Skocz do zawartości

TRANSFERY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kerlon aka Foczka aka Następca Ronaldinho przeniósł się do Chievo Verony.

Fajnie, że wybrał Serie A jako punkt startu w europejskiej piłce :)

A przy okazji:

http://www.pilka.pl/wloskie-kluby-wydaly-p...0-milionow-euro

Nie chcę być jakoś stronniczy, ale chyba będę obiektywny, jeśli stwierdzę, że Milan został królem okienka? Wydać 5 milionów i mieć w składzie R80, Shevę, Flaminiego, Zambrottę, Senderosa, Borriello, (przypominam - 3. najlepszy strzelec minionego sezonu)... sztuka przez duże "S".

Swoją drogą jestem ciekaw na czym to tyle zarobili. Ja rozumiem, że sprzedali Simica, Brocchiego, Gilardino, pożyczyli młodzieżówkę (Paloschi, Gorcuff) i Oddo, nie przedłużyli kontraktu z R99, Cafu. Ale żeby 38 mln zarobić?

A tutaj "trochę" inne dane - http://sport.onet.pl/0,1248705,1817597,wiadomosc.html Ktoś ma pomysł skąd takie rozbieżności?

I to samo o lidze angielskiej: http://sport.onet.pl/0,1248705,1817897,wiadomosc.html

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze parę ciekawych transferów z ostatnich dni przed zamknięciem okienka transferowego:

Marouane Fellaini ze Standardu Liege do Evertonu za 18.5 mln euro

Diego Milito z Saragossy do Fc Genoa za 12 mln euro

Sergio Garcia z Saragossy do Betisu za 10 mln euro

Albert Riera z Espanyolu do Liverpoolu za 9.8 mln euro

Xisco z Deportivo La Coruna do Newcastle za 7.1 mln euro

Kevin Mirallas z Lille Do St. Etienne za 3.5 mln euro

Albert Luque z Ajaxu do Malagi za 0,5 mln euro

Daniel Cousin z Rangers do Hull City

David Suazo z Interu do Benfiki

Nikola Zigic z Valenci do Santander

Steve Finnan z Liverpoolu do Espanyolu

Andrij Woronin z Liverpoolu do Herthy

Edytowane przez Sep
Opublikowano
Co do Kerlona to najprawdopodobniej jest z nim tak samo jak swego czasu z Julio Cesarem. Najpierw Chievo a po roku Inter Mediolan który się nim interesował jeszcze przed mercato i była mowa o oddania go na rok do Chievo :D

http://intermediolan.com/aktualnosci.php?n=2358

Ciekawa jak "Foka" się sprawdzi w lepszej lidze :P

Z drugiej strony gra u boku R80 też nie byłaby zła myślę. A i kolonia brazylijska większa, niech tylko się chłopak sprawdzi we włoskiej lidze, a Milan niech tylko zwróci na niego uwagę ;)

http://www.pilka.pl/kerlon-ronaldinho-moim-idolem

Opublikowano (edytowane)

Tylko ja nie wiem czy nie jest tak, że Inter dał Chievo kasę na kupno i czekają do przyszłego roku - jak tak by było to już "po ptokach" :P

Mam nadzieję, że się Kerlon pokaze z dobrej strony jak będzie przeciwko r80 grał :P

A za dwa lata ( jak będzie miał 18stkę) do serie A przejdzie jeszcze Coutinho - Inter go kupił w tym mercato za 4 mln E. Uważa się go za wschodzącą gwiazdę piłki kopanej - ponoć :P

Edytowane przez Ludwa07
Opublikowano

Słyszeliście, o tym, ze jacyś tam szefie ManC chcą dać za pół roku ponad 600 mln na transfery?

Na razie nie znam ani jednego fana ManC, ciekawe jak z tym będzie za pół roku...

Opublikowano
Słyszeliście, o tym, ze jacyś tam szefie ManC chcą dać za pół roku ponad 600 mln na transfery?

Na razie nie znam ani jednego fana ManC, ciekawe jak z tym będzie za pół roku...

Tak jak z Chelsea po przyjściu Abramowicza?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
No ten szejk powiedział, że może dać za C.Ronaldo ponad 200 milionów E o.O

Nie mają co robić z kasą? 200 mln. za Ronaldo to o jakieś 150 mln. za dużo ;)

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Chodzą głosy, że od przyszłego sezonu Cristiano Ronaldo będzie reprezentował barwy Realu Madryt. Pada rekordowa kwota transferu, rzędu 75 milionów funtów albo euro. Już teraz nie pamiętam dokładnie. W miejsce Portugalczyka Manchester United widziałby 25 letniego francuskiego skrzydłowego Bayernu Monachium i reprezentacji Francji, gwiazdę niemieckiej Bundesligi - Francka Ribery, który kosztowałby gdzieś o połowę taniej, a z pewnością nie można mu odmówić umiejętności, są one nie mniejsze aniżeli CR7.

Edytowane przez sir_ryszard
Opublikowano

Wstrzymalbym sie co do komentowania transferow do Realu. Tam trwa walka o nominacje na stanowisko prezesa klubu i kandydaci obiecuja wszystko byleby tylko ich wybrano. Z Milanu to juz podobno Ronaldinho i Kaka tam maja isc, wszystko niby dogadane, a w zeszlym tyg. to samo bylo z Beckhamem heheh. Jak to poskladac wszystko to wyjdzie, ze Real kupi 40 zawodnikow.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Według informacji "Przeglądu Sportowego" reprezentant Polski Maciej Żurawski ustalił już warunki swojego kontraktu z nową drużyną. Zdaniem gazety Żurawski ma już niedługo grać w Austrii Wiedeń.

Opublikowano

a bayern aktualnie rozglada sie za trenerem. wczoraj wywalono klinsmanna, do konca sezonu bedzie jupp heynckes, a potem chca sciagnac kogos z nazwiskiem uznanym.

plotki mowia o mourinho, van gaalu, schusterze i mancinim.

Opublikowano

Nie wierze, ze Mourinho przejdzie do Bayernu;] Bardziej prawdopodobny wydaje sie juz Schuster albo inny Niemiaszek (Bayern to w ogole zatrudnil ostatnimi czasy szkoleniowca spoza Niemiec, bo mi wypadlo z glowy? Chyba nie).

Adebayor: to tak jakbym się dowiedział, że wpadłem w oko Beyonce

Emmanuel Adebayor, napastnik Arsenalu Londyn, wyznał, że jest zadowolony z zainteresowania ze strony włoskiego Milanu. "Rossoneri" wraz z Barceloną wyrażają chęć sprowadzenia Togijczyka latem.

- Jestem szczęśliwy w Arsenalu, ale jeśli mam być szczery, to cieszy mnie zainteresowanie Milanu, jednego z największych klubów na świecie - powiedział Adebayor. - Dla mnie, to coś wyjątkowego. To tak, jakby chłopak się dowiedział, że wpadł w oko Beyonce - wytłumaczył napastnik.

Jednak piłkarz Arsenalu wcale nie ma zamiaru opuszczać Londynu. - Mimo zainteresowania mediolańczyków, nie mam zamiaru odchodzić z klubu. Jest mi tu dobrze i najważniejsza dla mnie jest dobra gra na The Emirates Stadium. Jestem tu bardzo szczęśliwy, więc nie mam powodów, by stąd odejść - zapewnił.

No, tyle ze Milan to nie Real by szastac kasa na lewo i prawo, a Arsenal by w ogole pomyslec o sprzedazy Adebayora musialby dostac propozycje duuuzej ilosci pieniedzy.

Opublikowano

mourinho jak byl bez roboty to bardzo chcial przyjsc do bayernu. nawet spotkal sie w tej sprawie z franzem na kawie, ale ostatecznie padlo na klisniego.

oczywiscie jestem realista i czuje, ze skonczy sie tak jak mowisz, ale licze po cichu ze dadza rade i przyjdzie ktos konkretny. okres eksperymentow zakonczyl sie na kolesiu z kalifornii.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
van gaal w swojej karierze miewal wzloty i upadki w sumie, ale uwazam, ze to dobry trenejro. z aklmaar zrobil swietna druzyne, z bayernu mam nadzieje tez zrobi ;]

taaa, a pod koniec swojej kadencji w FCB zostal pozegnany przez kibicow z bialymi chusteczkami:)