Skocz do zawartości

Fable 2

BBGodzilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli ktoś będzie na etapie zabawy w składanie ludzkich ofiar w świątyni cienia to bardzo byłbym wdzięczny za info. chciałbym być przy tym i zobaczyć ten proceder ;)

w zamian mogę sypnąć sporo złota, na początku fabuły idealnie się przyda :P

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem Fable 2 GOTY, wyczytałem, że trzeba przejść jakąś historyjkę by dostać lalkę ze skrzyni w gildii bohaterów, ale jak wchodzę na Fable2.com to przerzuce mnie na polską stronę na której chyba tego nie ma. Jak to obejść? Dodam, że mam w grze polskie napisy i polski dashboard.

Opublikowano

Mam problem przed chwila opanowałem ostatni gest jaki mi brakował czyli śmiech ale mimo to nie wpadło osiągnięcie. Postać ma wyuczone wszystkie gesty tak samo pies. oraz jest on 5 gwiazdkowym wojownikiem i poszukiwaczem ( czy jakoś tak ) czy moja postać musi mieć również wszystkie statystyki na maksa???

Opublikowano

Na wszystkich zagranicznych stronach o achievementach figuruje osiągnięcie "Workhorse" czyli zdobycie mnożnika razy 10 w jakiejś dowolnej pracy. Próbowałem zrobić to dzisiaj w swoim GOTY, ale po wbiciu mnożnika 10 u drwala nie wpadło osiągnięcie. Okazało się, że zamiast tego mam "Rzemieślnik" czyli "zdobyć maksymalny poziom w pracy". Mógłby ktoś potwierdzić czy ten achievement w polskiej wersji GOTY różni się od achievementa z podstawki po angielsku?

Opublikowano

Antares nie chce nic mówić ale tego achiva masz od 5 dni. obrazek osiągnięcia z podkową. opisy tych achivów zarówno po naszemu jak i po ang są zakręcone i może źle zinterpretowałeś. za mnożnik masz, teraz jeszcze musisz na 5 gwiazdek zapracować.

Opublikowano

Mam pytanko dotyczące charakteru postaci, chcę zrobić achievementa za posiadanie wszystkich gestów, psich sztuczek i skilli. Wyczytałem, że żeby zdobyć wszystkie gesty przerażające potrzeba w sumie mieć postać 100% złą (jedna ekspresja za 100% zła i jedna za 50%) by zdobyć ten ostatni. I tu pojawia się mój problem - zakładając, że uda mi się to osiągnąć (jestem teraz raczej dobry) składając masę ofiar w świątyni cienia to czy da się potem to odkręcić dając datki w świątyni światła? Bo gdzieś czytałem w necie, że jak jest się do szpiku kości złym to nie można tego robić, a ze złym bohaterem na pewno gry kończyć nie chcę bo jest po prostu brzydki :P

Opublikowano

Z tego co pamiętam to można coś takiego zrobić sam miałem złą postać na maksa... :diablo: udało mi się dojść do poziomu dobra 100% wystarczy ze będziesz dawał 5k złota w świątyni a w zamian dostaniesz 75 punktów dobra tak parę razy i będziesz miał już postać dobrą...

Opublikowano

znajdź jakiegoś biedaka i rzuć mu solidną porcję złota. 200k wystarczy by z max złego awansować na max dobrego. na moście koło rynku w Bowerstone jest jeden więc nie naszukasz się. a jeżeli jesteś w trakcie nabijania kasy lub chwilowo nie możesz sobie pozwolić na taki wydatek jedz przede wszystkim tofu i opcjonalnie warzywa. dzięki temu rośnie czystość i zgubisz parę zbędnych kg.

Opublikowano

Graj spokojnie dobrym gościem, jak już wszystko zrobisz na achievementa to zasave'uj. Wyrżnij jakieś miasto, będziesz 100% zły i będziesz miał wszystkie gesty, po czym wczytaj grę.

Opublikowano

Poszukuje kogoś kto pomoże mi z tymi 3 osiągnięciami

The Companions

The Double Threat

oraz

The Combatant

Najłatwiej zrobić The Companions drugim padem. Usiłowaliśmy zrobić go online i dpa, lag czy cuś i nie wpadało. Masz 2 pady?

The Combatant to ten za nekromantę w Koloseum? Jeśli masz 5-poziomowe zaklęcie zatrzymujące czas, to spokojnie to zrobisz. Rzucasz zatrzymanie czasu, póki wskazówka zegara nie dotrze do połowy tarczy tłuczesz mieczem / strzelasz / olewasz multiplikatory, bo żal czasu, a potem znowu rzucasz 5-poziome zatrzymanie czasu. Na samego nekromantę masz potem 2-3 minuty, bez problemów go rozwalisz.

The Double Threat mogę pomóc, zajmuje sekundę :)

Mnie z kolei brakuje laleczek i ostatniego barwnika (tego z koloseum, za nabicie 1985 punktów) - ktoś by podarował / wypożyczył ?

Opublikowano (edytowane)

Szukam kogoś chętnego na "The Dollcatcher". Posiadam 3 lalki: bohatera, Teresy i Luciena.

GT: Klimasie

EDIT:

No i sprawa nieaktualna calak zaliczony :) ! Społeczność międzynarodowa okazała się być bardziej szczodra.

W ramach patriotyzmu mogę wspomóc rodaka lalkami. Jak rozdam, uaktualnię wpis.

Edytowane przez Maro