ogqozo 6 540 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Z tego co czytałem w hiszpańskiej prasie, Real zaoferował mu podwyżkę, ale po prostu nie taką, jak on by chciał. Mają różne "poziomy" i zasada jest, że naraz można przejść tylko o jeden w górę. Najwyższy to kandydaci do Złotej Piłki, topowe gwiazdy marketingowe i światowe, czyli Ronaldo i bodajże też Bale, oni mogą dostać 10 mln lub więcej. Di Maria chyba teraz zarabia niecałe 4 mln euro, a miał dostać ofertę na góra 5-6. Tymczasem w PSG czy United dostałby pewnie z 10 mln rocznie. Takie są donosy. Oczywiście klub może powiedzieć "chcemy żeby został", ale to nie jest odpowiedź, bo pytanie brzmi "jak bardzo?", a tutaj nie wiemy, ale raczej tak, jak piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 na chuy im tyle napastnikow to nawet nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Strona AC Milan poinformowała o odejściu Balotellego. Dla mnie dziwny transfer. ACM zbiera odrzutki i musi ryzykować, więc taki postrzeleniec jak Balotelli, z momentami świetnej gry, tam pasował. Momentami był słaby, ale momentami był najlepszym napastnikiem we Włoszech. Natomiast w Liverpoolu, jeśli ma walczyć o mistrzostwo Anglii, to ani tak dobry gracz, żeby był pierwszym napastnikiem, ani nie charakter i cena, żeby był wsparciem (nie chodzi nawet o to, że jest jakimś "bad boyem" jak niektórzy mówią, ale jest po prostu dość słaby psychicznie i zawodny). No nie wiem. Po coś go wzięli. Może w duecie napastników doda nieco pressingu z przodu, ma mocny strzał - obaj ze Sturridge'em mogą się cofnąć, przy czym kopią innymi nogami. Ale wtedy kto na ławę, Coutinho, Lallana ORAZ Marković? Swoją drogą, na tle innych kandydatów do mistrzostwa w sumie to nie dziwi. Chelsea i City mają dwie jedenastki gwiazd, nawet Arsenal też poza swoją jedenastką ma trochę zapasu (Walcott, Oezil, Podolski, Monreal, ciekawi Gnabry, Chamberlain czy Campbell). No i tutaj znów komentarz odnośnie upadającej potęgi United - oni nawet pierwszej jedenastki mają tak z... pół na wysokim poziomie. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Arik_19 628 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Jak nie teraz to kiedy ? van Gaal właśnie powiedział że kontuzjowani są Herrera, Carrick, Lindgaard oraz Carrick. W środku pola ma do wyboru Fletchera, Anderson, Cleverlyego, samobójstwo oraz szybki transfer. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dajcie spokój z Hummelsem i Vidalem, ile można. Naprawdę, nie dla psa kiełbasa. Fani United powinni żałować transferów właśnie tej półki, jak Rojo. Tottenham po niepowodzeniu z Musacchio dzisiaj dopina transfer Federico Fazio - koleś ma 10 mln euro klauzulę odejścia, a stoperem jest być może lepszym, niż ktokolwiek w lidze angielskiej. To jest deal który chyba United dałoby rady zrobić, no ale cholera wie, jaki oni mają plan. Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dajcie spokój z Hummelsem i Vidalem, ile można. Naprawdę, nie dla psa kiełbasa. Fani United powinni żałować transferów właśnie tej półki, jak Rojo. Tottenham po niepowodzeniu z Musacchio dzisiaj dopina transfer Federico Fazio - koleś ma 10 mln euro klauzulę odejścia, a stoperem jest być może lepszym, niż ktokolwiek w lidze angielskiej. To jest deal który chyba United dałoby rady zrobić, no ale cholera wie, jaki oni mają plan. To oni mają jakiś plan? Bo ja już w nic nie wierzę, tylko w to że LVG jest w(pipi)iony. Jestem kibicem United. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Na miejscu kibiców United już bym się jarał transferem Di Marii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Arik_19 628 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 No nie bardzo. Jednak ktoś doyebany do środka pomocy i obrony by mnie bardziej jarał. Di Maria całkiem spoko, ale nie jako główny (i jedyny) cel na zakończenie obecnego okna transferowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 ja już się nastawiam po tym okienku na sytuację pt. "no nie wiem co tak słabo". Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 SkySPorts podaje że United kupuje diMarię za tydzień a Argentyńczyk dostaje koszulkę z "7" na plecach. Fajnie jakby ktoś miałby mu jeszcze piłkę podać. Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 A to nie on ma głównie podawać i robić grę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Teoretycznie Mata i Roo są od tego a przynajmniej taką funkcję powinni IMO spełniać na boisku, niestety nie ma nikogo kto by do nich te piłki podał.. Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 To prawda, że porządny defensywny pomocnik potrzebny od zaraz. W Vidala nie wierzę, a Blind mnie nie przekonuje. Ale jest też druga strona medalu, niech LVG pokaże że jest dobrym trenerem i niech coś wyczaruje z tego co zastał w klubie, jak np. Simeone w Atletico. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Fani United na wieść o Di Marii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 No właśnie sam nie wiem. Di Maria - dla mnie wydaje się przepłacony. Trudno mówić o "wartości" bo jest względna, ale jeśli United ma mieć podstawową taktykę 3-5-2, to wydawanie 70 mln euro akurat na Di Marię brzmi absurdalnie. Nie mówię, że nie mógłby niszczyć Anglii na lewej flance, ale w tym ustawieniu bezpieczne jest w trudnych meczach wyłącznie granie jednym zawodnikiem na flance, a... United właśnie dokonało drugiego najdroższego transferu w swojej historii kupując młodziutkiego gracza na lewą flankę. Di Maria mógłby ewentualnie być też przydatny jako lewonożny rozgrywający za napastnikami, tylko że... do tej roli lepiej jest dopasowany, dzięki technice, ich dotychczasowy najdroższy transfer w historii. No kurde powiedzcie mi, że widzicie tu sens i harmonię. United - kupujemy drogo i źle. Może się mylę. Zobaczymy w miarę sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Przepłacony ewidentnie, ale inaczej można by o nim pomarzyć. Czy się sprawdzi, czas pokaże, oby. Rzekomo następne dwa transfery to Blind z Ajaxu i De Jong z Milanu. Na Vidala nie ma szans, może za rok Strootman, którego trzeba było brać z PSV, a nie z Romy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Z tego co LvG to docelową taktyką ma być 4-3-3, tylko obecnie nie ma do tego zawodników więc gra 3-5-2 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Dobrze że kupili tego Di Marię. Przecież bez wzmocnień to pół nazwisk prędzej kojarzy się z Championship (Smalling, Lingaard, Blacket). Nieważne że przepłacają, Di Maria jest w formie, i na mundialu i w ostatnich meczach Królewskich pokazał dobrą piłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Akurat co do Blackett'a uważam, że chłopak plamy nie dał, jak będzie dobrze prowadzony to może być z niego wiele pożytku małym kosztem. Ma świetne przerzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Carlo potwierdził że Di Maria odchodzi. Także można powiedzieć że jest już oficjalnie zawodnikiem United. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Galaktyczny transfer... w tył w wykonaniu Di Maria'i, ale tak to jest jak się chciało przejść do PSG (ci jednak przekroczyli limity FFP) i ostatecznie trafia się do United. I to ze względu na pensję jedynie a nie walory sportowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Plus tego transferu jest taki że przez najbliższy rok Di Maria nie napsuje krwi Realowi w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Galaktyczny transfer... w tył w wykonaniu Di Maria'i, ale tak to jest jak się chciało przejść do PSG (ci jednak przekroczyli limity FFP) i ostatecznie trafia się do United. I to ze względu na pensję jedynie a nie walory sportowe.. To tak jak z Ronaldo, który z topowego w tamtym czasie Manchesteru przeszedł do Realu 1/8 i jeszcze w swoim pierwszym sezonie odpadł na wiadomym etapie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Real grał w tej LM chociaż. Teraz jestem ciekaw co Van Gaal zrobi z Di Marią, jeśli postawi go na skrzydle to możliwe że Angel nie pokaże w pełni swojego potencjału, ale chyba nie będzie miał wyjścia skoro w środku będą operować Herrera, Mata i Rooney, ale to już jego zmartwienie. Powodzenia mu nie życzę, bo poleciał na kasę tak samo jak Ozil. Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi