Gość RejdenForce Opublikowano 29 listopada 2009 Opublikowano 29 listopada 2009 P.S Gra pękła w 55 h w 90% na hardzie,lekko nie byłu archerem,ale dałem rade.Na razie gra roku IMO. Ja mam 45 godzin, a dopiero zebrałem wszystkie frakcje do pomocy...robiłem wszystkie misje poboczne, no ciekawe ile mi do końca zostało. Mimo wszystko gra mi się super bo o grze nic nie czytałem i nic sobie nie spojlerowałem. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 jak mówicie że warrior jest słaby to zagrajcie łucznikiem na hardzie.to jest dopiero sieka.do przestawienia na chwile na normal zmusiła mnie matka roju u krasnali,kurewstwo mocno wali i ma od cholery hp.2h żonglowania teamem i ustawieniami nic nie dało.pewnei jakbym grał magiem to by było łatwo. Team to mam Stena,Alistaira i Wynn/Oghren.Takie pytania mam,ilu jest członków drużyny do zebrania?Bo mam: -alistaira -morigan -ogrena -stena -zevrana -leliane -psa -shale -wynn Jest ktoś jeszcze?Nie wrzucam tego w spoiler bo żaden to raczej nie jest.Zazwyczaj jak spotykamy daną postać to jest już wiadomo,że można ją przyłączyć. P.S Gra pękła w 55 h w 90% na hardzie,lekko nie byłu archerem,ale dałem rade.Na razie gra roku IMO. Tia... zwlaszcza w przypadku zevrana :o Takie rzeczy ZAWSZE sie daje w spoiler taga. Wiekszosc ludzi gra tym samym party bo nastepne osoby dostaje sie zbyt pozno, dodatkowo z NIEWIADOMYCH powodow sa one juz zlevelowane i tak np dostajac wynn na 12 levelu mialem wpakowane w jakies gowniane czary, ktorych nigdy bym nie uzywal, co oznacza ze nie bedzie jej w moim party (granie na hard wymaga poswiecen ;p ). To samo z reszta. Oczywiscie to mocno zalezy od tego gdzie sie pojdzie najpierw, ale jako ze ja poszedlem do elfow najpierw to efekt byl taki a nie inny. Poza tym ta gra wymaga tanka w party wiec obecnosc Alistaira jest praktycznie obowiazkowa, tym bardziej ze pozostali warriorzy maja wpakowane w talenty ofensywne. Jedyne wyjscie to samemu tankowac. No i te postacie sa najciekawsze, mozna z nimi nawiazywac romans. Maja najciekawsze gadki podczas eksploracji i ciekawe questy... Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 Team to mam Stena,Alistaira i Wynn/Oghren.Takie pytania mam,ilu jest członków drużyny do zebrania? loghain Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 30 listopada 2009 Opublikowano 30 listopada 2009 (edytowane) oł szit,tego bym się nie spodziewał,że można tak zrobić. btw.Zevran jest zaspoilowany w instrukcji Rejdenforce:lecisz na podobny wynik czasowy co ja Edytowane 30 listopada 2009 przez Master JIN Cytuj
abukuba 0 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 to znowu ja i znowu potrzebuje pomocy. podaje link. http://gamebox24.pl/ranking.php?mode=blog&message_id=1604&tpl_dir=skin&skin=ProJam_Dark&row_template=gamebox_message2.tpl. jak wiecie to napiszcie na gg 7624431. bede wdzięczny!. pozdrawiam Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 14 grudnia 2009 Opublikowano 14 grudnia 2009 (edytowane) Ja to mam problemy... przygodę z DA zacząłem na wersji PL infantylność i sztuczność niektórych głosów dała mi się na tyle we znaki, że bez żalu przesiadłem się z PLki na ENG - tu wszystko cacy, Moriggan lepsza, Leliana również ale taki Alistair to już mistrzostwo świata - rewelacyjny akcent, idealnie pasujący do templariusza Polski odpowiednik natomiast ssie po całości (Kopczyński - z całym szacunkiem, rzygam już tym głosem ). Jednakże przez moje lenistwo (i konstrukcję codex'u) nie chce mi się za bardzo wgłębiać w świat Felderen - nie czytam notatek przez co na bank dużo tracę. Myślę, że w wersji PL jednak zmusiłbym się to lektury no i Piotr Fronczewski (jako Sten) kusi swoim wyjątkowym głosem... wychodzi na to, że po skończeniu scenariusza elfiej magówki ponownie zakupię ojczystą wersję... P.S. sceny erotyczne to totalna ŻENADA - drewno, drewno i jeszcze raz drewno, już lepszy byłby trzęsący się namiot... P.S. 2 gra na hard nie jest wcale taka trudna a satysfakcji daje sporo, już nie mogę się doczekać kolejnej postaci - mądrzejszy o doświadczenie z aktualnego podejścia bezapelacyjnie rzucam się na najwyższy poziom, zrobię gosu team i kropa Edytowane 14 grudnia 2009 przez stoodio Cytuj
ragaragaraga 0 Opublikowano 15 grudnia 2009 Opublikowano 15 grudnia 2009 Witam grę kupiłem w MM i dostałem z nią 2 kody na zbroje i kampanie golema.Wpisałem kod po raz pierwszy na US koncie bez logowania na stronach itp. i nie działał potem zalogowałem się na konto PL również nie działał.Aż w końcu założyłem konto na stronie dragon age (nie polska bo tam nie widzę takiej możliwości) i wpisując tam kod także piszę że nie działa tyle że tutaj chyba coś w stylu że ktoś go już używa. Wiecie w czym problem? Cytuj
hacik 0 Opublikowano 16 grudnia 2009 Opublikowano 16 grudnia 2009 No i tak na marginesie: czy DLC na PS3 jest po polsku? Pytam, bo w grze opis DLC jest po angielsku. DLC jest po polsku z PS Store PL Cytuj
Gość RejdenForce Opublikowano 16 grudnia 2009 Opublikowano 16 grudnia 2009 Jaką postacią i z jakimi ustawieniam zrobiliście trofeum za 250dp? To musi być tylko głowna postać czy inne z drużyny też mogą to zrobić? Ile musimy zaliczyć zakończeń i jakie aby wpadło trofeum za wszystkie możliwe zakończenia? Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Jaką postacią i z jakimi ustawieniam zrobiliście trofeum za 250dp? To musi być tylko głowna postać czy inne z drużyny też mogą to zrobić? Ile musimy zaliczyć zakończeń i jakie aby wpadło trofeum za wszystkie możliwe zakończenia? Tylko na jedno pytanie moge dac odpowiedz "Nasza" postac musi zadac te obrazenia Cytuj
ragaragaraga 0 Opublikowano 18 grudnia 2009 Opublikowano 18 grudnia 2009 Po skończeniu gry da się grać dalej? Cytuj
Gość RejdenForce Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 (edytowane) Po skończeniu gry da się grać dalej? Tylko jeżeli masz DLC to możesz wykonać questy w nim zawarte, w podstawową wersje już się nieda grać. Edytowane 19 grudnia 2009 przez RejdenForce Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 28 grudnia 2009 Opublikowano 28 grudnia 2009 (edytowane) Czy tej lasce którą spotykamy w The Wild (pierwsza lokacja z Darkspawnami) gdy odnajdujemy kufer tego Gray Warden podkładała czasem głos ta aktorka co Chloe w U2:AT ? //ok, wygooglałem, tak, podkłada. Uwielbiam jej głos Edytowane 28 grudnia 2009 przez Fab3r Cytuj
santorynxd 0 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Czesc , jak sie gra w Dragon Age ? jestem fanem Gothica z PC i chcialbym pograc na ps3 w jakiegos RPG. Czy Dragon spelni moje oczekiwania ? Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 1 stycznia 2010 Opublikowano 1 stycznia 2010 Mnie Gothic troche przynudzal (podobnie Oblivion) i zdecydowanie fanem nie zostalem (zeby nie powiedziec ze dalem sobie z nim spokoj calkiem szybko). W Dragons Age chyba sie wiecej dzieje i calkiem ciekawie. Walki sa calkiem dynamiczne i rozwoj grupy tez jest calkiem dorzeczny. Fabula potrafi zaskoczyc, zszokowac i wzruszyc. Kawal dobrej gry. Niestety nie jest to ideal ale przyzwoite wspomnienie tego co Bioware potrafi zrobic z RPGami. Wciaz gram i wyglada ze skoncze te gre - byc moze nawet roznymi postaciami. Mysle ze DA razem z Demon's Souls dzis potrafia uszczesliwic milosnikow gier CRPG w swiatach fantasy na PS3. Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 W Marcu zostanie wydany dodatek do DA, oto trailer: http://www.gametrailers.com/video/expansion-debut-dragon-age/60437 Z tego co widzialem to zostal wyceniony na 40$, wiec sporo :confused: Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Mnie Gothic troche przynudzal (podobnie Oblivion) i zdecydowanie fanem nie zostalem (zeby nie powiedziec ze dalem sobie z nim spokoj calkiem szybko). W Dragons Age chyba sie wiecej dzieje i calkiem ciekawie. Walki sa calkiem dynamiczne i rozwoj grupy tez jest calkiem dorzeczny. Fabula potrafi zaskoczyc, zszokowac i wzruszyc. Kawal dobrej gry. Niestety nie jest to ideal ale przyzwoite wspomnienie tego co Bioware potrafi zrobic z RPGami. Wciaz gram i wyglada ze skoncze te gre - byc moze nawet roznymi postaciami. Mysle ze DA razem z Demon's Souls dzis potrafia uszczesliwic milosnikow gier CRPG w swiatach fantasy na PS3. Dla mnie to właśnie Dragon Age przynudza, wprawdzie przeszedłem dopiero około 25% gry, ale czas ten można określić jako 97% dialogi, 2% walka, 1% eksploracja. Poza tym rozmowy to mistrzostwo wodolejstwa, więc trzeba mieć dużo cierpliwości. O kwestiach technicznych lepiej nie wspominać. Mimo wszystko gra ma w sobie coś co przyciąga i warto zagrać. Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 97% dialogi, 2% walka To podnieś sobie poziom trudności. Do 'normal' chociaż. W Dragon Age jest świetna równowaga pomiędzy dialogami, walką i eksploracją, nie wiem gdzie zauważyłeś taką dysproporcję. 1 Cytuj
KainGorn 2 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Dopiero wczoraj doszła mi gierka no i jest genialna, dialogi są świetne. Najbardziej podoba mi się zżycie z członkami drużyny, mają od groma do powiedzenia i jeszcze często sami podczas podróży prowadzą między sobą rozmowy. Wspaniała gra, naprawdę porządny rpg, mam nadzieje że mnie jeszcze zaskoczy Tylko 2 minusy: dlaczego na ps3 mamy do dyspozycji tylko jeden widok? Szkoda, chciałbym mieć podobne funkcje jak i na pc. A po drugie to grafa, niestety do najlepszych nie należy, gdzieś tak ze 3 lata w plecy Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 stycznia 2010 Opublikowano 7 stycznia 2010 Promocja w GRAMER.PL - ważna tylko do 10 stycznia ^_^ http://www.gram.pl/sk6_9gPiGO0_Dragon_Age_Poczatek.html Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 12 stycznia 2010 Opublikowano 12 stycznia 2010 Witam, chcę się zapytać ja jaką konsole najlepiej by było kupić Dragon Age'a. PS3, czy X? Zależy mi na tym żeby gra była spolonizowana, i można było by zgrać wszystkie dodatki (oczywiście też spolonizowane). W przypadku Mass efekta ponoć był problem z dodatkami do polskiej wersji. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 12 stycznia 2010 Opublikowano 12 stycznia 2010 Poki co wyglada, ze nie ma roznicy. Cytuj
Solmath. 23 Opublikowano 12 stycznia 2010 Opublikowano 12 stycznia 2010 Jeśli będzie kupował nówkę to chyba lepiej zaopatrzyć się w wersję na PS3. W każdym pudełku są kody na DLC, w przypadku wersji na X'a musiałbyś kupować dodatki osobno, albo skontaktować się EA Polska, po przedstawieniu im dowodu zakupu wysyłają kody (podobno). Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 12 stycznia 2010 Opublikowano 12 stycznia 2010 Mialem na x-a przez moment i graficznie troszke bardziej na plus ps3 (lepiej wygladaja to fakt), frame rate momentami byl lepszy na xksie. Ogolnie duzej roznicy nie doswiadczylem i mysle ze nie ma roznicy ktora wezmiesz - zaznaczam przechodzilem tylko prologi dla poszczegolnych postaci i poczatek w tej wiezy jako Gray Warden juz- jak jest dalej nie wiem. Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 17 stycznia 2010 Opublikowano 17 stycznia 2010 Jakie dodatki są za darmo do tej wersji PS3? Narazie bardziej do mnie przemawiają acziwmenty. Trofeów nie lubię zbierać jakoś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi