Skocz do zawartości

Assassin's Creed 2

oddball66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Qrcze po reckach widzę że wyszła jeszcze lepsza gra niż AC I a to jedna z moich ulubionych gier na tej generacji :) Nic tylko do piątku czekać :) Słyszałem że minimum na ukończenie gry to 20h czyli jak będę lizał każdą ścianę jak w jedynce to starczy mi do gwiazdki :D (nie mam za wiele czasu na granie)

Recka na Polygami jest bardzo pozytywna i tylko jedna wada powtarza się w obu recenzjach (Polygamia i GT). Framerate potrafi spaść. Mam nadzieję że po instalacji gry wszystko będzie ok bo pamiętam jak w AC mnie jedna rzecz wkurzała że zaraz po zabójstwie i podczas ucieczki potrafiło chrupnąć.

Swoją drogą Tadek narzeka w swojej recenzji na poziom trudności. Ja rozumiem że hardkorowcy będą chcieli aby gra była trudniejsza ale mi nie przeszkadza brak wyboru gdyż wolę się nie stresować grając i zamiast tego delektować się fabułą i miejscówkami. Wiem że poziom trudności ustawiony przez Ubisoft będzie w sam raz tak jak w jedynce. Nie będzie za łatwo ale też nie będzie to poziom masochistycznego veterana z CoD: MW 2 (%$$#%#$% cały ostatni akt :P)

Opublikowano

sweet ale niestety nie chce mi się czekać na limitki i kupuje normalną w piątek :P

Minusy życia w Polsce ...

Jak ktoś już będzie miał w czwartek grę niech się wypowie o tym czy przycina grafa po instalacji na dysku

Opublikowano

2 pytanka do tych co już mają AC II

Pierwsze czy kod który znajdował się w opakowaniu z grą wam działa bo ja wpisałem i pisze że zły kod ?

Drugie

czy jest jakaś mapa na sieci z wszystkimi ukrytymi gemami tajemniczego pana nr 16 ?

Opublikowano

Lokalizacje i rozwiązania

http://www.msxbox-world.com/features/Assassins-Creed-II/index.php

http://mycheats.1up.com/view/section/3170852/27934/assassin_s_creed_2/xbox_360

Co do kodu to nie wiem w ogóle o jaki Ci chodzi. Bo jedyny kod który tam widzę to jest ten od Avatara tej gry jakiejs od Ubi i kod co odblokowuje cos wlasnie w tej grze.

Pograłem trochę przeszedłem 4 rozdziały i na razie fabuła dość ciekawa, sam gameplay taki sam jak w jedynce, po za kilkoma usprawnieniami i oczywiście nie jest już tak monotonnie jak w jedynce, ale i tak w(pipi)ia mnie co chwila bieganie, to tu, to tam. Jak na razie bez rewelacji, tylko bardzo dobra gra, a liczyłem na więcej (dlatego tylko bardzo dobra ;)).

MW2 FTW! :potter:

PS. Ile gra ma rozdziałów bo widziałem Achievement za przejście 14 rozdziału, tylko o to chodzi, że Achievementy są za działy od 1-8, a potem tylko 13-14.

Opublikowano

Dla zbieraczy jest to świetna zabawa, bo i te glyphy i piórka i coś tam jeszcze się znajdzie, ale mi osobiście nie chce się tego zbierać, po prostu przejdę grę co by nie zanudzić się kompletnie, bo nie ukrywam, że czasami jest nudno, choć i zdarzają się świetne akcje itp... :)

Opublikowano (edytowane)

No właśnie, co jest do zbierania w "dwójce" i po ile sztuk?

Mam nadzieję że, mniej niż w pierwszym AC (300 flag i 50 Templariuszy do ubicia.)

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano (edytowane)

Osiagniecia mowia o

- 100 piorkach

- kilkunastu Glyphow

- zbieraniu kasy na upgrejdy Twierdzy jak i ulepszenia swoich rzeczy jak npl ostrza, pojemnosc apteczek,itp

jak pamietam

Edytowane przez Scorp1on
Opublikowano

Od wczoraj ogrywam nowego Assassin'a i gra bardzo mi się podoba (w przeciwieństwie do części pierwszej, którą to sprzedałem w tym samym dniu co kupiłem).

Fabuła jest bardzo fajnie poprowadzona, misje zróżnicowane i ciekawe (szukanie grobowców przypomina starego dobrego PoP: TSoT).

Graficznie to najwyższa półka - tekstury budynków i dachówek powodują opad szczeny, natomiast trochę razi "zaludnianie" się uliczek, tzn. ludzie i drobne obiekty czasami pojawiają się znikąd. To samo tyczy się cieni - wyglądają zacnie, ale lubią się doczytywać przed nosem. Można by poprawić także detekcję kolizji, bo czasem przemieszczając się w tłumie nasz bohater dostaje dziwnej trzęsawki.

Na szczęście wszystkie te drobne techniczne niedociągnięcia giną podczas rozgrywki, która bombarduje nas niesamowitym klimatem renesansowej Florencji :)

Naprawdę jestem miło zaskoczony tą grą, bo po dennej i bardzo nudnej jedynce nic nie zapowiadało hitu, a tym Assassin's Creed 2 bez wątpienia jest.