Gość tk Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 gra o samolotach na c64. miałem wtedy 3 lata. Cytuj
wsm 1 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 temat ma prawie 12h ale zadem mod nie zauwazyl literowki (dawniej tez byl jakis temat gdzie wkradl sie blad ale przez kilka czy kilkanascie stron byl nadal z bledem) nie nie zauwazyl, tylko nikomu nie chcialo sie poprawiac. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 river raid. nie pamiętam już na jaką konsolę ale te wszystko maratony "kto doleci dalej" ze kumplami pamiętam x] Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 (edytowane) pierwsza maszyna do gier -dziwne urządzenia na którym jest pong-mam go do dziś schowanego w szafie(niestety już nie wyświetla już obrazu),sterowało się takim śmiesznym joystickiem kręcąc jego okrągłą górą(na życzenie mogę pstyknąć fotkę).Jak się dowiedziałem przed chwilą mam w domu jedyną i pierwszą polską konsolę AMEPROD :lol3: http://www.retroage.net/index.php?option=c...&Itemid=163 Następnie przyszły czasy C-64 i gier salonowych (tu też rozkochałem się w fliperach) i od tego czasu zakochałem się w grach.Następnie kupiłem Amigę i chyba ten okres w moim growym życiu wspominam najmilej(spisywanie na kartki z Secret Service fatality do MK2 w osiedlowym kiosku,turnieje w sensible itp).Potem to już szybko poszło-psx,ps2,w między czasie mój pierwszy PC ,a teraz dzielnie poczynam sobie na PS3 Edytowane 31 października 2008 przez Ficuś Cytuj
lena163 5 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 (edytowane) U mnie było też River Raid na tzw czarną skrzynkę (niewiem jak to sie nazywało z tyłu sie cartrige wkładało) w wersji białego samolocika na czerwonym tle A potem pamiętam też Giana Sisters odmiana wersji mario bross A na psx pierwszy raz grałam w Tekkena 2... ale wtedy to grafika po oczach dawała Ogólnie gry na amigę 500 i c64 to były czasy teraz już takich nie robią O a tą gre (o czym pisał pearlfan) co się jajka łapało (bez skojarzeń) też pamiętam były też wyścigi, a z takich ciekawych pamiętam też Robbo na c64 to była chyba jedna z pierwszych gier firmy Avalon, wujas skubany przeszedł całe o czym ja mogłam pomarzyć w terisa też był dobry to były jedyne gry w które grał a szkoda bo miał talent Edytowane 31 października 2008 przez lena163 Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 river raid i ta z(pipi)a.na platformowka co sie po lianach skakalo Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 (edytowane) Pegazus - Contra i Battletoads & Double Dragon (to była gierka ) PSX - T3 , Spiderman PS2 - PoP TSoT PS3 - Res FoM , MS PC - Dungeon Keeper 2 Edytowane 31 października 2008 przez XM16E1 Cytuj
Kuniaq 0 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 Ice climber na nesa [/nerd mode off] Cytuj
Lain 107 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 Ice climber na nesa [/nerd mode off] to było to co się łaziło takim eskimosem i rozwalało misie polarne, a potem na końcu zbierało marchewki? xD Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 Pegasus i moja pierwsza gra ever - "Chip ‘n Dale Rescue Rangers", pamiętam jak jeszcze chodziłem do zerówki i specjalnie wstawałem o 6 co by troche popykać przed budą, hehe. Dalej były Darkwing Duck, Double Dragon na multi z braciszkiem i "kaczki" na pistolet. Niezapomniane klasyki, ocean miodu. 5 lat później - Psx, Resident Evil 2 i totalny szał na punkcie gier wideo. Zarywanie nocek, pierwsze wagary, pozrywanie znajomości w szkole, totalne znerdzenie. O dziwo, nie żałuje ani jednej spędzonej chwili przy tej konsolce. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 contra, mario, mortal, montezuma, wolwensztajn i jakies inne. Fajne czasy Cytuj
Ruther 158 Opublikowano 31 października 2008 Opublikowano 31 października 2008 (edytowane) chaos engine na amige Edytowane 31 października 2008 przez pankracyk Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 Kolo Fortuny (jakies podrabiane) na PC 286. Tak, jak kumple podniecali sie pikselami na C-64 ja cioralem na next-genie Cytuj
Linek 187 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 Mr Robot na ATARI XL/XE (w każdym razie ją dość mocno zapamiętałem, ale mogła to być inna gra, trochę tego tam miałem). Cytuj
SiuSiu 16 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 (edytowane) Giana Sisters na Amidze 500 Ps. choć tak naprawdę to ruskie jajka na przenośnej konsolce z ZSRR Edytowane 1 listopada 2008 przez SiuSiu Cytuj
Cerb 7 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 Pierwsza gra w jaką dane mi było zagrać to Pong. Później zobaczyłem u kuzyna gry na ZX Spectrum i byłem w szoku. Moją pierwszą własną maszynką do grania były ruskie jaja. A prawdziwa miłość do gier przyszła jak zobaczyłem Pole Position na Commodore C64. I do dzisiaj mi nie przeszło. Pierwszy byl Pong w jakiejs budzie ze strzelnica, wszyscy strzelali z wiatrowek a ja z braciakiem cialem w Ponga. Moja pierwsza wlasna gra to Bruce Lee na Spektrum i pozniej przesiadka na C64 gdzie zagrywalem sie w F14 Tomcat. Cytuj
Ekansik 294 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 Pierwsza gra jaka pamietam to electro body zwane również electro man'em Cytuj
Alec 2 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Lode Runner (pamieta ktos?) hehe i kojarze jeszcze Boulder Dash'a i pierwszego Pitfall'a (az lezka sie kreci w oku ) Cytuj
Katanka 16 Opublikowano 15 listopada 2008 Opublikowano 15 listopada 2008 Pierwsza gra ever to Pong w roku 86/87 Natomiast pierwsza gra na swoim sprzęcie to Pole Position na Atari 65 XE. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 15 listopada 2008 Opublikowano 15 listopada 2008 "Green Beret" na Atari 65XE. 1987 albo '88 rok. Pamiętam jakby to było wczoraj. Ojciec uruchomił mi grę a mój komandos pożegnał się z życiem dostając bagnetem od pierwszego przeciwnika. Wyłączyłem i już nigdy do tej gry nie wróciłem. Cytuj
POL_SouL 1 Opublikowano 22 listopada 2008 Opublikowano 22 listopada 2008 Pierwsza gra w jaka gralem bedac juz swiadomym 5 latkiem bylo River Raid na automacie w "grajbudzie na kolkach" (taki a 'la wagon z kilkoma automatami w srodku - z szefem, ktory za oplata "wciskal kredyty"). Piekne czasy. Z ciekawostek dodam, ze 1-szy kredyt jaki kupilem kosztowal mnie stare 500 zloty. Dobra koncze bo trza lezke z oka wytrzec. Pozdrawiam Oldskulowcow pamietajacych River Raid. Cytuj
genetyk@ 0 Opublikowano 22 listopada 2008 Opublikowano 22 listopada 2008 moze ktos pomoze, gra byla na amige lub c64 duuuuze dyskietki, gdzie handlowalo sie kawa, herbata itp. zdobywalo sie pewne obszary, pozatym star fox na super nintendo ta grafa i grywalnosc miodzio Cytuj
Jejax 0 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 edukacyjne Moje Pierwsze ABC a zręcznościowa Kapitan Pazur na PC. Mimo to grałem więcej na konsolach tyle, że u wujka wiec Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi