Lipa 512 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 Ja to samo mam za 109 zł. Mam chyba do końca marca. Ciekaw jestem co zaproponują Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 nie urywa, ja za wszystkie c+, hbo, cinemaxy i multiroom place 99zl. A masz też MR ? Balon idź złożyć wypowiedzenie umowy, a dużo ciekawsze propozycje się pojawią. Tylko jak to zrobić, żeby w końcu nie wyłączyli. Mam dość dużo spraw na głowie i boję się, że tego nie dopilnuję, a nie chcę potem z nowym sprzętem bo miałbym problem z połączeniem nowych dekoderów z nowym MR Ja to samo mam za 109 zł. Mam chyba do końca marca. Ciekaw jestem co zaproponują Ja mam taki problem, że mam jeszcze sprzęt z czasów Cyfr+ i muszę się ich trzymać. Dlaczego ? Bo one nie muszą być połączone z sobą ani po sieci, ani kablem. Mam sufit z żelbetonu więc wifi nie przechodzi, natomiast pokoje (salon i sypialnia) gdzie są dekodery dzieli piętro, przekątna domu, więc łączenie kablem tym bardziej odpada. Z racji tego, że mam stary sprzęt to muszę płacić 20 zł miesięcznie za dzierżawę sprzętu. Jakbym wziął nowy od nich automatycznie miałbym o 20 zł niżej czyli tak jak Lipa. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 @balon mam multiroom na zasadach starej cyfry+, czyli dwa oddzielne dekodery, ktore tak na prawde nie musza byc w jednym domu. dostalem telefon od nc+ z propozycja za 109zl, powiedzialem, ze mnie to nie interesuje i jakie kroki mam podjac, zeby zerwac umowe. na nastepny dzien telefon z oferta za 99zl/miech. 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 (edytowane) Czyli te 99 zł to oni Tobie zaproponowali, czy we wcześniejszej rozmowie coś wspominałeś, że np taka kwota (poniżej 100 zł), by Ciebie satysfakcjonowała ? edit: i ile to gdzieś było przed końcem umowy, w sensie tego 30 dniowego okresu wypowiedzenia (ost. miesiąc) Edytowane 1 grudnia 2014 przez balon Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 powiedzialem, ze moge placic maks 100zl za to co proponowali, w innym razie bede zmuszony zerwac umowe. bylo to jakos podczas pierwszych telefonow (na poczatku powiedzieli 119, albo 129zl juz nie pamietam, ale wysmialem ich propozycje) i postaraj sie dogadac warunki jak najwczesniej, bo czas dziala na twoja niekorzysc, a gdy zostanie mniej niz miesiac do konca umowy to jestes w du,pie, bo nie mozesz zerwac umowy i bierzesz to co daja bez wiekszych mozliwosci na negocjacje. znajomy ma ta sama oferte co ja za 109zl, ale 129zl to juz gruba przesada. tobie ile zostalo do konca umowy? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 to jeszcze troche czasu jest. tak jak mowie wazne, zebys mial podpisana umowe najpozniej na miesiac przed jej koncem (czyli kiedy mozesz ich jeszcze straszyc zerwaniem umowy i przejsciem do konkurencji ) Cytuj
Silver 167 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 Comfort+ // Extra+ // 6x Canal+ // HBO // Cinemax // VOD Canal+ // VOD Seriale+ // Multiroom standard = 99zł (na 15 miesięcy)Pewnie na święta będą lepsze ceny, ale i tak jestem zadowolony - nic mi więcej nie potrzeba.. teraz tylko zbijać cenę ;P) Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 to jeszcze troche czasu jest. tak jak mowie wazne, zebys mial podpisana umowe najpozniej na miesiac przed jej koncem (czyli kiedy mozesz ich jeszcze straszyc zerwaniem umowy i przejsciem do konkurencji ) Ale po co ma czekać, skoro wypowiedzenie może złożyć od razu? Ja złożyłem wypowiedzenie 3 miechy przed końcem i zanim minął termin wygaśnięcia to dzwonili kilka razy, a nawet po tym czasie proponowali oferty jeszcze lepsze niż te jak miałem jeszcze umowę. Między innymi to za 4,90 miesięcznie o czym pisałem wcześniej. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 A gdzie składać wypowiedzenie? W punkcie? No i w razie w można je wycofać? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 1 grudnia 2014 Opublikowano 1 grudnia 2014 Tak, w punkcie się składa i trwa to 3 minuty. Ja do punktu mam blisko, bo 150 metrów Wycofać można poprzez podpisanie umowy, a czy tak normalnie to byłby to raczej strzał w kolano. Ja miałem o tyle łatwo, bo wiedziałem, że rezygnuję i mogłem odrzucać wszystko co proponowali (najlepsze oferty już po wygaśnięciu). Ty widzę, że chcesz zostać, więc możesz wstępnie wybadać co będą proponować, ale to najlepiej z działem utrzymania klienta, a nie z szarym konsultantem. Dopiero wtedy złożyć wypowiedzenie, a jeżeli już to musisz je złożyć minimum miesiąc przed końcem. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 Oj nie wiem czy złożysz gdzie chcesz wypowiedzenie pamiętam rok temu jak była akcja z przejściem do nc+ to mogłem tylko wypowiedzenie złożyć w centrum nc+ bo tak nazywają swoje gówne placówki. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Tak, w punkcie się składa i trwa to 3 minuty. Ja do punktu mam blisko, bo 150 metrów Wycofać można poprzez podpisanie umowy, a czy tak normalnie to byłby to raczej strzał w kolano. Ja miałem o tyle łatwo, bo wiedziałem, że rezygnuję i mogłem odrzucać wszystko co proponowali (najlepsze oferty już po wygaśnięciu). Ty widzę, że chcesz zostać, więc możesz wstępnie wybadać co będą proponować, ale to najlepiej z działem utrzymania klienta, a nie z szarym konsultantem. Dopiero wtedy złożyć wypowiedzenie, a jeżeli już to musisz je złożyć minimum miesiąc przed końcem. No ale ja chcę złożyć wypowiedzenie (na 2 miesiące przed końcem) a jak nic lepszego nie zaproponują (na razie ostre ballasy mi dają przez tel.) to podpiszę to co mi przysługuje na miesiąc przed końcem, w sensie o takie "wycofanie" umowy mi chodziło, czyli tak da radę ? Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 23 grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 grudnia 2014 Wypowiedzenie możesz złożyć tylko w punkncie gdzie wymieniają dekodery(autoryzowany punkt nc), czyli nie w galeriach handlowych Wypowiedzenia masz 30 dni. Także składaj jak najszybciej, oferty od razy się poprawią. Do mnie zadzwonili dzień po złożeniu To jest ich taktyka, aby przetrzymać klienta i aby przedłużył umowę na złych warunkach. Poczytaj sobie temat na satkurier.pl tam jest co można wynegocjować na maxa. 1 Cytuj
ppibo1 1 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Co to za temat n czy cyfra skoro to jest to samo (pipi) ? Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 23 grudnia 2014 Opublikowano 23 grudnia 2014 Ja płaciłem 114 z multiroom w tym był pakiet extra. Złożyłem wypowiedzenie i dostałem ofertę to co mam za 79 zł + HBO na cały okres umowy za darmo nie wiem czy to dobra oferta ale zgodziłem się na nią Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Na wypowiedzeniu pisać powód rezygnacji, np to że traktują mnie gorzej niż nowych klientów i np dlatego wybieram ofertę konkurencji czy lepiej nie? Jak wy robiliście? Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 29 grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 grudnia 2014 Ja nie pisałem to i tak nie ma znaczenia, bo dostaniesz tylko wydruk z systememu jako potwierdzenie. Tego nawet nie podbijają. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 29 grudnia 2014 Opublikowano 29 grudnia 2014 Ja jak powiedziałem, że nie mam konkretnego powodu i za długo by gadać zaproponowali "za wysokie ceny" Dostałem potwierdzenie rezygnacji z tym powodem, pieczątką i podpisem przyjmującego. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 2 stycznia 2015 Opublikowano 2 stycznia 2015 Dobra wypowiedzenie złożone. Będę informował z pola walki. Stay tuned ! 1 Cytuj
Grzes!ek 37 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 Dostał już ktoś nowy dekoder? Bo na kanale 145 wyskakuje mi info, że sprzęt nie pozwala na odbiór kanałów w MPEG4 i otrzymam dekoder HD. Teraz mam pytanie, jeśli korzystam z dekodera z dyskiem, to ten nowy też otrzymam z dyskiem? Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 Ma ktoś multiroom ? Jak to wygląda z podłączeniem ? Muszę poprowadzić dodatkowe kable antenowe do drugiego dekodera,czy może też trzeba do tego połączyć jakimś kablem ethernet dwa dekodery ? Cytuj
escobarek 37 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 Musisz poprowadzić do niego zarówno kabel antenowy jak i kabel sieciowy. Oba dekodery podłączasz do routera i cieszysz się multiroomem. Cytuj
buczo81 1 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 To jest jedna z opcji. Można połączyć dekodery między sobą bez rutera. Mozna zrobić to też przez wifi jeżeli nie chcesz ciągnąć kabli po chacie. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 24 stycznia 2015 Opublikowano 24 stycznia 2015 E to zaorać. Drugi telewizor mam piętro niżej i nie widzi mi się (pipi)ć z ciąganiem etherneta przez cały dom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi