Skocz do zawartości

TRANSFERY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Będzie grzał ławę, no ale chyba przyzwyczaił się do tej roli już w reprezentacji Hiszpanii. Desperacka ucieczka byle wywalczyć jakieś trofeum i nieważne, że będzie miał przy tym znikomy udział. :rolleyes:

Edytowane przez Zwyrodnialec
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

20090918dasdasftb_33.jpg

Radamel Falcao Garcia

FC Porto -> Atletico Madryt

40 mln euro + 7mln po spełnieniu dodatkowych warunków - najwyższy transfer w historii Porto

Edytowane przez Linek
Opublikowano (edytowane)

Jednak kupili Rubena? Kiedy czytałem potwierdzenie o transferze Falcao, to jeszcze była mowa o tym, że się czają, widocznie miałem jakieś kijowe źródło ;)

BTW jeszcze mają Pizziego z Bragi ściągnąć, więc solidnie się zbroją, musieliby jeszcze zostawić Forlana i byłoby nieźle.

Edytowane przez Linek
Opublikowano (edytowane)

[media='']

[/media]

:(

Smutna to wiadomość; oby Porto nie wyprzedało kluczowych zawodników. Na miejsce Falcao jest już zastępca - Kleber, o transfer Hulka nie ma się co martwić.

Edytowane przez Rozi
Opublikowano

:(

Llorente mógł już chociaż te z 30 mln wydoić od Abramowicza, z jednej strony szkoda bo to lider drużyny i ogromna strata dla zespołu, no ale z drugiej strony potencjał Valencii z przodu i tak jest ogromny i liczę na to że Bernat i Piatti zajmą miejsce Juana. Poza tym jest siano na jakiegoś super stopera, bo póki co w Valencii jest ich półtora.

Opublikowano

Transfer Eto'o do ruskich zawieszony, ponieważ prośbę o transfer ma złożyć Sneijder. Ten drugi nie brał udziału w dzisiejszym treningu oraz nie bierze udziału w meczu przeciwko Bari. Powodem jego nieobecności są sprawy osobiste.

Nie wiem ile w tym prawdy, ale jeżeli United naprawdę chce Sneijdera to niech podpiszą z nim umowę na dniach.

Opublikowano (edytowane)

Ale przecież wydoił 31mln euro za Matę - poprzednia oferta, czyli 25mln została odrzucona - jak już pisałem w temacie o La Liga - szkoda mi Valencii, bo jak zdążą się zregenerować, to im znowu wyrywają kończyny - Villa, Silva, Mata, już nie mówię o Joaquinie, bo to nie te lata.

A co do Sneijdera w United - gdzieś wyczytałem pogłoski, że podobno jest bardzo blisko i możliwe, że po zakończeniu tej kolejki w Premiership zasiądą do finalizacji, więc przy dobrych układach wszystko będzie zaklepane w okolicach wtorku, czyli wtedy, kiedy i Samir Nasri ma zostać oficjalnie przyklepany przez City ;)

BTW Wenger specjalnie pewnie wystawił dzisiaj francuza na L'pool, mając nadzieję na jakąś kontuzję, która mogłaby powstrzymać transfer ;)

Edytowane przez Linek
Opublikowano

a po co ma zostac w Porto? Jesli chce sięgnąc po najwyzsze piłkarskie laury , splendor itp to nie w Portugalii raczej

Opublikowano

Tym bardziej teraz, kiedy Porto się wyprzedało, łącznie z trenerem, to ma małe szanse na ugranie czegokolwiek w Europie. Chociaż z drugiej strony u siebie ma pewny status gwiazdy, a w takim Realu byłby jednym z wielu, no i nie wiadomo, czy by się odnalazł, czy czasem nie byłoby sytuacji jak z Quaresmą (którego zresztą uwielbiam, ale szkoda mi tego, że mu tak kariera nie poszła)

Opublikowano

6mln różnicy od wydatków MU tego lata. A w najbliższym czasie Fergie musi się spiąć z transferami, bo mu się ekipa starzeje, no i brakuje kogoś, kto wniesie trochę kreatywności.

Opublikowano

6mln różnicy od wydatków MU tego lata. A w najbliższym czasie Fergie musi się spiąć z transferami, bo mu się ekipa starzeje, no i brakuje kogoś, kto wniesie trochę kreatywności.

Chelsea aż tyle wydało? 6 czy 8 mln za młodego bramkarza, Mata 30, Lukaku aż tyle kosztował? MU na tercet De Gea - Jones - Young wydało ok. 60 mln euro. Co do starzającej się ekipy, to nie do końca wiem o czym piszesz. Na obronie w zastępstwo Vidica i Rio są młodzi Jones i Smalling, na bokach bliźniaki. Atak Rooney - Chicha - Welbeck + Berba, któy spokojnie jeszcze ze sezon, może 2 pogra(chociaż ja bym go tam puścił do PSG). W pomocy młodzi Cleverley(ok), Pogba(niewiadomoco) i Anderson(meh) + Fletcher, Park i Carrick, którzy też są młodzieniaszkami w porównaniu z Lampsem. Skrzydła - Young, Valencia, Nani - wszyscy zdrowo pod trzydziestką. Bramka - wiadomo. Wzmocnień potrzebuje tylko środek pomocy, no ale Fergie w tym sezonie chce dać szansę młodzieży, sam powiedział, że ma upatrzonego zawodnika na przyszłość(być może chodzi o Goetze).