Figlarz 1 272 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czekam, aż jakiś polski klub kupi któryś z szejków i zacznie transferować najlepszych piłkarzy do Polski za dziesiątki milionów. Ciekawe co wtedy powiecie na temat "umierania futbolu" I nie, nie piszę tego sfrustrowany przejściem Lucasa do PSG, bo tak naprawdę bardziej mnie jara Kagawa, więc Lucas nie jest tak bardzo potrzebny, ale chodzi o sam fakt kupowania piłki nożnej przez panów ze wschodu. Nie mówcie, że nie wkur.wia was Anzhi albo Shenhua. Pieniądze czynią cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czekam, aż jakiś polski klub kupi któryś z szejków i zacznie transferować najlepszych piłkarzy do Polski za dziesiątki milionów. No to musisz poczekać, aż w Polsce będzie jakiś Paryż albo Londyn. To może trochę potrwać. Ostatnio jeden z najbogatszych Polaków kupił jeden z lepszych polskich klubów i efekty nie są na razie powalające. Nie mówcie, że nie wkur.wia was Anzhi albo Shenhua. Oglądałem ostatni mecz Anży, gole strzelali Oleg Szatow i Fiodor Smołow, całkiem niezłe talenty, gole ładne. Ogólnie nie wyglądali jakoś specjalnie wkur.wiająco. Co do wykupywania piłki przez ludzi wschodu, cóż, taka cena demokracji, że nieprzyzwoicie bogatych ludzi jest więcej w Rosji czy Chinach. Ale ja nie jestem kibicem piłki, tylko widzem, więc się nie załamuję. Mogę wybrać, jaki zespół będę oglądał. Natomiast będąc beznadziejnie biedny i traktowany jak (pipi), jak ogromna większość Rosjan, Chińczyków czy Katarczyków, nie miałbym opcji być przeciętnym Polakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Te, jarosławianin, jak tam, gruziński napastnik już wylądował we Wrocławiu? Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez Maiden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 O co chodzi, że maiden z uporem maniaka w co drugim poście o tym przypomina O.o ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 @ogqozo "Football umiera" w kontekście tego że za brazylijskiego 19 latka, który nie jest nawet podstawowym graczem we własnej kadrze narodowej, płaci się ok. 40 mln. euro nie licząc dodatków. Sam agent miał podobno zgarnąć 7 mln. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 O co chodzi, że maiden z uporem maniaka w co drugim poście o tym przypomina O.o ? Może dlatego, że 100.000€ za tegoż gruzińskiego napastnika było zupełnie poza zasięgiem Legii ? Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zachowajcie chociaż minimum godności w tym temacie i nie używajcie nazw Legia i tym podobnych wynalazków z Ekstraklasy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 http://www.psg.fr/en...in-january-2013 A więc tak umiera football ? Zalany milionami petrodolarów ? Nie, tak umiera klub, który nie ma środków na transfery. Bardziej: klub, który musi na siebie zarobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Vesper Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) Joe Allen Swansea --> Liverpool Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez Vesper Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Vesper Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Jack Rodwell Everton --> Manchester City 15 milionów funtów (18 po spełnieniu pewnych warunków) Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez Vesper Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Robin Van Persie Arsenal Londyn --> Manchester United Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dobry transfer, ale 24 mln funtów to jednak za dużo, już jest blisko 30-stki. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 (edytowane) cena średnio-wysoka przy tych, które obecnie hulają. Czyli wygląda na to, że będzie grane 4-4-2 De Gea/Lindegaard Evra-Vidic/Evans-Ferdinand/Smalling(kontuzja) -Rafael/Jones Young/Nani-Carrick-Kagawa-Valencia/Welbeck Rooney/Welbeck-RVP/Hernandez Skład trochę wąski, kibel w razie kontuzji Evry. No ale transfer RVP raczej dobry, brakowało w klubie napadziora z prawdziwego zdarzenia. Pewnie za parę dni odejdzie Berbatov. Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez Khadgar Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Teraz to już powinni wyjść z grupy w LM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Vesper Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Według Bild'a Bayern Monachium porozumiał się z Athletic Bilbao w sprawie transferu Javi'ego Martinez'a. Kwota transferu ma wynieść 4o milionów euro. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ten koleś nie jest tyle warty, no ale to nie moja kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nareszcie skończą się codzienne ploty, że MU chce kupić Lewandowskiego. :rofl2: Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 W sumie info sprzed paru dni, ale może jeszcze do kogoś nie dotarło. Milan w zamian z Thiago Silvę zakupił 25-letniego Christiana Zapatę (Villarreal, poprzednio Udinese). W Hiszpanii furory nie zrobił, ale w Udine dawał radę - bardzo solidny zawodnik, który może jeszcze lekko podskoczyć w umiejętnościach. No i był to zawsze mój pierwszy zakup w FM 08 i 09, a to już coś Przy okazji Milan zamknął sobie drogę do Teveza lub Dzeko, bo Zapata jest Kolumbijczykiem, czyli zajął miejsce gracza spoza UE. No nic - ten sezon Milanu spisuję na straty i liczę maksymalnie na zajęcie miejsca premiowanego bezpośrednim udziałem w LM. Za dużo zmian kadrowo-taktycznych było/będzie, żeby to nie odbiło się znacząco na zespole. Myślę, że najwcześniej od 2013/2014 można myśleć o Scudetto. Natomiast jakiś poważny sukces w LM to kwestia długoterminowa niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 A Zapata przypadkiem nie ma włoskiego paszportu? Ja to akurat bym wolał Lewego w United niż RVP, ale przyzwyczaiłem się, że klub nie robi takich transferów jakbym chciał. Pozostaje mi Football Manager. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 No nic - ten sezon Milanu spisuję na straty i liczę maksymalnie na zajęcie miejsca premiowanego bezpośrednim udziałem w LM. Za dużo zmian kadrowo-taktycznych było/będzie, żeby to nie odbiło się znacząco na zespole. Myślę, że najwcześniej od 2013/2014 można myśleć o Scudetto. Myśleć zawsze można, czasami te myśli są zabawne. Na razie Milan sprzedał swoje ostatnie gwiazdy i załatał tym dziurę w budżecie. W zamian za jednego z najdroższych obrońców w historii wypożycza kolesia, którego hiszpański drugoligowiec nie za bardzo potrzebuje. W sumie jest to ruch w stylu Milanu - weźmy kolesia po katastrofalnym sezonie, który kiedyś był dobry, może się odrodzi. Czasami się to opłacało, ale generalnie to nie jest metoda, żeby być coraz mocniejszymi, tylko coraz słabszymi. Powoli już nie mają kogo sprzedawać. Liga włoska jest tak słaba, że drugie miejsce faktycznie ciągle jest możliwe, ale gdzie to w ogóle porównywać z Juventusem, który wykupił połowę największych gwiazd Serie A? Make it 2023/24. Oczywiście pewnie tradycyjnie Milan w ostatnim dniu okienka wieczorem zakupi Kakę i Yangę-Mbiwę i to będzie już nieco inaczej wyglądać... Wyobrażam sobie, jak w tej chwili Silvio klęczy przed niechcianym w Madrycie Brazylijczykiem i błaga, żeby zgodził się zarabiać cztery razy mniej, niż ma teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 A Zapata przypadkiem nie ma włoskiego paszportu? Ja to akurat bym wolał Lewego w United niż RVP, ale przyzwyczaiłem się, że klub nie robi takich transferów jakbym chciał. Pozostaje mi Football Manager. Czemu, bo Polak? Van Persie jest przynajmniej doświadczony i dobrze ograny w tej lidze. Z tej dwójki to nie on jest kotem w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 A czemu nie? Bo Polak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 A czemu nie? Bo Polak? Ok, powtórzę. Van Persie jest przynajmniej doświadczony i dobrze ograny w tej lidze. Z tej dwójki to nie on jest kotem w worku Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 24 mln funtów za 2-3 lata gry na poziomie to trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Mając do wyboru RVP za 25mln i Lewego za 30mln (jeszcze z problemami) to nie widzę powodu do zastanowienia. Moim zdaniem Robin o wiele bardziej nadaje się do MU, jeden z moich ulubionych piłkarzy i chętnie zobaczyłbym go nawet w CFC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi