Skocz do zawartości

Assassin's Creed 2

oddball66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo stracę jak przejdę najpierw 2, a potem 1?

Tak, w dwójce jest wiele nawiązań do jedynki. Bez znajomości jedynki, fabuła będzie dla ciebie wręcz dosłownie "kosmiczna" i w niektórych przypadkach bez ładu i składu lub po prostu "niepełna". Jedynka ma lepsze wprowadzenie do świata gry.

Opublikowano (edytowane)

a za płachtę Auditore też jest achiv.

co do codexu jak juz masz strony, podchodzisz do tablicy, B żeby je wrzucić. jak już będziesz miał wszystkie na tablicy to Y żeby załączyć eagle vision, a później kombinuj, nie będę psuł zabawy :)

najpierw trzeba się z Codexami do Leo przejść.

dopiero po odczytaniu można przykleić na tablicy.

Edytowane przez zimzvm
Opublikowano

co do codexu jak juz masz strony, podchodzisz do tablicy, B żeby je wrzucić. jak już będziesz miał wszystkie na tablicy to Y żeby załączyć eagle vision, a później kombinuj, nie będę psuł zabawy :)

Mam kilka stron i nie są odszyfrowane. Jeszcze paru brakuje do kompletu i rozumiem, że wtedy dopiero mam włączyć eagle vision? Czy sam mam je na tej tablicy teraz odszyfrowywać?

Za achivami nie przepadam. Wpadną to wpadną, bardziej interesuje mnie ten młot :]

Ogólnie gra bardzo dobrze zrobiona względem jedynki. Czasami aż za bardzo przebajerowane się wydaje, ale wszystko na +. No może trochę mało strażników. W jedynce było chyba ich więcej. Załatwiło się jedną gr to zaraz była następna, albo sami przyszli, a tutaj to trzeba samemu szukać ;)

Opublikowano

A zabawa jest przednia a szczególnie jak wszystko się uda ^^.

Mam pytanie posiadam polską wersję AC II jeżeli ściągnę dodatek to będzie mi kopcił czy nie ?

Opublikowano

Skończyłem gierkę, a mimo to dalej mam niedostępną dzielnicę we Florencji. Czy dopiero dlc ja odblokuje? Jest ona za mostem tam gdzie sie zaczyna grę.

Druga sprawa to nie wiem czym były te dodatki z uplay i jak je uruchomić?

Opublikowano (edytowane)

Nie za 400, a za 320 (sam dodatek Bonfire of the Vanites) lub 560 (dodatek + trzy nowe, zamknięte levele).

Edytowane przez miki77
Opublikowano

mam problem.. u siebie w mieście wszedłem do grobowca assasynów... niestety na samym końcu przez przypadek wyszedłem zamiast pozbierać skrzynki i ten znak(medalion?)... czy da się wrócić do grobowca po opuszczeniu go ?

Gość IKIR4TOS
Opublikowano

Skrzynki w grobowcach są nie istotne, tak samo jak w reszcie lokacji. Za to nie ma osiągnięć, szkoda czasu na zbieractwo. Ale jakim cudem nie zgarnąłeś medalionu to już nie wiem.

Opublikowano (edytowane)

W tym grobowcu nie ma pieczęci (grobowiec w Monteriggoni), ale zawsze możesz cofnąć wspomnienie (wczytać starsze DNA) i sprawdzić na własnej skórze, bo mogę się mylić, ale chyba dobrze pamietam :)

Edytowane przez nuke`
Opublikowano

do grobowca chyba da się wrócić, nie sprawdzałem ale na logikę pewnie można. tym bardziej że to rodzinny grobowiec dodany jako bonus do zabawy.

Opublikowano

mam pytanie bo podczas ostatniej misji mam tylko 14 na 30 str. kodeksu, powiedzono mi, że bede miał oznaczone strony kodeksu na mapce, chociaż tych symboli wogle nie ma. Jak moge je znaleść?

Opublikowano

aktywuj wszystkie view pointy i na mapie powinieneś mieć ikonkę w kształcie rombu a w środku coś co właśnie wygląda jak papirus/kartka papieru. a jak nadal ich nie możesz dostrzec to pobaw się filtrami w displayu żeby tylko to pokazywało na mapie.