Skocz do zawartości

Pierwsza gra

Psykoman 187

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
temat ma prawie 12h ale zadem mod nie zauwazyl literowki (dawniej tez byl jakis temat gdzie wkradl sie blad ale przez kilka czy kilkanascie stron byl nadal z bledem)

nie nie zauwazyl, tylko nikomu nie chcialo sie poprawiac.

Opublikowano (edytowane)

pierwsza maszyna do gier -dziwne urządzenia na którym jest pong-mam go do dziś schowanego w szafie(niestety już nie wyświetla już obrazu),sterowało się takim śmiesznym joystickiem kręcąc jego okrągłą górą(na życzenie mogę pstyknąć fotkę).Jak się dowiedziałem przed chwilą mam w domu jedyną i pierwszą polską konsolę AMEPROD :lol3: http://www.retroage.net/index.php?option=c...&Itemid=1631.jpg

Następnie przyszły czasy C-64 i gier salonowych (tu też rozkochałem się w fliperach) i od tego czasu zakochałem się w grach.Następnie kupiłem Amigę i chyba ten okres w moim growym życiu wspominam najmilej(spisywanie na kartki z Secret Service fatality do MK2 w osiedlowym kiosku,turnieje w sensible itp).Potem to już szybko poszło-psx,ps2,w między czasie mój pierwszy PC ,a teraz dzielnie poczynam sobie na PS3 :)

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano (edytowane)

U mnie było też River Raid na tzw czarną skrzynkę (niewiem jak to sie nazywało z tyłu sie cartrige wkładało) w wersji białego samolocika na czerwonym tle :D A potem pamiętam też Giana Sisters odmiana wersji mario bross :D A na psx pierwszy raz grałam w Tekkena 2... ale wtedy to grafika po oczach dawała :) Ogólnie gry na amigę 500 i c64 to były czasy teraz już takich nie robią :/

O a tą gre (o czym pisał pearlfan) co się jajka łapało (bez skojarzeń) też pamiętam były też wyścigi, a z takich ciekawych pamiętam też Robbo na c64 to była chyba jedna z pierwszych gier firmy Avalon, wujas skubany przeszedł całe o czym ja mogłam pomarzyć w terisa też był dobry to były jedyne gry w które grał a szkoda bo miał talent :)

Edytowane przez lena163
Opublikowano (edytowane)

Pegazus - Contra i Battletoads & Double Dragon (to była gierka ;) )

PSX - T3 , Spiderman

PS2 - PoP TSoT

PS3 - Res FoM , MS

PC - Dungeon Keeper 2 :wub:

Edytowane przez XM16E1
Opublikowano

Pegasus i moja pierwsza gra ever - "Chip ‘n Dale Rescue Rangers", pamiętam jak jeszcze chodziłem do zerówki i specjalnie wstawałem o 6 co by troche popykać przed budą, hehe. Dalej były Darkwing Duck, Double Dragon na multi z braciszkiem i "kaczki" na pistolet. Niezapomniane klasyki, ocean miodu.

5 lat później - Psx, Resident Evil 2 i totalny szał na punkcie gier wideo. Zarywanie nocek, pierwsze wagary, pozrywanie znajomości w szkole, totalne znerdzenie. O dziwo, nie żałuje ani jednej spędzonej chwili przy tej konsolce.

Opublikowano
Pierwsza gra w jaką dane mi było zagrać to Pong. Później zobaczyłem u kuzyna gry na ZX Spectrum i byłem w szoku. Moją pierwszą własną maszynką do grania były ruskie jaja. A prawdziwa miłość do gier przyszła jak zobaczyłem Pole Position na Commodore C64. I do dzisiaj mi nie przeszło.

Pierwszy byl Pong w jakiejs budzie ze strzelnica, wszyscy strzelali z wiatrowek a ja z braciakiem cialem w Ponga. Moja pierwsza wlasna gra to Bruce Lee na Spektrum i pozniej przesiadka na C64 gdzie zagrywalem sie w F14 Tomcat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Green Beret" na Atari 65XE. 1987 albo '88 rok. Pamiętam jakby to było wczoraj. Ojciec uruchomił mi grę a mój komandos pożegnał się z życiem dostając bagnetem od pierwszego przeciwnika. Wyłączyłem i już nigdy do tej gry nie wróciłem.

Opublikowano

Pierwsza gra w jaka gralem bedac juz swiadomym 5 latkiem bylo River Raid na automacie w "grajbudzie na kolkach" (taki a 'la wagon z kilkoma automatami w srodku - z szefem, ktory za oplata "wciskal kredyty"). Piekne czasy. Z ciekawostek dodam, ze 1-szy kredyt jaki kupilem kosztowal mnie stare 500 zloty. Dobra koncze bo trza lezke z oka wytrzec.

Pozdrawiam Oldskulowcow pamietajacych River Raid.