Scorp1on 8 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 "wole" - tyczy sie zazwyczaj gier, nikt nie napisze ze gdy bedzie mial rodzine zrezygnuje z fajek, alko, weed, itp tylko z gier. Cytuj
easye 3 359 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 no pogratulowac z takim mysleniem... Tak czy siak - ja mam pytanie - ile osob z tego tematu dostalo bany ? to mnie strasznie zastanawia, bo powiem wam szczerze, ze jestem przerazony tym, ze w mojej 100osobowej liscie garstka ludzi gra na oryginalach - z reguly sa to osoby dojrzale juz, ktore pracuja i stac ich na kupowanie gier, choc zdazaja sie wyjatki mentalne, typu "po co placic jak mozna miec za darmo" - zarabiajac przy tym oczywiscie calkiem niezle pieniadze... Ale wlasnie - tak slysze o tych banach,a moi wirtualni znajomi pocinaja w piraty juz dobre pare miesiecy i jeszcze o zadnym przydadku nie slyszalem. Cytuj
Kathleen 5 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Czyta jąć ten temat jakoś nie dziwie się nie którym ze jadą na piratach a dla czego ?.Na razie nie mam rodziny wieć mogę sobie pozwolić na gry oryginalne ale za pewne jeśli założę rodzinę to zamiast kupic oryginalną gre będę wolał kupic dziecku za te pieniądze coś pożyteczniejszego i na pewno przerobie swoją kosnole .Jka na razie jest tyle tanich gier NA PS3 oczywiście starych tytułów ale dobrych i nie wierze ze ktoś grał w e wszystkie gry np motostrom na ps3 za 40zł kupiłem nowa folia A na nowość można poczekać No i jaki Ty przykład będziesz dawał dziecku? Ja mam rodzinę. Dziecko co prawda małe, ale jest to i tak dodatkowy wydatek. A wciąż kupuję oryginały. Czasem, gdy miesiąc lepszy, pozwalam sobie na nówkę w folii. Częściej jednak kupuję używane. Zawsze coś się uda zaoszczędzić na koniec miesiąca na jedną, dwie gry... Jak się chce to się da... Cytuj
Mani 685 Opublikowano 2 marca 2009 Opublikowano 2 marca 2009 Właśnie... jak się chce. Niestety piractwo mamy zakorzenione głęboko w umyśle i ciężko się komuś z dnia na dzień przestawić. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 Przez to że nie miałeś paru ciuszków do SF IV odczułeś że kupiłeś grę demo? Midnight bez tych kilku dodatkowych samochodów też byłby produktem niekompletnym? Prince of Persia bez epilogu to gra pocieta? Przesadzasz zdecydowanie. DLC to dodatek, który swego czasu trzeba było kupować na oddzielnych płytach i również za to płacić. 10 godzin mało ? Ile czasu zajmowało przejście Residentów na psx ? Ratchet na PS3 jest krótszy od tych na PS2 ? MGS 1 był krótszy od 4 wydanej obecnie . GTA4 przejdziesz w 10 godzin ? Utarło się że teraz robia krótkie gry, szkoda że nie pamietamy ile trwało przejście Omnimushy 1, czy też Halo 1 (najkrótszej części z cyklu), nie mówiąc o masie krótkostrzałowców na PSX-a Dlaczego nie ma tego Epilogue w Prince of Persia? Dlaczego nie ma tych samochodów w Midnight Club? Dlaczego nie ma tych ciuchów w Street Fighter? W Soul Calibur masz edytor, masz pełno ciuchów, kustomizacja... za darmo... tzn. nie za darmo - w cenie gry, deweloper dał odrazu takie urozmaicacze w pudełkowej wersji produktu, by czymś przekonać Gracza. Chociaż później dodali pare postaci, chociaż zagrywka z Darthem Vaderem i tym drugim wojownikiem w wersji na X'a to też niezbyt fajna rzecz. I proszę Cię, nie mów mi, że pewnie źle się czuję z tego powodu i nie mogę spać po nocach. Ale osobiście mi to przeszkadza, od tego jest forum by o tym mówić, no i też po to by twórcy nie czuli się bezkarni (uprzedzam Twój następny wywód, zdaje sobie sprawę, że tego nie przeczytają ). Mówisz o niepociętych grach? Poczekaj jeszcze troche No i online teź zdaje się czasami bez sensu kiedy okaze się, że kolega ma lepsza broń, bo zapłaciłza nią... DLC przybiera coraz bardziej chamską formę - obczaj sobie co nieco o Home. Cytuj
milekp 78 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 DLC przybiera coraz bardziej chamską formę - Z tym się trzeba zgodzić ale nie jako usprawiedliwienie do piractwa. Należy też sobie uzmysłowić, że "wzbogacenie produktu podstawowego" (a tym jest DLC) nie musi być od razu "ćwiartowaniem gry" lecz ciągłą pracą nad udoskonaleniem towaru, utrzymaniem go przez dłuższy czas na topie, przedłużeniem mu okresu "życia". I nie ma w tym nic nagannego. Jedni dystrybutorzy robią to przez odświeżanie kotletów poprzez obniżki cen i nazywanie ich serią "klasik", "złotą", "platynową" inni wzbogacają produkt i próbują go sprzedać po raz n-ty. Takie jest prawo rynku co nadal nie uzasadnia rozglądania się za torrentami. Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 (edytowane) Prosta i jedyna zasada brzmi: Nikt nie zmusza cię/nas do zakupu DLC a to, że teraz programiści idą na łatwiznę (gry wypuszczane z bug'ami, bo zawsze można wypuścić łatkęt) o oczywista sprawa to że DLC powinno być w wydaniu pudełkowym, także ale kto im broni próbować zarobić na dodatkowej zawartości? Mnie wkurza fakt, że często dużo rzeczy mogłoby być za darmo lub znacznie tańszych, ale chciwe M$ nie odpuści Tak na marginesie robimy straszny OT Edytowane 3 marca 2009 przez Kroolik Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 http://www.psxextreme.info/Co-mylicie-o-ty...DLC-t74284.html temat o DLC Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 Racja, może zrobił się nieco offtop ale tylko dlatego, że chciałem jakby pokazać, że deweloperzy nie są święci. Przecież co chwilę słyszy się "przecież przy tej grze pracowało XX osób, produkcja trwała YY lat, a Ty poprostu jedziesz na torrencie". Przepraszam, a może by tak na odwrót - może niech taki twórce podyskutuje sobie z innym twórcą - "musimy tą grę zrobić porządnie i z zaangażowaniem by nie zawieść fanów, którzy pracują, odkładają pieniądze po to by kupić naszą grę, móc się przy niej zrelaksować, a co za tym idzie, jeśli spodoba się im jedna nasza gra, będą chcieli zagrać w inną naszą grę". Wiem to jest utopijna myśl, ale do kur.vy nędzy ja też ostro charuje żeby móc sobie tą grę kupić. A oni nie dość, że odgrzeją poprzednią część podnosząc rodziałkę, dodając inną grywalną postać, co oczywiście już jest wielką innowacją, bo przecież nikt jeszcze nie wprowadził kooperacji (vide Resident Evil 5), poprawią parę tekstur, zostawią bugi, to jeszcze dorzucą dlc z nową bronią/kostiumem etc. Coś tu się popieprzyło. To my jesteśmy klientami, odbiorcami, to nam powinno się wchodzić w dupę a nie robić z nas bałwanów... Sorry, ale jeśli tego (frusytacji, zawodu) nie uznaje się jako powód piractwa to ja nie wiem... Cytuj
Sig 395 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 Po co mam płacic za coś , co moge miec za darmo ^_^ , a kase przeznaczona na to wydac na cos innego ? Tak bylo przy psx i ps2 , przy 3 jest inaczej nie ma gier za darmo wiec trzeba placic . Nie zaluje tego , przeciwnie wole dozbierac pare stówek i kupic ps3 poniewaz wiem ze gdybym mial xboxa 360 piracil bym . Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 Nie zaluje tego , przeciwnie wole dozbierac pare stówek i kupic ps3 poniewaz wiem ze gdybym mial xboxa 360 piracil bym . Ciekawe co będziesz robił jak złamią ps3 i nagrywarki blu-ray staną się bardziej powszechne... Cytuj
Sig 395 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 (edytowane) Nie zaluje tego , przeciwnie wole dozbierac pare stówek i kupic ps3 poniewaz wiem ze gdybym mial xboxa 360 piracil bym . Ciekawe co będziesz robił jak złamią ps3 i nagrywarki blu-ray staną się bardziej powszechne... A co mam robić ? Poczekam jakiś czas i może przerobie zależy . Jeśli piractwo będzie na porządku dziennym w Polsce jak to ma miejsce dziś to nie widzę przeszkód . Edytowane 3 marca 2009 przez Raiga Cytuj
milekp 78 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 Po co mam płacic za coś , co moge miec za darmo ^_^ , a kase przeznaczona na to wydac na cos innego ? A po co będziesz wydawał kasę na coś innego, jak wszystko możesz mieć za darmo? Jak się mocno postarasz to może nawet seks będziesz miał za darmo, ale wyłącznie pod warunkiem, że nie będziesz się zwierzał ze swoich mądrości Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 Dżizas i ta mentalność polaczka.... po co płacić jak mogę mieć za darmo. nic to że kradnę i jestem złodziejem kuzyn tak pracę stracił. robił w Norwegii z kumplami, zarobili kupę kasy , a wyjeżdżając kilku z nich zabrało używane zestawy narzędzi warte z 150 zł każdy norweg się pokapował i do widzenia, następnej oferty nie będzie wydaje mi się, że przede wszystkim chodzi o mentalność, a nie kasę Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 (edytowane) po co płacić jak mogę mieć za darmo. nic to że kradnę i jestem złodziejem Nie szkoda Ci klawiatury? Glupiemu i tak nie wytlumaczysz. chłopaki, bez personalnych... [senti] No sorry xd Edytowane 5 marca 2009 przez MasterShake uwaga moderatora Cytuj
Sig 395 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 Po co mam płacic za coś , co moge miec za darmo ^_^ , a kase przeznaczona na to wydac na cos innego ? A po co będziesz wydawał kasę na coś innego, jak wszystko możesz mieć za darmo? Jak się mocno postarasz to może nawet seks będziesz miał za darmo, ale wyłącznie pod warunkiem, że nie będziesz się zwierzał ze swoich mądrości Piractwo w Polsce jest na porzadku dziennym i skoncz juz z ta gadka moralna . Cytuj
yaros22 0 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 Nie ma sie co bez sensu kłócic o takie sprawy. Taka juz polska mentalnosc ze jak mozna miec prawie za free gry (czyli piraty) to kase przeznaczyc np. na dziwki, czyli na cos co z internetu nie ściągniesz hehe Cytuj
milekp 78 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 (edytowane) Po co mam płacic za coś , co moge miec za darmo ^_^ , a kase przeznaczona na to wydac na cos innego ? A po co będziesz wydawał kasę na coś innego, jak wszystko możesz mieć za darmo? Jak się mocno postarasz to może nawet seks będziesz miał za darmo, ale wyłącznie pod warunkiem, że nie będziesz się zwierzał ze swoich mądrości Piractwo w Polsce jest na porzadku dziennym i skoncz juz z ta gadka moralna . Może w twojej Polsce, bo w mojej nie :spox: I pokaż paluszkiem, gdzieś ty mądrusiu, w moich dwóch zdaniach wyczytał coś umoralniającego? Rozumiesz w ogóle co ty do mnie piszesz, czy tylko gryzie cię, że jednak nie możesz mieć wszystkiego za darmo i nawet za seks trzeba będzie płacić? Nic więcej niż kopii oprogramowania nie umiesz ukraść? Buuuuuu, coś takiego potrafi już moja trzyletnia córa. Coś słaba ta twoja polska, nie sądzisz? edit: mam nadzieję chłopczyku, że zdajesz sobie sprawę, że ze swoim "po co mam płacić za coś, co mogę mieć za darmo" niewiele różnisz się od cwaniaczków, którzy przed gimnazjum kroją dziesięciolatków z telefonów komórkowych :vincencik: I uwaga - to zdanie powyżej może mieć w sobie coś umoralniającego. Edytowane 4 marca 2009 przez milekp Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 Nie ma sie co bez sensu kłócic o takie sprawy. Taka juz polska mentalnosc ze jak mozna miec prawie za free gry (czyli piraty) to kase przeznaczyc np. na dziwki, czyli na cos co z internetu nie ściągniesz hehe Nom, konsola padnie raz... konsola padnie drugi raz i nie będzie na konsole, nie będzie na dziwki, a piraty można sobie na lusterku samochodowym powiesić. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 Po co mam płacic za coś , co moge miec za darmo ^_^ , a kase przeznaczona na to wydac na cos innego ? A po co będziesz wydawał kasę na coś innego, jak wszystko możesz mieć za darmo? Jak się mocno postarasz to może nawet seks będziesz miał za darmo, ale wyłącznie pod warunkiem, że nie będziesz się zwierzał ze swoich mądrości Piractwo w Polsce jest na porzadku dziennym i skoncz juz z ta gadka moralna . Może w twojej Polsce, bo w mojej nie :spox: I pokaż paluszkiem, gdzieś ty mądrusiu, w moich dwóch zdaniach wyczytał coś umoralniającego? Rozumiesz w ogóle co ty do mnie piszesz, czy tylko gryzie cię, że jednak nie możesz mieć wszystkiego za darmo i nawet za seks trzeba będzie płacić? Nic więcej niż kopii oprogramowania nie umiesz ukraść? Buuuuuu, coś takiego potrafi już moja trzyletnia córa. Coś słaba ta twoja polska, nie sądzisz? edit: mam nadzieję chłopczyku, że zdajesz sobie sprawę, że ze swoim "po co mam płacić za coś, co mogę mieć za darmo" niewiele różnisz się od cwaniaczków, którzy przed gimnazjum kroją dziesięciolatków z telefonów komórkowych :vincencik: I uwaga - to zdanie powyżej może mieć w sobie coś umoralniającego. Nie , nie kroje dziesieciolatkow z telefonow komorkowych . <_< Nie , nie gryzie mnie to ze nie moge miec wszystkiego za darmo . Gry nie sa calym moim zyciem , poza tym chyba nie wyczules tego niuansu ktory byl zawarty w moim 1 poscie , nie mam zamiaru ci tego tlumaczyc jesli nie zrozumiales , gralem na piratach , juz nie gram tyle ci wystarczy Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 4 marca 2009 Opublikowano 4 marca 2009 Nie , nie kroje dziesieciolatkow z telefonow komorkowych . Nie , nie gryzie mnie to ze nie moge miec wszystkiego za darmo . Gry nie sa calym moim zyciem , poza tym chyba nie wyczules tego niuansu ktory byl zawarty w moim 1 poscie , nie mam zamiaru ci tego tlumaczyc jesli nie zrozumiales , gralem na piratach , juz nie gram tyle ci wystarczy Tutaj raczej chodzi nie o to, że przestałeś piracić, tylko o to, że nie możesz, a raczej nie będziesz mógł, bo z tego co pamiętam to tego ps3 nie masz, i wydaje mi się, że raczej kupisz xboxa 360, bo tam można mieć gry za darmo. A druga kwestia to to, że nie widzisz w tym nic złego, Twoje własne słowa. A co mam robić ? Poczekam jakiś czas i może przerobie zależy . Jeśli piractwo będzie na porządku dziennym w Polsce jak to ma miejsce dziś to nie widzę przeszkód . Przez takich jak Ty jest to na porządku dziennym. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Jak ktos chce piracic ale nie moze sie od niego odczepic to niech kupuje PS3 ;] Cytuj
Sig 395 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Jak ktos chce piracic ale nie moze sie od niego odczepic to niech kupuje PS3 ;] Wreszcie znalazł sie ktos rozumny !!! Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 (edytowane) Jak ktos chce piracic ale nie moze sie od niego odczepic to niech kupuje PS3 ;] To była ironia... Edytowane 5 marca 2009 przez dawdi17 Cytuj
shinu 0 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Opublikowano 8 kwietnia 2009 Nie ma sie co bez sensu kłócic o takie sprawy. Taka juz polska mentalnosc ze jak mozna miec prawie za free gry (czyli piraty) to kase przeznaczyc np. na dziwki, czyli na cos co z internetu nie ściągniesz hehe Nom, konsola padnie raz... konsola padnie drugi raz i nie będzie na konsole, nie będzie na dziwki, a piraty można sobie na lusterku samochodowym powiesić. Z tego co pamiętam to i tego nie można Znajomemu policjant kazał zdjąć płytę... Jak ktos chce piracic ale nie moze sie od niego odczepic to niech kupuje PS3 ;] Wreszcie znalazł sie ktos rozumny !!! Po rozum do głowy to lepiej niech wybiorą się piraci. Ale faktem jest że piraci to słabi złodzieje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi