blantman 5 780 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 Qrcze po reckach widzę że wyszła jeszcze lepsza gra niż AC I a to jedna z moich ulubionych gier na tej generacji Nic tylko do piątku czekać Słyszałem że minimum na ukończenie gry to 20h czyli jak będę lizał każdą ścianę jak w jedynce to starczy mi do gwiazdki (nie mam za wiele czasu na granie) Recka na Polygami jest bardzo pozytywna i tylko jedna wada powtarza się w obu recenzjach (Polygamia i GT). Framerate potrafi spaść. Mam nadzieję że po instalacji gry wszystko będzie ok bo pamiętam jak w AC mnie jedna rzecz wkurzała że zaraz po zabójstwie i podczas ucieczki potrafiło chrupnąć. Swoją drogą Tadek narzeka w swojej recenzji na poziom trudności. Ja rozumiem że hardkorowcy będą chcieli aby gra była trudniejsza ale mi nie przeszkadza brak wyboru gdyż wolę się nie stresować grając i zamiast tego delektować się fabułą i miejscówkami. Wiem że poziom trudności ustawiony przez Ubisoft będzie w sam raz tak jak w jedynce. Nie będzie za łatwo ale też nie będzie to poziom masochistycznego veterana z CoD: MW 2 (%$$#%#$% cały ostatni akt ) Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 AC byl trudna gre? Byl prosta jesli nie b. prosta przeciez sama walka ograniczala sie do bloku i kontry Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 Co? Veteran w MW2 masochistyczny? W życiu ;D, przejdź CoDa3/MW1/WaW na Veteranie to dowiesz się co to sztuczne utrudnianie gry prowadzące do masochizmu . BTW. Na stronie ultimy napisane, ze jutro juz w sprzedazy czyli pogramy w czwartek Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 limitka fotki http://zeratulpl.blogspot.com/2009/11/limitka-assassins-creed-2.html Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 Dorzucają do limitki jamnika? Sick... Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 listopada 2009 Opublikowano 17 listopada 2009 Do czarnej edycji za to pewnie bulldoga . Ciekawi mnie mniej więcej jakiej wielkości jest figurka Ezl'a w white edition - czy jest porównywalna do Altaira z Europejskiej EK ? (i jakiej wielkości jest Ezlo z czarnej ?). Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 sweet ale niestety nie chce mi się czekać na limitki i kupuje normalną w piątek Minusy życia w Polsce ... Jak ktoś już będzie miał w czwartek grę niech się wypowie o tym czy przycina grafa po instalacji na dysku Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 maly spoiler easter egg w AC 2 http://zeratulpl.blogspot.com/2009/11/easter-egg-w-assassins-creed.html Cytuj
Trufs 1 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 Zaskakujaco ac2 ma, pare humorystycznych scenek i to naprawde fajnych. Oprocz mario, mnie rozwalilo jak Leonardo mial odciac palec Eziowi Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 18 listopada 2009 Opublikowano 18 listopada 2009 Pamietacie jak obiecywali nagrode za gre? http://uplay.uk.ubi.com/win/rewards przechodzac gre czy zdobywajac zapewnie pewne osiagniecia (te znajdzki zapewnie) mozemy odblokowac np. szaty Altaira Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 2 pytanka do tych co już mają AC II Pierwsze czy kod który znajdował się w opakowaniu z grą wam działa bo ja wpisałem i pisze że zły kod ? Drugie czy jest jakaś mapa na sieci z wszystkimi ukrytymi gemami tajemniczego pana nr 16 ? Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Lokalizacje i rozwiązania http://www.msxbox-world.com/features/Assassins-Creed-II/index.php http://mycheats.1up.com/view/section/3170852/27934/assassin_s_creed_2/xbox_360 Co do kodu to nie wiem w ogóle o jaki Ci chodzi. Bo jedyny kod który tam widzę to jest ten od Avatara tej gry jakiejs od Ubi i kod co odblokowuje cos wlasnie w tej grze. Pograłem trochę przeszedłem 4 rozdziały i na razie fabuła dość ciekawa, sam gameplay taki sam jak w jedynce, po za kilkoma usprawnieniami i oczywiście nie jest już tak monotonnie jak w jedynce, ale i tak w(pipi)ia mnie co chwila bieganie, to tu, to tam. Jak na razie bez rewelacji, tylko bardzo dobra gra, a liczyłem na więcej (dlatego tylko bardzo dobra ). MW2 FTW! :potter: PS. Ile gra ma rozdziałów bo widziałem Achievement za przejście 14 rozdziału, tylko o to chodzi, że Achievementy są za działy od 1-8, a potem tylko 13-14. Cytuj
estel 806 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Ma 12 rozdziałów. 1-11 i 14. 12 i 13 to pewnie miejsca na DLC. Cytuj
Dante 430 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 ^ http://www.msxbox-world.com/features/Assassins-Creed-II/monteriggioni.php# Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Dla zbieraczy jest to świetna zabawa, bo i te glyphy i piórka i coś tam jeszcze się znajdzie, ale mi osobiście nie chce się tego zbierać, po prostu przejdę grę co by nie zanudzić się kompletnie, bo nie ukrywam, że czasami jest nudno, choć i zdarzają się świetne akcje itp... Cytuj
estel 806 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Akurat Glyphy zbierałem, bo wymagają rozwiązania naprawdę ciekawych zagadek + odblokowują fajny filmik. Piórka dają chyba jedną broń i nową "narzutę" (płaszczyk). Cytuj
Słupek 2 123 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) No właśnie, co jest do zbierania w "dwójce" i po ile sztuk? Mam nadzieję że, mniej niż w pierwszym AC (300 flag i 50 Templariuszy do ubicia.) Edytowane 19 listopada 2009 przez SłupekPL Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) Osiagniecia mowia o - 100 piorkach - kilkunastu Glyphow - zbieraniu kasy na upgrejdy Twierdzy jak i ulepszenia swoich rzeczy jak npl ostrza, pojemnosc apteczek,itp jak pamietam Edytowane 19 listopada 2009 przez Scorp1on Cytuj
estel 806 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 100 piórek (wszędzie) 8 figurek (tylko na terenie willi) 20 glyphów (widać je w database) 6 secret tombów (są na mapie) 330 skrzyń z hajsem (można kupić mapę, wszędzie) Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Od wczoraj ogrywam nowego Assassin'a i gra bardzo mi się podoba (w przeciwieństwie do części pierwszej, którą to sprzedałem w tym samym dniu co kupiłem). Fabuła jest bardzo fajnie poprowadzona, misje zróżnicowane i ciekawe (szukanie grobowców przypomina starego dobrego PoP: TSoT). Graficznie to najwyższa półka - tekstury budynków i dachówek powodują opad szczeny, natomiast trochę razi "zaludnianie" się uliczek, tzn. ludzie i drobne obiekty czasami pojawiają się znikąd. To samo tyczy się cieni - wyglądają zacnie, ale lubią się doczytywać przed nosem. Można by poprawić także detekcję kolizji, bo czasem przemieszczając się w tłumie nasz bohater dostaje dziwnej trzęsawki. Na szczęście wszystkie te drobne techniczne niedociągnięcia giną podczas rozgrywki, która bombarduje nas niesamowitym klimatem renesansowej Florencji Naprawdę jestem miło zaskoczony tą grą, bo po dennej i bardzo nudnej jedynce nic nie zapowiadało hitu, a tym Assassin's Creed 2 bez wątpienia jest. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Mam pytanie, czy po ukończeniu gry możemy wrócić się do wybranego rozdziału jak w 1ce? Cytuj
estel 806 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Do rozdziału wrócić nie możesz (misji nie powtórzysz), ale do odwiedzonych miast już tak. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Wychodzi na to ze prawdopodobnie 1 osiagniecie moze przepasc - latanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi