easye 3 358 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 (edytowane) W jaki sposob maja do Ciebie wejsc, skoro nie beda wiedzieli, ze cos sciagales ? Zazwyczaj lapia tych co udostepniaja, skanujac sieci P2P. Poza tym, jak wejda do Ciebie to zawsze znajda cos innego - nielegalnego windowsa, oprogramowanie antywirusowe i spokojnie postawia jakis zarzut, ale musza miec mocne podstawy (np. kupiles komputer w sklepie, ktory sam nagrywal nieoryginalne oprogramowanie - sprawy nie zakoncza, do poki nie trafia do wszytskich) Tak to mniej wiecej dziala. Edytowane 18 kwietnia 2009 przez easye Cytuj
wielad 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 tez tak mysle, policja nie lapie plotek ktore sciagaja 10gb miesiecznie jak ja i udostepniaja z 2-3gb, mysle ze bardziej interesuja ich osoby ktore udostepniaja setki gb lub nawet tb, czyli 99% uzytkownikow internetu moze spac spokojnie. Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Tego akurat nie wiem, choc watpie zeby tak bylo, bo to porownanie podobne do Pirat - Polpirat : ) Cytuj
stabik 3 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 (edytowane) Nie bede sie na ten temat rozpisywa, bo nie moge, ale uwierz mi, ze w dzisiejszych czasach ustalenie o ktorej godzinie cos sciagales, jak zachodzi takie podejrzenie jest dla odpowiednich wladz dziecinnie proste. Puści się przez PRIVOXY-Vidalia-Tor live i niebiescy pozamiatani Edytowane 19 kwietnia 2009 przez stabik Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Nie bede sie na ten temat rozpisywa, bo nie moge, ale uwierz mi, ze w dzisiejszych czasach ustalenie o ktorej godzinie cos sciagales, jak zachodzi takie podejrzenie jest dla odpowiednich wladz dziecinnie proste. Puści się przez PRIVOXY-Vidalia-Tor live i niebiescy pozamiatani Heh, wierzysz w to? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 czytaliscie pewnie artykuł na wp http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,Do-wie...,wiadomosc.html trochę naciągany spewnoscią miał służyć jako straszak :E ,ale i trochę prawdy jest . Cytuj
Kame 20 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Trochę bezsens, powiedzmy, że mam oryginalną grę, nie chcę na niej grać, robię sobie KOPIĘ ZAPASOWĄ i jak mam w to zagrać? To że ma się przerobioną konsolę, nie oznacza, że będzie się kogoś okradało. Ale w końcu żyjemy w Demokratycznym, stricte Post-Komunistycznym pańtwie, w którym bliżej mamy do komunizmu. Cytuj
milekp 78 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Nie bede sie na ten temat rozpisywa, bo nie moge, ale uwierz mi, ze w dzisiejszych czasach ustalenie o ktorej godzinie cos sciagales, jak zachodzi takie podejrzenie jest dla odpowiednich wladz dziecinnie proste. Puści się przez PRIVOXY-Vidalia-Tor live i niebiescy pozamiatani Heh, wierzysz w to? Nie - wierzy, że tymi sprawami w Policji zajmuje się jego dzielnicowy, przeganiający codziennie pijaczków sprzed budki z piwem. Trochę bezsens, powiedzmy, że mam oryginalną grę, nie chcę na niej grać, robię sobie KOPIĘ ZAPASOWĄ i jak mam w to zagrać? Kopię zapasową to sobie możesz zrobić jak ci licencja (autor pozwoli). A jak ci nie pozwala to przeczytaj sobie art. 75 ust. 2 pkt 1 prawa autorskiego i mocno zastanów się nad słowem "niezbędny" i jak byś to wytłumaczył w sądzie Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 (edytowane) Policja ma swoje oddzielne wydzialy do walki z przestepczoscia internetowa. Nie jest to jakikolwiek policjant, ktory nie wie co to adres IP u Ciebie na komisariacie. I nie slyszalem jescze o przypadku, zeby ktos zostal skazany, za to, ze ma kopie, majac jednoczesnie oryginal. Edytowane 19 kwietnia 2009 przez easye Cytuj
milekp 78 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Policja ma swoje oddzielne wydzialy do walki z przestepczoscia internetowa. Nie jest to jakikolwiek policjant, ktory nie wie co to adres IP u Ciebie na komisariacie. Nie jestem pewien czy odpowiadasz na mój post ale u mnie była to ironia. I nie slyszalem jescze o przypadku, zeby ktos zostal skazany, za to, ze ma kopie, majac jednoczesnie oryginal. Ja piszę o zapisach w prawie a ty o jego egzekwowaniu - tak patrząc to olejmy sobie całą dyskusję, bo w Polsce mało kogo skazano za kradzież własności intelektualnej Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 ano - pewnie tak. Pewnie skazuja, ale zazwyczaj przy okazji... Cytuj
Xargon 0 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 czytaliscie pewnie artykuł na wp http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,Do-wie...,wiadomosc.html trochę naciągany spewnoscią miał służyć jako straszak :E ,ale i trochę prawdy jest . Swoją drogą to dość dziwne. Nakładanie barier regionalnych znacząco godzi w wolność konsumencką - np. pojadę do rodziny w USa, kupię tam sobie grę na konsolę i nie mogę w nią zagrać u siebie ? Co za bzdura. Czy nadal tak jest z filmami ? Czy już regiony DVD należą do przeszłości ? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 filmy zawsze maja regiony i nie tylko DVD ale i nowe BD a to ze plyty maja regiony to sobie moga miec, wazny jest odtwarzacz bo to on ich przestrzega badz nie... Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 mam takie pytanko do forumowiczów, a mianowicie mój znajomy ma przerobioną konsolę w wersji Arcade, która ostatnio świeci trzema czerwonymi diodami.Konsole kupił niedawno i ma niby jeszcze na nia gwarancję, no ale konsola jest przerobiona.Gość, który prerabiał mu konsole założył mu tam jakąś niby plombe (srebrna z czarnym napisem microsoft), po konsoli nie widać żeby była otwierana ani nic.No i tu rodzi sie pytanko - czy przerobiona konsola z plombą i bez żadnych śladów jej otwierania ma szanse przejść przez gwarancję microsoftu?Zna ktos może takie przypadki? Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 mam takie pytanko do forumowiczów, a mianowicie mój znajomy ma przerobioną konsolę w wersji Arcade, która ostatnio świeci trzema czerwonymi diodami.Konsole kupił niedawno i ma niby jeszcze na nia gwarancję, no ale konsola jest przerobiona.Gość, który prerabiał mu konsole założył mu tam jakąś niby plombe (srebrna z czarnym napisem microsoft), po konsoli nie widać żeby była otwierana ani nic.No i tu rodzi sie pytanko - czy przerobiona konsola z plombą i bez żadnych śladów jej otwierania ma szanse przejść przez gwarancję microsoftu?Zna ktos może takie przypadki? Znam, przeszla bez problemu - nikt nie wie jednak jak dokladnie dziala serwis i jakie maja procedury wiec dla pewnosci lepiej przywrocic ja do poczatkowego stanu; moze sprawdzaja losowo, moze teraz kazda... No spoko, niech próbuje ją wysłać, ciekawe jeszcze co microsoft zrobiłby w przypadku jak dowiedzieliby się, że konsola którą naprawiaja jest przerobiona...Może chcieliby zwrotu za kosztów wysysłki, ciekawe... Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 tak, odrazu do wiezienia i 1k kary... nic by ci nie zrobili, no sorka zbanowali by ja i tyle, aa JJ wydaje mi sie ze konsole z napedem LiteOn nie da sie przywrocic do pierwotnego stanu =o Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 tak, odrazu do wiezienia i 1k kary... nic by ci nie zrobili, no sorka zbanowali by ja i tyle, aa JJ wydaje mi sie ze konsole z napedem LiteOn nie da sie przywrocic do pierwotnego stanu =o może i masz racje, z tego co czytałem to LiteOn'ów nie da się ''odbanować'' bo to jest jedyny napęd, który wymaga lutowania, pozostałe (samsung, benQ, toshiba) mozna odbanować podobno. Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 W zadnym nic sie nie lutuje. Na waszym miejscu oddalbym konsole do naprawy na wlasny koszt - 150-180 zl, niz pozniej ryzykowac, ze M$ bedzie chcial wyegzekwowac 500... Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Konsoli odbanowac sie nie da, chyba ze wymienisz plyte glowna, ale to tak jakbys kupil nowa przeciez... Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 sorry, chodziło mi o ''odpiracenie'' a nie o ''odbanowanie''. Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 tak, odrazu do wiezienia i 1k kary... nic by ci nie zrobili, no sorka zbanowali by ja i tyle, aa JJ wydaje mi sie ze konsole z napedem LiteOn nie da sie przywrocic do pierwotnego stanu =o może i masz racje, z tego co czytałem to LiteOn'ów nie da się ''odbanować'' bo to jest jedyny napęd, który wymaga lutowania, pozostałe (samsung, benQ, toshiba) mozna odbanować podobno. Ale co to znaczy "odbanowac"? Zdjac bana na konsole? O co kaman? O_o Juchy - wypowiedz sie prosze, da sie grzebanie po lite-onie zrobic pozniej tak, zeby sie serwisant nie polapal, ze cos bylo grzebane? Ja nie pisalem nic o odbanowywaniu, typ zle skumal i podal dalej... mi chodzilo o wgranie orginalnego firmware bo w starych sie da a w litq nie ;< i mozna wyslac ryzyk fizyk ale wiadomo jednemu sie uda a drugiemu nie =] Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 tak, odrazu do wiezienia i 1k kary... nic by ci nie zrobili, no sorka zbanowali by ja i tyle, aa JJ wydaje mi sie ze konsole z napedem LiteOn nie da sie przywrocic do pierwotnego stanu =o może i masz racje, z tego co czytałem to LiteOn'ów nie da się ''odbanować'' bo to jest jedyny napęd, który wymaga lutowania, pozostałe (samsung, benQ, toshiba) mozna odbanować podobno. Ale co to znaczy "odbanowac"? Zdjac bana na konsole? O co kaman? O_o Juchy - wypowiedz sie prosze, da sie grzebanie po lite-onie zrobic pozniej tak, zeby sie serwisant nie polapal, ze cos bylo grzebane? Ja nie pisalem nic o odbanowywaniu, typ zle skumal i podal dalej... mi chodzilo o wgranie orginalnego firmware bo w starych sie da a w litq nie ;< i mozna wyslac ryzyk fizyk ale wiadomo jednemu sie uda a drugiemu nie =] no mi też o to dokładnie chodziło.No właśnie, ciekawe co się dzieje w momencie, kiedy temu ''drugiemu'' się nie udaje...? Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Ktos w tym temacie pisal ze wyslal konsole i dostal zbanowana i nie naprawiona z kartka ktorej info wskazywalo na to iz jakis serwisant odkryl ze ktos do tej konsoli sie dobieral! Jak widac tylko zbanowanie i brak naprawy, a dla kogos kto i tak nie gra po sieci oplaca sie wyslac bo moze sie uda, a jak nie to i tak nic sie nie stalo ;p Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Juchy - wypowiedz sie prosze, da sie grzebanie po lite-onie zrobic pozniej tak, zeby sie serwisant nie polapal, ze cos bylo grzebane? nie ma metody ogolnodostepnej odczytywania flasha z liteona i nikt nigdzie tez takowego nie udostepnil tym samym nie ma zadnej mozliwosci by wgrac do liteona jak juz sie skasowalo oryginalny flash to co tam bylo oryginalnie bo tego po prostu nikt nie ma (jedynie Ci co rozpracowali ten naped ale nic wiecej nie upublicznili niz te zmeinione ixtreme) nie wiem na jakiej zasadzie oni rozpoznaja konsole ze byla przerabiana ale wszystkie ktore wracaja maja nieruszane plomby, wiec robia to bez rozkrecania i bez znaczenia na sama jakosc plomby bo wracaja z plombami idelanymi... Cytuj
Xargon 0 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 filmy zawsze maja regiony i nie tylko DVD ale i nowe BD a to ze plyty maja regiony to sobie moga miec, wazny jest odtwarzacz bo to on ich przestrzega badz nie... Właśnie o to chodzi - tak jak bez odpowiedniego odtwarzacza nie obejrzysz filmu z USa, tak w grę NTSC nie pograsz na konsoli kupionej w Europie. (a niektóre wyszły tylko w NTSC - np. z psxa Chrono Cross). I po co to komu ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi