Skocz do zawartości

Piractwo konsolowe - cienie i blaski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
glownie chodzi w tym o to ze jest duze prawdopodobienstwo wylapania bana na live ;s

To ktokolwiek banuje jeszcze? Bo jakoś ostatnio ani widu ani słychu o takich akcjach :(

Tak zaczalem czytac wstecz i sie na to natknąłem :) Tak, baniuja jeszcze, miesiac temu mój arcade wyłapał pięknego świeżego banana od M$ (prawdopodobnie za Silent Hilla ale to nigdy nie można być pewnym), wiec banowanie nadal jest :)

Opublikowano
Z kolei ciekawi mnie bardzo, czy ci ludzie co tak bardzo się burzą na piractwo konsolowe i puszą się w tym temacie - czy każdy film nowy jaki wyjdzie, jaki kolwiek serial czy innego typu video : czy wszystko kupujecie na DVD w sklepie ew. idziecie do kina? Czy każdy plik .mp3 w waszej EmpEtrójce pochodzi z Zune czy iTune i ma wszelkie prawa licencyjne ? Obrazy na X360 są identycznym przykłądem naginania prawa, i jeśli ktoś ciągnie torrenty w jedej kategorii, to nie powinien wskazywać palcem na tych działających w innej. Pozdrowiony...

Tak, filmy na DVD i w kinie oraz na HBO, muzyka z CD albo właśnie iTunes ostatnio, oryginalna Vista i Office, oryginalne tusze HP i oczywiście oryginalne gry. Nie kradnę.

Opublikowano
Bo Platinumy to za przeproszeniem ciul.stwo. Chyba nie szkoda Ci kasy na Verbatimy, kiedy oryginały kosztują 150zł...

To nie jest kwestia ceny itp. - chodzi jedynie o to, ze cholerny naped dostalem lite-on co czyta plytki wybranych firm. Stary "benek" czytal wszystko jak zly. Wrrrrrrr. :/

Co ty sobie wkrecasz ? Nie ma czegos takiego ze jedne plyty czyta, a drugie nie... wciaga wszystko jak glupi, i nagrywaj na verbatimy bo jak ci jakas gra sie po dwoch miechach przypomni aby zagrac to nie bedziesz sie nerwowal ze ci komunikat ze szmatka wyskakuje, a 56zl za cake 10szt. Verbatimow to chyba nie majatek.

Ku.r.w.a mac - umiesz czytac ze zrozumieniem?

JAKIEGO PLATINUMA BYM NIE WSADZIL DO CZYTNIKA KONSOLA NIE WIDZI PLYTY!!

Verbatimy nawet z przed roku czyta bez zajakniecia, dzisiaj palony "Platek" nie dziala. Przypomina mi to w ogole z xboxami1 sytuacje - niektore napedy nie czytaly cd-r, trzeba bylo palic na cd-rw, mialem ten dvdrom co esperanza nijak nie lykal ale myslalem, ze to juz przeszlosc.

Najlepiej jeszcze potupaj nozkami i wyjdz z piaskownicy... :lol: nie wkrecaj ludzia ze naped czyta wybrane plyty bo to jest sciema :huh: . "Platek" ci nie dzial bo po prostu plyty te zle sie nagrywaja :mellow: , na 10 platynow czy innych shitow z biedronki za 2zl ze 3 moze sie nagraja a na reszcie wyskoczy blad :o , nie wiem moze szukasz zrodla oszczednosci i testujesz plytki na ktorych W MIARE bedzie dalo rade sie grac ale jak kto woli. Mozesz potestowac i postarac sie nagrac cos na DVD-DL moze lepiej ci podziala :lol: :lol:

Opublikowano (edytowane)

coś w tym jest co pisze 2j moj ma problemy z czytaniem emtecow, raz widzi raz nie, zależy jak mu się zachce.

verbatimki łyka bez problemu i to na nich nagrywam a platiniumek nie mam żeby sprawdzić.

Edytowane przez Nesteroth
Gość Kasandra
Opublikowano
Najlepiej jeszcze potupaj nozkami i wyjdz z piaskownicy... :lol: nie wkrecaj ludzia ze naped czyta wybrane plyty bo to jest sciema :huh: . "Platek" ci nie dzial bo po prostu plyty te zle sie nagrywaja :mellow: , na 10 platynow czy innych shitow z biedronki za 2zl ze 3 moze sie nagraja a na reszcie wyskoczy blad :o , nie wiem moze szukasz zrodla oszczednosci i testujesz plytki na ktorych W MIARE bedzie dalo rade sie grac ale jak kto woli. Mozesz potestowac i postarac sie nagrac cos na DVD-DL moze lepiej ci podziala :lol: :lol:

Czy ty nie rozumiesz tego co Wujaszek napisał?

Przecież pisał że nie działają gry które wcześniej na BenQ działały jak złoto.

Czyli były dobrze nagrane.

U kumpla występuje podobna sytuacja. Platinum nie łyka, Verbatimy bez problemu.

Opublikowano

Wy idźcie sobie może na pw gadać o tym pirackim szajsie, nie o tym jest chyba ten temat (technikalia kradnięcia gier?)...Sorry za offtop ale wk(pipi)ją mnie już te otwarte texty co i jak i na czym nagrywać - to już jest przegięcie...

Opublikowano
Wy idźcie sobie może na pw gadać o tym pirackim szajsie, nie o tym jest chyba ten temat (technikalia kradnięcia gier?)...Sorry za offtop ale wk(pipi)ją mnie już te otwarte texty co i jak i na czym nagrywać - to już jest przegięcie...

Popieram. To jest temat o plusach i minusach piracenia, a nie tutorial jak piracić. Od tego są inne specjalne fora.

Gość donsterydo
Opublikowano

Nie jest tak źle z piratami na X360. M$ dzisiaj podało, że jest 30mln X360 i na każdą konsolę przypada 8.3 sprzedanych oryginalnych gier, w poprzednim roku ten stosunek wynosił 7.5 / X360 ma najwyższy stosunek ze wszystkich konsol w historii, ciekawe jak na platformę piratami płynącą :-)

Opublikowano

Czy ty nie rozumiesz tego co Wujaszek napisał?

Przecież pisał że nie działają gry które wcześniej na BenQ działały jak złoto.

Czyli były dobrze nagrane.

U kumpla występuje podobna sytuacja. Platinum nie łyka, Verbatimy bez problemu.

a ty nie kumasz ze ja pisze ze to nie zalezy od napedu tylko od plyty?

Zrob test... nagraj te sama gre na verbatima i na innego shita zrob cyrklem ryse na plycie i powiedz ktora ci dluzej pociagnie... no chyba ze na shicie w ogole sie nie odpali bo sie ZLE NAGRA :rolleyes:

z plytami innymi niz verbatim to jest w 100% loteria czy bedzie dzialac czy nie ale widze ze wy wolicie grac w totka

Popieram. To jest temat o plusach i minusach piracenia, a nie tutorial jak piracić. Od tego są inne specjalne fora.

Przeciez my rozmawiamy na temat... jednym z cieni piractwa jest to ze musisz nagrywac na najdrozszych plytach dvd+dl ^_^

Opublikowano (edytowane)
Nie wiem na jakim forum to widziales ale chyba jakis szamanow albo innych znachorow i raczej chodzilo im o predkosc nagrywania ale ja sie nie znam to nie bede sie wypowiadac.

No fakt nie znasz się :P mam dwóch znajomków, jednen gra na starym x360, jenym z pierwszych, drugi na jednym z pierwewszych arcade. Temu pierwszemu nie chodzą wszystkie gry, które pomimo ze sa ngrywane z predkoscia 2.4 sa na plycie 8x verbatima, ten drugi nie ma z tymi płytkami żadnych problemów.

aha a forum to było x360 iso czy jakoś tak.

Edytowane przez sznurek
Opublikowano

Jak tam, Panowie, wygląda aktualnie sprawa banowania? Czytałem kilka źródeł i na niektórych twierdzą, że gry ze stealth patchem są praktycznie niewykrywalne i z powodzeniem można grać nie martwiąc się o bana. Czy to prawda?

Opublikowano
Jak tam, Panowie, wygląda aktualnie sprawa banowania? Czytałem kilka źródeł i na niektórych twierdzą, że gry ze stealth patchem są praktycznie niewykrywalne i z powodzeniem można grać nie martwiąc się o bana. Czy to prawda?

Tak - zaden ze znajomych + najnowszy iExtreme + gry ze SP = nie dostal bana na xlive. Osobiscie nie stosuje owej praktyki wiec nie wypowiem sie na podstawie swojego dosiadczenia.

lepiej, ja mam ixtrima jakiegoś z przed półtora roku, gry zasysam z popularnych serwisów nie patrząc nawet czy maja te stealth packi po czym bez problemu gram online od 2 lat, jakoś bana nie uświadczyłem, aż śmiem twierdzić ze to lipa z tymi banami.

Opublikowano

Ja sie zastanawiam chłopaki czy nie zamienić ps3 na xboxa 360 , bo mam taka sytuacje ze nie stać mnie teraz na zakup gier ps3 i chyba zamienię się na x360 z nowym softem .Tak nie gram online to spokojnie sobie Extreme wezmę .Wiem zaraz pójdą komentarze ze nie jestem prawdziwym graczem itd , ale w życiu czasami przychodzi taki moment ze trzeba wybrać :) .Podobno te nowe konsole z jasperem podobno się nie psują ?,Tzn nie ma ror ?.A jeśli już był kiedyś taki temat to bardzo proszę o linka .

Opublikowano

OK, dzięki za informację.

Tak w ogóle.. ban przyznawany jest tylko w przypadku zagrania np. w grę z innego regionu czy przed premierą lub bez stealth patcha, czy też dają bany za sam fakt przerobienia? Chodzi mi o to, czy to, że mamy tego swojego iExtreme jest widziane przez banujących czy to jest sprawa niewykrywalna i ban grozi tylko w przypadku własnej głupoty w jednym z ww. przypadków?

Opublikowano
Tak w ogóle.. ban przyznawany jest tylko w przypadku zagrania np. w grę z innego regionu czy przed premierą lub bez stealth patcha, czy też dają bany za sam fakt przerobienia? Chodzi mi o to, czy to, że mamy tego swojego iExtreme jest widziane przez banujących czy to jest sprawa niewykrywalna i ban grozi tylko w przypadku własnej głupoty w jednym z ww. przypadków?

Przeciez pisali Ci juz...

Nie ma 100% pewnosci, grajac na backupach na x360 musisz sie liczyc z tym, ze w kazdej chwili mozesz dostac bana. Innej pewnosci NIKT ci nie da.

Nikt tu nie pracuje w Microsofie i nie wie do konca jak dziala ich ban hammer. Sa tacy co graja juz 3+ lata na XBL i nic im nie jest a tacy co grali tylko na orginalach a i tak dostali bana bo mieli flasha. Aaa i oboje mieli super najnowszy flash ixtreme :lol: . Także jak decydujesz sie na flasha to wiedz ze predzej czy pozniej dostaniesz bana. Tu nie da sie byc cwaniakiem. Ehh jakie to polskie... :closedeyes: