SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 W końcu NC+ się odezwała, widać otrząsa się z szoku po fali krytyki. Obiecali że jutro odpowiedzą na większość pytać, i przedstawią swoje stanowisko w sprawie krytyki jaka na nich spadła w ostatnich godzinach. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Biały a ty jesteś teraz abonentem Cyfry + ? Tak, jestem abonentem. Aktualnie posiadam pakiet Canal+ Kompakt HD, mam wszystkie C+, podstawowe programy w HD i jakieś inne bzdety - wystarcza w 100%, w cenie 87 zł z wliczonym multiroom`em. Praktycznie bliźniacza oferta (okej, parę programów typu Fox HD dodatkowo) kosztuje teraz 119 zł, oczywiście bez mulliroom`u, z którym cena zwyżkuje w piękną granicę 134 zł. Jak dla mnie - masakra i kpina. Problem polega też na tym, że 30 kwietnia kończy mi się umowa, więc jestem "na gorąco" jeśli chodzi o wybór nowej oferty lub rezygnację No ja mam ten sam pakiet teraz, oczywiście z multiroomem, przez żonę , umowę mam do września, ale przecież muszę i tak coś postanowić bo od 5 kwietnia wchodzą nowe kanały i jak się nie określę to co ? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Są już zebrane oferty jakie można wynegocjować oczywiście trzeba mieć gadane i trochę szczęści ale coraz jaśniej się to przedstawia i nie tak tragicznie. Ja niestety nie mam gadanego więc w życiu takich ofert nie wynegocjuję 34 zł dla migrujących do Comfort+49 zł dla migrujących do Universe+59 zł dla migrujących do Canal+ Silver79 zł dla migrujących do Canal+ Gold (bez czy z multiroom ?) (Ci co mają obecnie N Premium mogą dostać dodatkowo za darmo C+ i C+Sport na cały okres umowy jako rekompensatę za N Premium 3 i N Premium 4 !!!)79 dla migrujących do Canal+Platinum (bez multiroomu) Uzyskał tylko użytkownik Maci0s migrujący z Cyfry89 dla migrujacych do Canal+ Platinum (bez multiroom) (tylko dwie osoby dostały migrujące z N)99 dla migrujących do Canal+ Gold z HBO 99 dla migrujących do Canal+ Platinum z multiroom N-ki109 dla migrujących do Canal+Platinum z multiroom C+ (dwie karty)109 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (bez multirooom ???)129 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (multiroom C+ dwie karty)179 dla migrujących do All Inclusive+ z multiroom C+ (dwie karty)Umowy na 12 lub 18 miesięcy, przy umowach 18 miesięcznych można wyciągnąć 6 miesięcy HBO gratis.UWAGA: Są to najniższe uzyskane ceny na chwilę obecną (jeszcze na pewno spadną więc po co teraz migrować ) standardowo oferują np. multiroom C+ za 20 zł, jak ktoś chce Zgadzam się najlepiej nie dzwonić i czekać aż nas zmigrują wtedy przynajmniej do końca czerwca ceny pozostaną bez zmian Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Czemu do końca czerwca akurat, te ceny będą bez zmian ? No i co w takim razie np z Canalem+ Sport będę go miał jak nic nie zmienię ? Nie czaje tego Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Jeśli masz w obecnej ofercie to tak, tak samo jak ja w N mimo że zabierają mi parę kanałów dalej mogę zostać i korzysta ze starej oferty, lub przejść do NC+ Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 I do czerwca (do kończy czy początku), mam czas na decyzję tak ? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Ja mam umowę w N do listopada i przy takiej zostaję . Ale poszukam co piszą o C+ i jak się sprawa ma u was to ci napiszę. 1 Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 21 marca 2013 Autor Opublikowano 21 marca 2013 Ja place 89 w N i mam wszystko orocz VOD seriale (leje na to) i Cinemax. Jakbym w tej cenie wynegocjował C+ i HBO bylo by fajnie. Cytuj
Niewidoczny 334 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 (edytowane) Ja czekam na telefon I oczekuje Golda z HBO za 99złW tej chwili mam Kompakt HD z HBO- płace 95zł Jak jest z multiroom? Można skorzystać z oferty bazującej na obecnym rozwiązaniu C+? (2 karty, nie połączone ze sobą dekodery?) Jesli jest taka mozliwosc to nie bede z nimi specjalnie negocjował wezme All inclusive za 179zł z multiroomem Powiem im ze mam internet tylko w jednym gniazdku i nie bede inwestował w zadne rutery ani kładzenie kabli po całym mieszkaniu Czy to oznacza takie rozwiazanie? 179 dla migrujących do All Inclusive+ z multiroom C+ (dwie karty) Edytowane 21 marca 2013 przez Niewidoczny Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 O co chodzi z tymi łączonymi dekoderami ? przecież to jakieś przedpotopowe rozwiązanie ? łączą się one przez gniazda internetowe czy jaki wuj ? Cytuj
Niewidoczny 334 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 O co chodzi z tymi łączonymi dekoderami ? przecież to jakieś przedpotopowe rozwiązanie ? łączą się one przez gniazda internetowe czy jaki wuj ? Musza działac w jednej sieci (przez ethernet lub Wi-fi) 1 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 (edytowane) Czyli np jak na dole mam dekoder i gniazdko internetowe, łączę dekoder z gniazdkiem kablem ethernet i potem u góry podpinam dekoder z multiroom do gniazdka i śmiga, tak ? edit: Może to głupie pytanie ale neta na górze nie muszę mieć jako takiego ? tylko instalacje ethernerową ? Edytowane 21 marca 2013 przez balon1984 Cytuj
Niewidoczny 334 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 (edytowane) Nie musi być neta, musi być siec. Niemniej jak masz centralna instalacje w domu to jak możesz mieć net tylko w jednym gniazdku a w drugim nie mimo, ze siec tam działa?, Albo masz siec i internet albo masz sama siecJak masz "centrale" sieciowa w chacie to nie widzę sensownego wytłumaczenia aby nie podpiąć do niej wszystkich gniazd w domu Rożnica miedzy tymi rozwiązaniami jest taka, że Cyfra+ jest bardziej "elastyczna" w tym temacie Teoretycznie cyfra + dawała możliwość możliwość korzystania z dekoderów nawet na drugim końcu świata. Nie było weryfikacji co jakiś czas kart jak w Polsat , lub połączenia dekoderów jak w N. A to prowadziło do możliwości podzielenia abonamentu. Dogadania sie z kims po połowie i jazda. Nie wiem ty w Warszawie, brat w Poznaniu , abonament jeden , kasa na 2 dzielona. Miałem tak przez pewien czas gdy wyprowadziłem sie od rodziców. Tam był multiroom wiec wziąłem po prostu dekoder pod pachę , dokupiłem antenę i wszystko działało Edytowane 21 marca 2013 przez Niewidoczny Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 (edytowane) Aha no to pewno żydy z ITI to ukrócą i będzie trzeba łączyć. Co do gniazdek to nie wiem. Mam nowy dom, mam radiówkę na kominie. W salonie mam router wi-fi podłączony do gniazdka internetowego w ścianie. Na piętrze też mam gniazdka netowe, czyli tam też będzie normalnie net ? Teraz patrzę to na dole mam jeszcze taką przejściówkę, z kablami, więc chyba neta nie mam we wszystkich gniazdkach w chacie. Wstyd, mieszkam od końca września a nie wiem tego... Edytowane 21 marca 2013 przez balon1984 Cytuj
Biały 55 Opublikowano 22 marca 2013 Opublikowano 22 marca 2013 Udało mi się skontaktować z telefonicznym centrum abonenta, gdzie zaproponowano mi (migracja z C+) canal + platinum za 99 zł, multiroom za 15 zł, czyli 114 zł, przy umowie na 18 miesięcy. Niestety, kobieta z którą rozmawiałem nie była skłonna do dalszych negocjacji, oferty oczywiście nie przyjąłem. Zobaczymy co dalej, teraz czekam na ich telefon z kolejną ofertą, druga runda negocjacji ! Cytuj
Ins 5 820 Opublikowano 22 marca 2013 Opublikowano 22 marca 2013 Ja rowniez sie dodzwonilem i po 15 minutach paplaniny dostalem oferte Canal + Platinum razem z HBO za 99zl przez pol roku, nastepne pol roku 119zl (czyli wychodzi ogolnie 109zl miesieczne przy umowie na rok). Poki co nie przyjalem i maja oddzwonic za kilka dni Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 marca 2013 Opublikowano 22 marca 2013 Jak dadzą Platinum za 79 zł bez multirooma to biorę, zresztą nawet nigdzie nie zgłaszałem że chce z nimi gadać a sami dzwonią. Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 23 marca 2013 Opublikowano 23 marca 2013 Oczekuję platinium z pełnym pakietem HBO za 99 zł. Innej oferty nie przyjmuję. W tej chwili mam superpremium. Jeżeli nie dadzą to nie zrywam umowę i tyle. Cytuj
Ins 5 820 Opublikowano 23 marca 2013 Opublikowano 23 marca 2013 No na taka wlasnie propozycje czekam, oczywiscie umowana 12 a nie 18 miesiecy. Jak nie dostane to rowniez zrywam. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 23 marca 2013 Opublikowano 23 marca 2013 Beka jest, rodzice wzieli cyfre plus+ z telewizorem 3d na 36 miesiecy umowy i telewizor w abonamencie, 250zl pkaca miesiecznie bedzie beka jak zmigruja na pakiet 99 zl na 18 miesiecy Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 23 marca 2013 Opublikowano 23 marca 2013 Insiak, multiroom masz do tego? Czy bez? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 23 marca 2013 Opublikowano 23 marca 2013 Licze na to, ze do lipca wprowadza pakiet 'nc+ sport' ze wszystkimi kanalami sportowymi za przyzwoita cene, bo musze wziac teraz multiroom, a zwyczajnie szkoda mi wydawac 134zl/miech, kiedy i tak ogladam tylko mecze. Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 23 marca 2013 Opublikowano 23 marca 2013 Bez multiroomu. U mnie podobnie. No to daj znać, czy się udało Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 23 marca 2013 Opublikowano 23 marca 2013 A jak mam do września umowę na Cyfę+ i nie przyjmę, żadnej oferty to co ? Teraz mam pakiet komfort z multiroomem wszystkimi Canalami w tym Sport. Będę miał do tego września C+ Sport ? a co z multiroomem, będzie działać ten z cyfry do końca umowy ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi