seb.maz 722 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Jest takie urządzenie jak splinter SmartWi,umieszczamy w nim kartę abonencką.oczywiście do każdego tv. musisz posiadac dekoder sat.,gdzie umieszczamy karty dodatkowe,które są najczęciej w zestawie.dodawana jest tam dokładna instrukcja co i jak.... Np.taki zestaw z dwoma kartami kosztuje ok.399. Druga opcja choc jeszcze nieaktywna i nie potwierdzona na 100%...Coś ostatnio słychac,że cyfra ma wprowadzic usługę Multiroom .Owa usługa miałaby dać abonentom właśnie możliwość oglądania pakietu platformy na dwóch odrębnych tunerach i tym samym telewizorach. Planowany koszt wykupienia takiego rozwiązania u operatora to 15PLN/m-c.Oczywiście tu również do każdego tv potrzebny dekoder.Każdy klient otrzyma moduł Multiroom, który będzie dekodował sygnał platformy.Średnio co 6 lub 8 godzin będzie trzeba uaktywnić prawa do odbioru sygnału poprzez zbliżenie drugiego modułu do głównego dekodera, co może się okazać najbardziej niewygodnym elementem działania usługi. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 17 stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 stycznia 2009 Korzystal ktos ostatnio z tej promocy cyfryplus? Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 17 stycznia 2009 Opublikowano 17 stycznia 2009 Nom, ja żem korzystał. Abonament za czszy dychy, canal+ za friko przez 12 miesięcy, hbo przez 4 miechy. Umowa na 13miechów i jest git. Nawet typ uprzedził, żeby przed upływem 4 i 12 miesięcy dzwonić i odwoływać hbo i canal+, bo zaczną za to siano pobierać. chyba, że chodzi o inną promocję, to nie korzystałem. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 17 stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 stycznia 2009 Dokladnie o to mi chodzilo. Jaki brales dekoder? Slyszalem ze ten Philips pvr jest (pipi)owy. Ja ciagle mam dylemat czy N czy CP Czyli mozna odwolac te C+ fajnie. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 17 stycznia 2009 Opublikowano 17 stycznia 2009 Ten zwykły dekoder, bez hd. nie wiem, czy jest hóiowy, dopiero miesiąc używany i ok jes. Cytuj
Akiro842 0 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 Co lepiej wybrac? Co macie? Bardziej jestem przekonany do Nki, ale to nie znaczy ze nie moglbym wzasc cyfry +. Interesuje mnie na pewno mozliwosc nagrywania na twardy dysk, wypozyczalnia i inne takie tez. Cyfra+ oferuje VOD? No jasne że N-ka bo ma wypożyczalnie filmów, nagrywanie filmów i jak leci film w telewizji to możesz go zatrzymać, albo cofnąć.A pozatem jest tańsza. Każdy mój znajomy z Cyfry przesiadł się na N-kę. Cytuj
rydziu87 5 Opublikowano 29 marca 2010 Opublikowano 29 marca 2010 (edytowane) N'ka daje chyba najtaniej cały pakiet w tym 14 kanałów HD. Ja płacę 99zł/mies full pakiet + VOD seriale, VOD nFilmHD, VOD Picture Box to wszystko przez cały okres trwania umowy. Nie płaciłem żadnej opłaty aktywacyjnej, nbox recorder z dyskiem 250gb za 0zł. Umowa na 2 lata. Jedyne za co płaciłem to antena + konwerter twin. Z tego co pamiętam to w CP i Cyfrze za full pakiet wychodzi jednak drożej i trzeba dodatkowo płacić za tunery HD. Edytowane 29 marca 2010 przez rydziu87 Cytuj
mlokon 8 Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 płace 119 zł umowa 18miesięcy, pakiet prestiżowy hd, mam wszystko i nie płace nic więcej. Umowa negocjowana :] oczywiście w cyfrze Cytuj
Grabar 5 Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 Z mojej perspektywy zdecydowanie C+ bo: - o niebo lepsza oferta sportowa (N ma exclusive tylko Ligę Mistrzów vs Ligi Angielska, Hiszpańska, Polska, Francuska, NBA, sporadyczne lecz dobre walki bokserskie) - lepsza oferta filmowa (nFilm dopiero raczkuje, do filmów puszczanych na Canal+ Film jednak sporo brakuje. Ale za jakiś czas kto wie..) - można rozdzielić na kilka dekoderów w ramach jednego abonamentu (polecam jednak splitter a nie multiroom) - karta nie jest sparowana z dekoderem, można korzystać ze swojego dekodera (własna lista kanałów, dodawanie innych programów, korzystanie razem z modułem CI Polsatu) W świątecznej promocji można uzyskać niezrównane obniżki zachowując w miarę przyzwoity pakiet. W listopadzie kupiłem na 13 miesięcy i mam Komfortowy+, HD MIX, Orange Sport za około 70 zł miesięcznie (po uśrednieniu wszystkich miesięcznych opłat) Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 Tylko i wyłącznie Nka. 68 zł na miech, 20 kanałów HD, dekoder z dyskiem 500GB, 3x HBO, nFilm VOD bezpłatnie. Za taką kasę w Cyfrze mam pakiet Komfortowy bez HBO, bez nagrywarki, bez HD Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 (edytowane) Dla mnie jako fana futbolu tylko Cyfra +...jeśli chodzi o filmy czy inne takie nie mam pojęcia ;] HBO 1 i 2 oraz Canal + i Canal + Film zupełnie mi wystarczają :] Edytowane 7 lipca 2010 przez MYSZa7 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 8 lipca 2010 Opublikowano 8 lipca 2010 Czy w ofercie N lub Cyfry + jest możliwość utworzenia rozdzielnego łącza, tj. możliwość oglądania różnych programów w różnych pokojach ? Na razie mam dekoder UPC (straszny syf)ale w najbliższym czasie chce zmienić na coś porządniejszego, a rozdzielne łącze jest kluczowe w tej kwestii. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 8 lipca 2010 Opublikowano 8 lipca 2010 Nka od września wprowadza multiroom. Do tego czasu możesz się wstrzymac Cytuj
Grabar 5 Opublikowano 9 lipca 2010 Opublikowano 9 lipca 2010 Nka wprowadza multirooma już prawie 4 lata Cytuj
buczo81 1 Opublikowano 9 lipca 2010 Opublikowano 9 lipca 2010 Czy w ofercie N lub Cyfry + jest możliwość utworzenia rozdzielnego łącza, tj. możliwość oglądania różnych programów w różnych pokojach ? Na razie mam dekoder UPC (straszny syf)ale w najbliższym czasie chce zmienić na coś porządniejszego, a rozdzielne łącze jest kluczowe w tej kwestii. W cyfrze możesz korzystać ze splitera i tylko w cyfrze, 2 dekoder musisz też do tego mieć ale z tym nie ma problemu, łatwo mozna kupić. Możesz też w cyfrze wziąść multiroom ale to jest już droższa opcja. W n jak pisali wyżej multi jest wprowadzany od początku istnienia platformy czyli od 2006 roku. Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 Cyfra wprowadziła usługę "cyfra+online" , po zalogowaniu się na stronie można całkiem za darmo oglądać kanały : planete,kuchnia,domo,MiniMini,Hyper.Dodatkowo dla tych którzy posiadają pakiet canal+: C+sport , C+gol i C+weekend http://cyfraplus.pl/cyfraonline/cyfra_online.html 1 Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 N'ka dostała podobną usługe wraz z aktualizacją, pare dni temu. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 1 grudnia 2011 Opublikowano 1 grudnia 2011 Obie platformy sie w niedlugim czasie polacza wiec nie dziwota, ze oferta sie ujednolica. Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 2 grudnia 2011 Opublikowano 2 grudnia 2011 Nie koniecznie,być może,że pomimo jednego właściciela obie platformy pozostaną w niezmienionej formie.Mi się jednak marzą,te wszystkie kanały na jednym dekoderze.Tylko jestem ciekawy jak to by wyglądało cenowo? W tej chwili płacę za wszystkie podstawowe pakiety w n ,do tego paczka HBO i Nfilm 68zł.,a w cyfrze 43zł,za pakiet canal+start HD. Pikol podaj namiary na stronę,gdzie można oglądać kanały n. Cytuj
Silver 167 Opublikowano 2 grudnia 2011 Opublikowano 2 grudnia 2011 kanaly (a raczej programy) mozna ogladac na platformie n... (gdy podlaczysz dekoder do neta) Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 2 grudnia 2011 Opublikowano 2 grudnia 2011 To,to ja wiem,że n dała takie możliwości z poziomu dekodera,a tu cyfra dała możliwość oglądania na komputerze! Głównie chodzi o pakiet sport,a docelowo ma być cała paczka canal+. Logujesz się na stronie podając pesel,nr.abonenta,mail i normalnie oglądasz! Jeśli masz w miarę komputer i łącze,to naprawdę fajnie wygląda. Daje to spore możliwości,jednak w tym samym czasie może być zalogowana tylko jedna osoba. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 Korzysta ktos z http://allegro.pl/splitter-cyfra-wszystkie-tunery-od-producenta-i1953006230.html? Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 Tak,mam styczność z przewodowym jak i bezprzewodowym.Działa :-) Oczywiście każdy dekoder musi być podłączony pod antenę,podstawa to również dobór dekoderów(jakieś modele od cyfry nie działają,a znowu jakiś ferguson ariva zawiesza się) . Nie jest to skomplikowane ,ale jeśli masz zerowe pojęcie w tym temacie,to lepiej szukaj kogoś kto w tym siedzi. Cytuj
Biały 55 Opublikowano 9 grudnia 2011 Opublikowano 9 grudnia 2011 Tak,mam styczność z przewodowym jak i bezprzewodowym.Działa :-) Oczywiście każdy dekoder musi być podłączony pod antenę,podstawa to również dobór dekoderów(jakieś modele od cyfry nie działają,a znowu jakiś ferguson ariva zawiesza się) . Nie jest to skomplikowane ,ale jeśli masz zerowe pojęcie w tym temacie,to lepiej szukaj kogoś kto w tym siedzi. Mam takie pytanie w temacie Splitterów - czy jest możłiwość rozdzielenia sygnału Cyfry+ na parę dekoderów, ale bez podłaczenia każdego z nich pod odzielną antenę? Czy istnieje urządzenie, które przesyła i rozdziela sygnał, z jednej anteny na parę dekoderów? Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 10 grudnia 2011 Opublikowano 10 grudnia 2011 Oczywiście że istnieje! Ale przez splitter nie da rady. Potrzebny do tego będzie konwerter dual. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi