapraszam AC II poszło już ponad 8 milionów podobno i ogólnie zimzvm jest jedyną osobą oprócz mnie, którą ta gra nuży. A wszyscy z którymi gadałem i jak czytam opinie na forach, to sie zachwycają. Mi nie nie podeszła i tyle. To chyba też przesyt grami ala GTA-style. Uwielbiałem kiedyś tego typu gry, ale już w GTA IV grałem na siłę. Co innego dodatki, bo te były za(pipi)iste. U mnie gierka musi przede wszystkim mieć klimat, który mnie pochłonie, jak i co najmniej przyzwoitą fabułę. Tutaj nie podpasował mi i renesansowy klimat, i kiepska, rozmyta fabuła, oraz sam bohater Edek - taki Enrique Iglesias w kapturze Edytowane 11 lutego 2010 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Chodzi o to, czy gra jest naprawde powaznym krokiem do przodu w stosunku do 1. Czy to tylko kilka nowych featurow, ktore wcale tak nie urozmaicaja rozrywki i nowy setting. Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 (edytowane) wg mnie jest to ta druga wskazana przez Ciebie opcja. dodatkowo setting pierwszej części był bardziej klimatyczny, choć uroku i klimatu miejscówek przygotowanych tym razem nie można autorom odmówić. ciężko jest mi tę grę polecić komuś, komu podobnie jak mi, AC kompletnie nie przypadł do gustu. niemniej jednak spotkałem się z opiniami osób, które nie dały rade czerpać przyjemności z pierwszej części, o tym że AC2 jest dużym krokiem w przód i wprowadza sporo świeżego powiewu do gry. tak naprawdę to głównie w oparciu o te opinie kierowałem się przy podjęciu decyzji o pozyskaniu gry. gra tak naprawdę z sandboxem ma wspólnego tyle, co pseudo otwarty świat gry oraz możliwość, co prawda mocno ograniczona ale jednak, rozbudowy swojej posiadłości. do momentu wejścia do Wenecji (dalej nie grałem) wątek główny rozwija się powoli, aczkolwiek całkiem nieźle. problem w tym, że nie masz praktycznie żadnego wyboru od kogo przyjąć misję, by popchnąć grę dalej. w takim GTA Chinatown Wars na PSP jest to zdecydowanie lepiej rozegrane. misje poboczne to albo zabijanie, albo spuszczenie lania jakiemuś łotrowi, albo dostarczenie przesyłki. generic do bólu. decyzję musisz podjąć sam. co trzeba oddać tej grze, to że ma więcej zwolenników niż przeciwników. więc może z Insejnem odstajemy od normy w temacie tej gry, hyhy. PS. RE5 też nie znoszę. EDIT > oczywiście IMO ; ] Edytowane 11 lutego 2010 przez zimzvm Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Chyba opre sie na twojej opinii zimzvm. Niechec do 2 gier na raz, to nie przypadek ;] Moze zainteresuje sie, jak bedzie mozna dostac za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Kurna roznica miedzy jednynka, a dwojka jest kolosalna. Nawet nie zastanawiaj sie, bo ominie Cie jedna z najlepszych gier roku 2009 <serio>. Jak sam napisales jedynka byla nudna, bo ciagle robilo sie to samo i za kazdym razem wszystko konczylo sie zabojstwem. W AC2 wszystko jest inaczej, misje sa zroznicowane, wiec jesli zastanawiasz sie nad dwojka tylko ze wzgledu na jedynke to sprawa jest prosta, musisz zagrac w Ac2, to dwie zupelnie inne gry jesli chodzi o miodnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza
zimzvm 36 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 @MichAelis misje są zróżnicowane ? inaczej niż w pierwszej części ? praktycznie każda kończy się zabójstwem i ewentualną ucieczką przed strażami, jeśli nie będziesz uważny. dla odmiany można jeszcze coś przynieść. w końcu do tej gry wrócę i naprawdę liczę na większe urozmaicenie w Wenecji, ale chyba się na to nie zanosi. w całej mojej krytyce dla tej gry AC2, pominąłem kilka ciekawych rozwiązań. cholernie podoba mi się rozszyfrowywanie Glyphów oraz dalsze wykorzystanie skryptów w willi. ogólnie zbieractwo w tej grze jest całkiem przyjemne w porównaniu do orbów w Prototype czy gołębi w GTA4. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Oczywiscie ze sa zroznicowane w porownaniu do jedynki. Jak sam tyttul wskazuje jest to gra o zabojcy ;] W jedynce kazda misja to bylo. Wejsc na wieze, podsluchac, potem ukrasc cos, na koncu zabic i uciec. Tak samo kilka razy, a potem boss. W dwojce czegos takiego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Dwójka jest bardziej zróżnicowana, ale to nadal sandbox gdzie masz przejść z punktu A do punktu B. W mechanice rozgrywki praktycznie nic nie uległo zmianie. Fakt, że czasem kogoś śledzimy, raz polatasz sobie na lotni, trochę pobiegasz, popływasz etc. ale to nadal ten sam rozgrywki. Jeżeli jedynka ci strasznie, masakrycznie, całkowicie i w 100% nie podeszła to dwójkę sobie odpuść. Ja jedynkę zmęczyłem, a przy dwójce bawiłem się świetnie. Tylko, że ja w AC gram dla tych teorii spiskowych i momentów kierowania Desmondem. Dlatego mocno liczę, że 3 część będzie już we współczesności. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 615 Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Oby nie byla, bo elementy wspolczesne w AC 2 to najgorsze w grze co moze byc ;[ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość IKIR4TOS Opublikowano 11 lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2010 Jest tego 3 minuty więc bez przesady. Dla mnie ten tytuł to klimat, Jesper Kyd i jeszcze raz klimat poparty świetną grafiką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi