Plugawy 3 703 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 ZAraz się okaże, że koszt przygotowania śniadania to 40zł, robi się 30min a przygotowanie wszystkiego to kolejne 10min. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 płatki owsiane i tyle 1 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 Nie widze cebuli. Okrasa dodawal ale byc moze dodal to tak o, od siebie. Czy w przepisie ogolnie jest cebula? Cytuj
mcp 2 043 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 30 minut przygotowywać śniadanie Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 Teraz, mcp napisał: 30 minut przygotowywać śniadanie Jak ktos nie musi na zlamanie karku leciec do korpo albo odbic karty na zakladzie to sobie moze pozwolic na slowfood z rana. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 (edytowane) 9 minut temu, Mejm napisał: Nie widze cebuli. Okrasa dodawal ale byc moze dodal to tak o, od siebie. Czy w przepisie ogolnie jest cebula? Owies, jaja, kakao. Na górę jogurt grecki i owocki jakie tam chcesz. Posypuje jeszcze crunchy czeko. Edytowane 25 lutego 2019 przez II KoBik II 1 Cytuj
Bartolinsky 1 800 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 3 minuty temu, Mejm napisał: Nie widze cebuli. Okrasa dodawal ale byc moze dodal to tak o, od siebie. Czy w przepisie ogolnie jest cebula? Z szakszuką jest jak z pizzą w zasadzie. Możesz dodać co ci pasuję. 2 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 Doceniam poczucie humoru Kobik. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 3 godziny temu, Ukukuki napisał: Ja z tego robię to jest najprostsza wersja ale czas przygotowania można skrócić tak jak panowie wyżej pisali stosując passate pomidorowa. https://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sniadania/jajka_w_pomidorach/przepis.html Dzięki, czyli bardzo prosto. Myślałem, że może tam coś więcej się kryje. Czyli generalnie jajecznica z pomidorami, jaką nieraz robię Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 25 lutego 2019 Opublikowano 25 lutego 2019 Pierwsze słyszę o tej szakszuce, ale wyglada smacznie Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 26 lutego 2019 Opublikowano 26 lutego 2019 8 godzin temu, Masorz napisał: Dzięki, czyli bardzo prosto. Myślałem, że może tam coś więcej się kryje. Czyli generalnie jajecznica z pomidorami, jaką nieraz robię A nie, bo jajka mają być wbite jak sadzone, a nie wybełtane i wszystko dusi się pod przykryciem bez mieszania. No i passata się nie nada, muszą być kawałki pomidorów, bo tak to wyjdzie ciapa. Cytuj
Masorz 13 214 Opublikowano 26 lutego 2019 Opublikowano 26 lutego 2019 Wiem o co chodzi krupciu. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 Ja dziś sobie zrobiłem płatki owsiane po raz pierwszy od lat, aby przełamać rutynę w śniadaniu. Nawet zdjęcie zrobiłem, wyszło trochę jak owsiankowe , ale to pierwszy raz. płatki owsiane górskie + jogurt naturalny + różne owocki ze zamrażalki + łyżka miodu. Wiem że byli tu eksperci od takich owsianych śniadanek ( @kanabis ?) i szukam jakichś innych fajnych i zdrowych przepisów. Chciałbym dodać może jakieś orzeszki, no nie wiem. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 Rano mi się kompletnie nie chce żreć, więc zwykle dopiero w kantynie nakładam sobie ze 2 sadzone iaia i do tego trochę za(pipi)iście zesmażonego bekonu na grilu, parę pomidorków. Takie opakowanko bierę do korpokuchni gdzie już parzy się darmowa kawa Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 No owsianka jest na tylko uniwersalna, że można zjeść ją na miliony sposobów, jak się lubi. Ciekawe są np.połączenia wiśnie+kakao, banan+masło orzechowe. Smaku można też sobie dodać odżywką białkową i przy okazji też bardziej odżywcza będzie. 1 Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 15 minut temu, Figaro napisał: Ja dziś sobie zrobiłem płatki owsiane po raz pierwszy od lat, aby przełamać rutynę w śniadaniu. Nawet zdjęcie zrobiłem, wyszło trochę jak owsiankowe , ale to pierwszy raz. płatki owsiane górskie + jogurt naturalny + różne owocki ze zamrażalki + łyżka miodu. Wiem że byli tu eksperci od takich owsianych śniadanek ( @kanabis ?) i szukam jakichś innych fajnych i zdrowych przepisów. Chciałbym dodać może jakieś orzeszki, no nie wiem. U mnie jest sporo wariacji z owsianka. Owies + zimne mleko + miód + łyzka masla orzechowego wchodzi jak zloto. Rowniez z lyzka cynamonu jest swietna. A ostatnio zeby nawalic jak najwiecej energii dorzucam poszatkowane brzoskwinie, banana, rodzynki, jagody goi ewentualnie jeszcze borowki. Czasem jak chce troche przyczitowac kupuje takie cos No i do tego dosypuje jakies 50g swojego owsa gorskiego i wlasnie jakies rodzyny, juz bez miodu zalewam mlekiem i jest naprawde pyszne Czasem tez jak krupek wspomnial zamiast zwyklego mleka zalewam odżywka bialkowa 1 Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 16 minut temu, _Red_ napisał: Rano mi się kompletnie nie chce żreć, więc zwykle dopiero w kantynie nakładam sobie ze 2 sadzone iaia i do tego trochę za(pipi)iście zesmażonego bekonu na grilu, parę pomidorków. Takie opakowanko bierę do korpokuchni gdzie już parzy się darmowa kawa To konkretnie. Ja zwykle robię sobie małą kanapkę z serem do smarowania, zabieram ją do pracy, zjadam przed ekranem i o 12 idę już na obiad. Zwykle daję radę bez kawy, woda do śniadania i tyle. Ewentualnie czasem zrobię sobie w już pracy herbatę. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 To też zależy, kto ma jakie wymagania i zapotrzebowanie. Ja po 7 rano je 3 jajka z warzywami, często z hummusem, a o 10 jestem już głodny i jem twaróg z płatkami owsianymi, a o 14 obiad w pracy. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 ale że jak jajka z hummusem? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 No sadzone, albo jajecznica, a obok warzywa i hummus. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Figaro napisał: Ja dziś sobie zrobiłem płatki owsiane po raz pierwszy od lat, aby przełamać rutynę w śniadaniu. Nawet zdjęcie zrobiłem, wyszło trochę jak owsiankowe , ale to pierwszy raz. płatki owsiane górskie + jogurt naturalny + różne owocki ze zamrażalki + łyżka miodu. Wiem że byli tu eksperci od takich owsianych śniadanek ( @kanabis ?) i szukam jakichś innych fajnych i zdrowych przepisów. Chciałbym dodać może jakieś orzeszki, no nie wiem. Jeden z moich ulubionych przepisów to: bierzesz miseczkę, rozciapkujesz banana na spodzie, sypiesz płatki błyskawiczne firmy Kupiec, zalewasz je odrobiną wrzącej wody, czekasz dwie minutki. To jest baza wyjściowa. Na górę to codziennie możesz walić co ci się podoba ja uwielbiam borówka amerykańską z nektarynakmi, innym razem truskawki i kawałki brzoskwini. Możesz też dodać orzechy itd. Oczywiście całość bez grama cukru, bo banana robi robotę. Edytowane 22 września 2019 przez chris85 1 Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 A te błyskawiczne płatki nie są czasem chuyowe? Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 Nie. Są po prostu rozdrobnione jak ktos nie przepada za gryzienien pełnego ziarna. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 22 września 2019 Opublikowano 22 września 2019 (edytowane) No są obrabiane dodatkowo i tracą część wartości odżywczych, niby niewiele. Mają też minimalnie większe IG. Edytowane 22 września 2019 przez krupek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi