Walker 1 Opublikowano 30 grudnia 2009 Opublikowano 30 grudnia 2009 Franko... Kupę czasu temu. Szczeniak byłem, chyba z 5 lat miałem. Później dopiero wciągnął mnie tak Cannon Fodder i Sensible Soccer. Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 Za bardzo tego nie pamietam, ale pewnie Super Mario Bros na Pegazlomie Ale tak z graniem na serio to jak braciak w pewnym momencie mojego zycia przywiozl z internatu PSX'a. Wtedy sie kompletnie zakochalem w graniu. Pierwsza odpalona gra bylo Gran Turismo. Oszalamiajace intro i zaje.bista grafika- sentment do calej serii pozostal do dzis i teraz wyczekuje piatej czesci. Oprocz GT byl jeszcze drugi kwak, LoK Soul Reaver i ktorys Wipeout. Ach piekne czasy Az sie lezka w oku kreci... Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 Wiele gier mi przemknęło przez ręce, najpierw miałem C64, potem Pegasusy, PSX i PS2, ale gra, która najbardziej odbiła piętno na mojej psychice to było STAR WARS: KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC - na PC. Uwielbiam Gwiezdne Wojny, może dlatego tak na mnie zadziałała, pamiętam, że jak w to grałem to rodzice nie mogli mnie odciągnąć od komputera... Co ciekawe, w sequel nigdy nie zagrałem. Co jeszcze ciekawsze, nie lubię RPG'ów (z wyjątkiem FINAL FANTASY <33 ), nigdy nie grałem w żadne Gothici, Obliviony, Fallouty, Wiedźminy, ale KotOR to magia. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 hmm Jajeczka na taka gre ala game boy?? Sansible Soccer na Amiga Contra na Pekasusa FFVII na PSX cos odpalane poprzes norton commander na PC? Pierwsze chyba byly te jajeczka jednak Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Nie pamietam dokladnie, bo to bylo w wieku 3-4 lat, jak kuzyn dostal Commodore na urodziny... Dlatego za swoj oficjalny poczatek uwazam Lemmigs 2 na Amige (1994 chyba) Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 (edytowane) Oj! Nie pamiętam, która dokładnie była pierwsza (komuna upadała i miałem z parę latek). Grywało się na PC AT, a na pewno najwięcej w Prince of Persia (zawsze wołałem Ojca żeby mi przeszedł "gilotynki", bo trauma możliwości zobaczenia rozpołowionych zwłok Princa w kałuży krwi przyprawiała mnie o paraliż palców). Poza tym był Another World, Prehistorik 2, Wolfenstein 3-D, jakiś wektorowy "symulator" F-15, jakaś podróbka Pacmana, Boulder Dash, Rick Dangerous itd. itd.. Edytowane 3 stycznia 2010 przez DarealRadexHEJOO Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 (edytowane) Pierwsza gra coś na Pegasus ale nie pamiętam Później dopiero na psx Tony Hawk i Skoki narciarskie Edytowane 3 stycznia 2010 przez zaq123456 Cytuj
cesarz 0 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Dragon Ninja na Amstradzie CPC-464 Boska giera Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Z tego co pamiętam to chyba był Moon Patrol w barakowozie w Katowickim wesołym miasteczku za komuny, domowo Atari 65XE ale nie pamietam co pierwsze Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 (edytowane) F-15 Strike Eagle na Atari 800XL (to ten wektorowy symulator F15) u znajomych. Absolutnie genialna gra. Snilem o niej i kombinowalem przez sen jak zalatwic rozne akcje. W salonach gier gralem w Galaxians, Air Defence (to od Atari - nie pamietam jak sie nazywalo) - U-boot i Defender. Potem sie posypalo, nie jestem w stanie wymienic gier z tych pierwszych ktore mi zapadly, tylko obrazki pamietam. A gralem tylko na kompach - wlasnie Atari 800 XL, 130 XP, Klony PC AT, Timex czy Amstrad 6128 i C64 czy C128. Na szczescie duzo bylo znajomych rodziny, kumpli i sasiadow z ktorymi przesiadywalo sie nocami i na szczescie mieli wyrozumialych starych. Bylo jeszcze kolko komputerowe w szkole, gdzie ludzie przynosili swoje kompy i gralo sie cala sobote az nas dyro wyganial... To byly jedne z bardzo niewielu momentow kiedy z przyjemnoscia szedlem do szkoly (wrecz bieglem)... Sam dopiero swoj komp dostalem od siostry w 88 roku super wypasny Atari STFM 1040. Pamietam jak zakasowalem wszystkich znajomych... Wtedy zaczelo sie szalenstwo... Edytowane 4 stycznia 2010 przez grzes_l Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 (edytowane) Gran Turismo na PSX Później przy każdej nowej konsoli to samo,same wyścigi czyli GT 3 Proloque na PS2,Forza 2 na Xboxa 360 i PS3 Motorstorm Mimo wszystko nie przepadam za wyścigami ...tak jakoś wyszło Edytowane 10 stycznia 2010 przez MYSZa7 Cytuj
dameron 1 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Mortal Kombat w salonie gier (miałem 5 lat, 1 kredyt = 2500 zł, tak dużo to nawet Provident nie jest w stanie wiciągnąć ). Niemal jednocześnie Altered Beast, Street Fighter 2 i kilka innych których tytułów nie pamiętam. Wszystko w tym samym salonie. Cytuj
balon 5 341 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Coś pomiędzy River Ride a Giana Sister (nie pamiętam, w której pierwszej udało mi się skonfigurować głowicę śróbokręcikiem ), na mojej pierwszej maszynce do grania Commodore c64 Cytuj
Saru002 0 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Crash Bandicoot na PSone To była naprawdę super gra Cytuj
Ułan 1 Opublikowano 29 stycznia 2010 Opublikowano 29 stycznia 2010 Pitfall na atarynie starszego brata. Później mario na pegazusie i Vigilante 8 na psx. Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 31 stycznia 2010 Opublikowano 31 stycznia 2010 Gra w chowanego na konsoli "Rambo". Były jeszcze statki, samoloty i symulator strażaka. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 ja nie pamiętam która gra była naj-pierwsza, ale kilka "pierwszych" to - jakiś strasznie stary klon pacmana na pc, ktorego nazwy nie znam, ale byl labirynt i chodizlo sie ludzikiem albo samochodzikiem i zbierało wisienki - nibbles - czyli prekursor snake'a z komórek - prince of persia 1 na pc - prehistoryk 1 na pc Cytuj
burza-lukas 2 Opublikowano 11 lutego 2010 Opublikowano 11 lutego 2010 Pierwsza gra to bodajże były jajeczka to było coś pamiętam. Zbierało się po kilka tysięcy zanim straciło się wszystkie życia. Potem była jakaś ruska konsola też nie pamiętam jaka, miała zainstalowane gry bez możliwości jakiś dysków czy płyt. Commodore64 - jakiś manager piłkarski, nie pamiętam tytułu ale zagrywałem się godzinami, tylko literki biegały małe S, M itp Pegazus - to Mario oczywiście PSX - Resident Evil PS2 - Pro Evolution Soccer 2 chyba XBox360 - Lost Odyssey PSP - Crisis Core Cytuj
Firol 0 Opublikowano 17 lutego 2010 Opublikowano 17 lutego 2010 Oczywiście pierwszą grą w jaką grałem to były ruskie jajka oraz te podróbki GB. A jeśli chodz w co pierwszy raz grałem na jakiej platformie to: PSX - FF VII PS2 - Dragon Ball Z Budokai 2 chyba nie jestem pewien PSP - Dragon Ball Shin Budokai PS3 - Heavenly Sword GB/GBC/GBA - Pokemon Silver NDS - FF III X360 - Prince of Persia no i nie zapomnijmy o pegazusie i Mario Cytuj
Snejk96 1 Opublikowano 23 lutego 2010 Opublikowano 23 lutego 2010 Moja pierwsza gra jaką zagralem na konsoli (PStwo) to bylo GTA san andreas 2005r. Pamiętam ten dzien jak dzis jak poszedlem po czarnulke. XD Cytuj
Kaucz 6 Opublikowano 29 marca 2010 Opublikowano 29 marca 2010 Moją pierwszą gra był Tetris z Gameboya bodajże. Potem nastała era Diablo i zagrywanie sie w pierwszą cześć przez długi czas. Następnie PES 2004 i dotąd uważam że jest to najlepsza kopanka. A jeszcze Goal i Contra na pegazusa :> Cytuj
Pawełek 93 1 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Chyba z Contrą od Konami przelałem pierwszą krew, jako 5 latek, na Pegazusie. I zostało do dzisiaj. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Opublikowano 8 sierpnia 2010 Ja identycznie jak Pawełek zacząłem od Contry. Niedościgniony co-op . 1 Cytuj
Pietak 0 Opublikowano 22 sierpnia 2010 Opublikowano 22 sierpnia 2010 100 in 1 ( między innymi Mario, Contra, Arkanoid, Popeye, Tetris ) na Pegasusa jak miałem pięć lat. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Na samym początku, wiadomo, Pegasus (albo jakaś podróba), Tanki i kaczki . Potem, prawie równocześnie, Super Mario Kart na SNES. (A potem przez długie lata na PC i od niedawna, tylko, PS3). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi