Skocz do zawartości

TRANSFERY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Włosi dobre żydy w tym okienku. Milan to samo - "Romagnoli? Wykluczone. Ej, dajcie Fabregasa".

Opublikowano

Luiz ma mieć za godzinę testy medyczne. Żeby Chelsea zawsze tak szybko się uwijala z transferami, a nie prosić się tyle czasu o jakiegoś murzyna z Napoli :reggie:

Opublikowano (edytowane)

Luiz jest dobry. Umie grać piłką. Dziwi mnie tylko, że PSG go oddaje. Czyżby klub porzucił ambicje zbierania globalnych gwiazd? Bo już tak jakby żadnej nie ma. Sportowo, może sobie dadzą radę, Thiago Silva czasami jest niekontuzjowany, jest Kimpembe, Marquinhos, na środku w Tuluzie często grał też Aurier.

Marcos Alonso oficjalnie potwierdzony przez Fiorentinę.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Mnie David Luiz zawsze bardziej przekonywał jako defensywny pomocnik niż środkowy obrońca, no ale zobaczymy jak sobie poradzi po powrocie.

Podobno Everton włączył się do walki o Moussę Sissoko, a Bruno Martins Indi w Stoke - za to Phillip Wollscheid wypożyczony do Wolfsburga.

Opublikowano

CrMvjZYWAAA6Q_a.jpg

Marcos Alonso

Fiorentina -> Chelsea

Ktoś coś o nim? Dobry chłopak? Nada się do pary z Azpilicuetą?

Opublikowano (edytowane)

Przecież pisałem o nim kilka stron temu. Bardzo dobry piłkarz, no ale Baba też był. Alonso raczej jest bardziej wyszkolony taktycznie, trenował w Realu Madryt, grał w Anglii, we Fiorentinie najlepiej się sprawdził. Grywa na środku obrony, pomocy, na lewej obronie, także w 3-5-2. Dość silny (chyba znaczące w kontekście tekstu Mourinho, że musi wystawiać Ivanovicia, bo mu dramatycznie brakuje wzrostu przy stałych fragmentach) i z dość dobrą techniką, ale za szybki nie jest. Z tej racji myślę, że Conte raczej planuje grać nim w tzw. 3-5-2 jako środkowolewy obrońca albo na flance. Ale zobaczymy.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Przecież pisałem o nim kilka stron temu. Bardzo dobry piłkarz, no ale Baba też był. Alonso raczej jest bardziej wyszkolony taktycznie, trenował w Realu Madryt, grał w Anglii, we Fiorentinie najlepiej się sprawdził. Grywa na środku obrony, pomocy, na lewej obronie, także w 3-5-2. Dość silny (chyba znaczące w kontekście tekstu Mourinho, że musi wystawiać Ivanovicia, bo mu dramatycznie brakuje wzrostu przy stałych fragmentach) i z dość dobrą techniką, ale za szybki nie jest. Z tej racji myślę, że Conte raczej planuje grać nim w tzw. 3-5-2 jako środkowolewy obrońca albo na flance. Ale zobaczymy.

Albo będzie siedział na ławce :reggie:

Opublikowano

Ciekawostką tego okienka są kontrakty w Lidze Włoskiej. Otóż dzisiaj na fb przeleciał mi przed oczami artykuł wg. którego Inter I Napoli mają w przyszłości wpisywać klauzule blokujące przejścia swoich zawodników do Juventusu Turyn. Co by nie było psucia ligi w przyszłości

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jak

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Hahaha, Grosicki usunął z twittera fotke jak wsiada do samolotu do Anglii, nie przejdzie do Burnley a Przegląd już z okładką z nim w roli głównej wyskoczył xD

Opublikowano

No szkoda wielka, wersja zawodnika jest taka, że Rennes robiło na koniec pod górkę podbijając cenę :( Teraz albo Grosik będzie miał turbo motywację grać jak dziki i odejść zimą, albo wpadnie w marazm i przeciętność.

Okładka na propsie, do kupienia w kioskach :D

14225579_1096520590427264_39979207266438

Opublikowano

Wzruszające doniesienia z Turynu. Axel Witsel spędził cały dzień w siedzibie Juve, już po porannych testach medycznych, czekając, aż Juve dogada się z Zenitem. Ale Zenit się ociągał, do finalizacji nie doszło.

A mógł pójść do Evertonu i robić prawdziwą karierę :(.