MichAelis 5 616 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 Co lepiej wybrac? Co macie? Bardziej jestem przekonany do Nki, ale to nie znaczy ze nie moglbym wziac cyfry +. Interesuje mnie na pewno mozliwosc nagrywania na twardy dysk, wypozyczalnia i inne takie tez. Cyfra+ oferuje VOD? Cytuj
Don Vito 0 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 Teraz jest 10lecie w C+ i każdy pakiet jest objęty 50% promocją przez 9 miesięcy. Dekodery na własność od 1zł. Opcje dodatkowe (Canal+, HBO, Cinemax) do końca roku za darmo. Kanały HD gratis do końca roku. W C+ jest dekoder Philips PVR HD z twardym dyskiem (250GB z czego 100GB dla abonenta na własne nagrania), VoD (tzw. HBO Digital - do końca roku za free). Powiedź lepiej, co chcesz oglądać a pomogę w wyborze :] Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 28 października 2008 Autor Opublikowano 28 października 2008 Wiem ze oferta cyfry jest kuszaca, ale do swiat juz jej chyba nie bedzie, a wlasnie wtedy bede bral telewizje. Co chce ogladac? Jak najwiecej w HD kanalow. HBO. Chce miec mozliwosc wypozyczania filmow i seriali w HD (gdzie jest taniej??) Co ma lepszy sprzet (technicznie)? Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 28 października 2008 Opublikowano 28 października 2008 Z tym wypozyczaniem to nie przesadzaj, 10 zl placi sie miesiecznie dodatkowo za dekoder z dyskiem twardym (nawet jak nic nie wypozyczysz) + 11 zl za kazdy film, a baza filmow nie jest wcale taka pokazna. (N) Ja mialem przez 8 lat Cyfre + w domu, troche duzo sobie zyczyli, przesnioslem sie do Cyfrowego Polsatu. Gdybym mial teraz wybierac to wzialbym raczej Cyfre + -> bardziej podoba mi sie sprzet i menu'sy, no i jest naprawde dobra promocja. Nka nie jest zla, sporo programow w HD, cena super. Nie oplaca sie wypozyczac filmow. I tak majac Canal+ lub HBO wkrotce sie puszcza, takze w HD. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 1 listopada 2008 Autor Opublikowano 1 listopada 2008 No to mi pomogles teraz to juz nic nie wiem Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 Wez Nke, 38 zl przez pol roku jest ok, a potem musisz wybrac min. 3 pakiety. Duzo programow w HD. Cytuj
kim 1 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 jesli chodzi o HD to nka ma duzo korzystniejsza oferte, cyfra blyszczy jesli chodzi o sport(liga angielska,hiszpanska,wloska, nba etc) wiec zastanow sie co lubisz ogladac. polsat nie polecam. u mnie to wzieli i tera tylko odliczam dni do konca umowy Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 MichAelis takie pytanie nie ma sensu,bo jak wiadomo ile ludzi tyle gustów,więc tylko Ci się może pomieszac w głowie.Sam wiesz czego oczekujesz,przejrzyj ulotki co oferują obie platformy,kup gazetę z programem(polecam TO&OWO TV),aby poznac zawartośc kanałów.Następnie oblicz jak to cenowo będzie..... Ja aby w pełni zadowolic rodzinę mam obie platformy,w sumie płacę 148zł.,ale tak jak pisałem wszyscy jesteśmy zadowoleni,córka dużo kanałów dla dzieci,żonka ofertę filmową,a ja najlepsze ligi w europie w tym polską,puchar polski i ligę mistrzów. no i oczywiście więcej kanałów HD. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 2 listopada 2008 Autor Opublikowano 2 listopada 2008 Wiem, ja to wszystko wiem, ale zawsze lepiej zapytac W takim razie co ma wg Ciebie lepszy dekoder (pod roznymi wzgledami, jakosc, wydajnosc...)? Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 do n mam recorder,a do cyfry ferguson 8900(takiego nie dostaniesz z cyfry),więc nie za bardzo Ci pomogę w porównaniu(nawet nie wiem co teraz oferuje cyfra w dekoderach). ale mogę się podzielic tym co mam,więc recorder ma bardzo dobre nagrywanie,jeśli podłączysz go dwoma kablami to bezpośrednio możesz nagrywac i oglądac inny kanał,oczywiście opcje pauzy też działają bez zarzutu,ogólnie nie ma się do czego przyczepic,no może pilot taki wielki.Z racji tej,że ferguson jest w moim zakresie(wiesz,że cyfra każe sobie płacic za wynajęcie dekodera?choc chyba można też kupic) to już nie będę opisywał,a wspomnę tylko,że jakośc kanałów SD jak i HD w obu dekoderach jest taka sama.Raczej normalne,że po obejrzeniu meczu,czy przyrody w HD na zwykłe kanały będziesz patrzył z krzywością... Jeszcze VOD w n...na dysk filmy się ściągają same,odrazu masz do nich dostęp,raczej nie są godne uwagi,a wypożyczania?za każdy film 11zł. i masz go dostępny 48godz.,ja z tego wcale nie korzystam.np.teraz dostępne filmy to:jestem legendą,resident-zagłada,to nie jest kraj dla starych ludzi,są one w formacie16/9,a w jakości HD są tylko filmy dla dorosłych,w tej chwili 2 tytuły. W cyfrze nie wiem jak z tym jest,bo można z tego korzystac tylko z ich dekoderów. Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 WQ Cyfrze teraz mozna kupic dekoder za 1 zl. Ale to jest zwiazane z ich promocja wiec pewnie po promocji znow bedzie 10 zl miesiecznie. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 MichAelis, oferta N-ki jest co najmniej kusząca. Sam się ledwo mogę oprzeć zgłoszeniu się do BOK. No bo podpisujesz umowę na 12 miesięcy i masz przez połowę tego okresu wszystkie pakiety za 38 zł miesięcznie wraz z dekoderem w promocyjnej cenie, a po tym czasie decydujesz, które trzy chcesz sobie zostawić, a z których rezygnujesz. Dodatkowo na 2 miesiące możesz wziąć sobie 9 kanałów premium: wszystkie HBO, Cinemax'y i Filmbox'y. Zagłębiłem się w tematykę kanałów HD na N-ce i wyłania się całkiem ładny obraz. Podobno TVP HD jest piękne, jak już leci coś w HD, a MTV HD ma piękne koncerty. Mnie to przekonuje. No i jest undergroundowa MTV 2 <twisted> Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Pytanie z innej beczki. Mam cyfrę z tym starym dekoderem(taki wielki czarny). Ma tylko euro złącze. Mógłbym go wymienić na jakiś dekoder z hdmi czy muszę się przerzucić na N żeby oglądać programy w dobrej rozdzielczości. Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Nie mam pojecia czy przysluguje Ci wymiana dekodera. PEwnie masz umowe bezterminowa teraz. Podpisz nowa to Ci dadza lepszy sprzet. Generalnie lepiej przerzucic sie na eNke - wiecej kanalow w HD. Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 Na recorderze można nagrywać coś innego niż TV, np. konsolę? Cytuj
Ader 383 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 MichAelis, oferta N-ki jest co najmniej kusząca. Sam się ledwo mogę oprzeć zgłoszeniu się do BOK. No bo podpisujesz umowę na 12 miesięcy i masz przez połowę tego okresu wszystkie pakiety za 38 zł miesięcznie wraz z dekoderem w promocyjnej cenie, a po tym czasie decydujesz, które trzy chcesz sobie zostawić, a z których rezygnujesz. Dodatkowo na 2 miesiące możesz wziąć sobie 9 kanałów premium: wszystkie HBO, Cinemax'y i Filmbox'y. Zagłębiłem się w tematykę kanałów HD na N-ce i wyłania się całkiem ładny obraz. Podobno TVP HD jest piękne, jak już leci coś w HD, a MTV HD ma piękne koncerty. Mnie to przekonuje. No i jest undergroundowa MTV 2 <twisted> Na cyfrze tez jest MTV HD i MTV 2.Do tego canal + film HD,canal+ sport HD,National Geo HD,,HBO HD.Eurosport HD,Filmbox HD. Cyfrę kupiłem ze względu na ligi i właśnie kanały HD(w N napewno jest taniej,ale brakuje mi kanałów sportowych) i jeśli pod tym względem szukasz,to bierz cyfrę. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 (edytowane) Cyfra jest droższa od Nki. Ale ma wiecej kanałów w HD. Podpisujesz umowe na Nke na 24 miechy (a nie jak Keymaker powiedział 12 miechów) płacąc przez 1sze pół roku 38 zł za wszystkie pakiety. Później wybierasz 3 pakiety (w tym gratis dostajesz pakiet z tvp i innymi bodajże âinformacja i rozrywkaâ sie on nazywa) każdy po 16 zł czyli reasumując miesięcznie płacisz 48 zł za Nke. Ciekawa oferta a Discovery HD na 47 calach wygląda obłędnie, koncerty na MTV HD również. Edytowane 6 listopada 2008 przez Mani Cytuj
lordpix 8 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 To i ja się podczepię z pytaniem. Jako, że zakupiłem Full HD to zwykła antena nie nadaje się do normalnego oglądania (syf obraz). Do porównania dodałbym Polsat Cyfrowy. Najważniejsze kanały dla mnie: - TVN turbo - Eurosport - jak najwiecej geograficzno zwierzęch - trochę muzyki - no i te wszystkie standardowe tvp, tvn, polsat no i cena jakaś zacna;) Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 8 listopada 2008 Opublikowano 8 listopada 2008 tylko na cyfrowym polsacie masz polsat czyli ani na n ani na cyfrze nie zobaczysz formuly 1 mimo, ze kanalow w hd na cyfrowym polsacie nie ma w zasadzie wcale to przez brak F1 i enka i c+ sa dyskwalifikowane na starcie hd ma jest tez w UPC ale nie wszedzie - i to jest chyba najlepsza oferta Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 11 listopada 2008 Autor Opublikowano 11 listopada 2008 Jak sie podlacza do anteny recoder? Dwoma kablami antenowymi prawda? Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 W nowym oprogramowaniu nBox rekorder może pracować przy podłączeniu tylko jednym kablem.Z podłączenia jednoprzewodowego wynikają ograniczenia w funkcji nagrywania i VOD. Nagrywać można tylko ten program, który się aktualnie ogląda lub zaprogramowaną pozycje lecz w tym czasie nie można oglądać innych kanałów. VOD pobiera się wolniej ponieważ odbywa się to tylko w momencie kiedy nBox rekorder jest w stanie czuwania,więc aby się w pełni cieszyc funkcjami rekoredera trzeba podłączyc dwoma kablami.Jest jeszcze możliwośc kupienia konwentera z "zezem" na hotbirda i astre(to się chyba nazywa MONOBLOCK),wtedy będziesz miał dostęp do dużej ilości kanałów niekodowanych z astry,większośc niemieckich,są tam też kanały HD,ale raczej mało oglądane. __________________ Cytuj
zwierzakX360 1 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 witam mam taki problem otóż mam cyfrowy polsat z dekoderem HD który jest podłączony w salonie,a chciałbym aby można było oglądać cyfrowy polsat w innych pokojach(mój pokój)da sie coś z tym zrobic? Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Niestety nie,jedynie cyfra daje taką możliwośc. Cytuj
zwierzakX360 1 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 na jakiej zasadzie to działa? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi