QuadraxiS 2 Opublikowano 14 czerwca 2010 Opublikowano 14 czerwca 2010 I co to za argumenty z dupy!Że niby na zachodzie piractwo jest większe niż na wschodzie?A może w USA albo w UK ludzie kradną więcej niż w Polsce?Co raz częściej odnoszę wrażenie,że większość staje w obronie piractwa aby usprawiedliwić swoje własne piractwo i w ten sposób próbuje zrobić innym wodę z mózgu.Piractwo jest złodziejstwem i powinno być karane tak samo jak każde inne przestępstwo.A kto tego nie rozumie jest gnojem,który pod płaszczykiem wysokich cen piraci na potęgę.A potem idzie do firmowego sklepu Nike i wydaje 700 stów na nowe buty.Albo kupuje nową kartę do pieca za 2 patole.Pozdrawiam;) Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 14 czerwca 2010 Opublikowano 14 czerwca 2010 Co zescie sie uwaloli na plotki? Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 20 czerwca 2010 Opublikowano 20 czerwca 2010 Chłopaki, pogubiliście istote tego tematu. sp. sentinel jak widzi co tu sie dzieje, pewnie sie w grobie obraca i za zycia zamknal by ten temat, bo panowie/panie burdel sie robi. Cytuj
Gość Opublikowano 21 lipca 2010 Opublikowano 21 lipca 2010 Ogolnie sa pirackie wersje gier z XLA? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 lipca 2010 Opublikowano 21 lipca 2010 (edytowane) ogolnie tak bym tego nie nazwal, sa triale, a odpowiednio zmodyfikowane konsole odtwarzac to moga jako full czyli Kowalski wchodzi na XBL ciagnie sobie triala na hdd legalnie lub z dowolnego innego miejsca, przeklada dysk do odpowiedniej konsoli, zeruje i gra jakby mial full wiec ogolnie nie ma pirackich gier bo wystarczy trial legalny... jak juz cos nielegalne w tym to tylko ta konsola z taka modyfikacja... Edytowane 21 lipca 2010 przez Juchy Cytuj
Gość Opublikowano 21 lipca 2010 Opublikowano 21 lipca 2010 Konsola ktora ma flasha jest zdolna robic z triali fulle? No fakt trial to zablokowana pelna wersja. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 lipca 2010 Opublikowano 21 lipca 2010 nie to konsole z tzw. hackiem jtag i z zaprogramowanym nandem nielegalnym wsadem xbr badz freebootem, nie ma nic wspolnego to z hackiem napedu, to dwie niezalezne rzeczy Cytuj
albin33 0 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Powiem krótko i na temat:) Panowie, jak ktoś mi mówi że piractwo itp potępia , neguje to mi śmiać się chce. Pracuje , zarabiam 1400zł co jest śmiesznym zarobkiem i niech mi ktoś mądry powie kogo o zdrowych zmysłach stać na kupno gry za 300zł ?( gdzie mieszkanie? fajki ? a jak ktoś ma potomka to już nawet nie chcę myśleć) . Kupno konsoli i wybór kto jaką droga idzie to wyłącznie kwestia kieszeni, nie wierze że przy zarobkach 3000-4000 komuś by się chciało ściągać gry itp, Wolałbym raz na miech kupić 1-2 gry i katować je na wszystkie sposoby. Żyjemy w kraju nędzy i rozpaczy i popieram wszelkiej maści Torrenty itp. Cytuj
Prezes666 10 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 No to pojechałeś po bandzie. Powiem ci tak, piractwo = kradzież, jak cie na coś nie stać to po prostu z tego rezygnujesz zwłaszcza że, granie do życia nie jest niezbędne. Ja nie narzekam na brak pieniędzy, ale nie kradnę samochodu za 500 000 zł bo mnie na niego nie stać, więc jeżdzę takim za 10 000 zł. Może zastanów się nad kupnem używanych gier a nie nowości, bądź jak już stanieją. Cytuj
zwolak6 4 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Za 1400 spokojnie można utrzymać niespiraconą konsole. Kolejna bzdurna wymówka. 300zł to kosztowały gry na N64 z 10 lat temu. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 oczywiście według ciebie nie istnieje coś takiego jak wymiana gier albo kupno używek. Chcesz gierkę to bez 3 stówek nie podchodź, co nie? ja nie wnikam czy ktoś piraci czy nie, ale niech się w taki debilny sposób nie usprawiedliwia. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 spójrz na mój gamertag masz tam ponad 100 gier <-- WSZYSTKIE ORYGINALNE, a do tego dochodzi jeszcze parę kupionych na ps3 i PC. Jestem studentem dorabiającym sobie na swoje przyjemności. Miesięcznie wydaję na gry ok 300 zł i jakoś stać mnie na prawie wszystkie gry. Przykład Alan Wake - grę zakupiłem 2 tygodnie temu po o wiele niższej cenie niż była w mediamarkt. Fakt nie grałem w Alan Wake w dniu premiery a poczekałem 2 miesiące z zakupem. Dla mnie piractwo to zwykła kradzież i ze złodziejami się nie zadaję. Jeżeli ktoś chce być uczciwy to zawsze znajdzie sposób (poszuka okazji, zaciśnie pasa etc.) a jak ktoś jest prostak i złodziej to nic go nie przekona. 1 Cytuj
barth 70 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Opublikowano 3 sierpnia 2010 Powiem krótko i na temat:) Panowie, jak ktoś mi mówi że piractwo itp potępia , neguje to mi śmiać się chce. Pracuje , zarabiam 1400zł co jest śmiesznym zarobkiem i niech mi ktoś mądry powie kogo o zdrowych zmysłach stać na kupno gry za 300zł ?( gdzie mieszkanie? fajki ? a jak ktoś ma potomka to już nawet nie chcę myśleć) . Kupno konsoli i wybór kto jaką droga idzie to wyłącznie kwestia kieszeni, nie wierze że przy zarobkach 3000-4000 komuś by się chciało ściągać gry itp, Wolałbym raz na miech kupić 1-2 gry i katować je na wszystkie sposoby. Żyjemy w kraju nędzy i rozpaczy i popieram wszelkiej maści Torrenty itp. Skoro zarabiasz tak mało, że nie stać Cię na gierki to jakim cudem stać Cię na konsolę? Może znajdź tańsze hobby? Podobno modelarstwo pochłania mniej pieniędzy. Zarabiasz 1400, hmm... a co byś powiedział, gdyby ktoś (pomijając państwo) co miesiąc KRADŁ (tak, to dobre słowo) z twojej ciężko zarobionej wypłaty 300zł? Jak byś się wtedy czuł? Źle? A jak myślisz czyją się developerzy, którzy długimi miesiącami (czasami nawet latami) pracują nad jedną grą, a ty ich okradasz ściągając ją z Torrenta? Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 4 sierpnia 2010 Opublikowano 4 sierpnia 2010 haha niezłe usprawiedliwienie... a czy kupisz samochód wiedząc że nie będzie Cię stać na paliwo ? raczej nie... poza tym stać cię na konsolę=stać Cię na gry... takie usprawiedliwienia możesz sam sobie wmawiać Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Opublikowano 5 sierpnia 2010 Panowie nie karmić trolla. Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 18 października 2010 Opublikowano 18 października 2010 Skoro zarabiasz tak mało, że nie stać Cię na gierki to jakim cudem stać Cię na konsolę? Może znajdź tańsze hobby? Podobno modelarstwo pochłania mniej pieniędzy.Zarabiasz 1400, hmm... a co byś powiedział, gdyby ktoś (pomijając państwo) co miesiąc KRADŁ (tak, to dobre słowo) z twojej ciężko zarobionej wypłaty 300zł? Jak byś się wtedy czuł? Źle? A jak myślisz czyją się developerzy, którzy długimi miesiącami (czasami nawet latami) pracują nad jedną grą, a ty ich okradasz ściągając ją z Torrenta? Sory że odkopuję, ale nie potrafię słuchać tego (pipi)enia w Twoim wykonaniu, nie jesteś nieskazitelny. Jak widzę gdy scenowicze, bądź stara gwardia XBOX-SCENE.PL tępi piractwo i tak dalej, nie mówiąc już o promowaniu/współpracy z MS czy Edelman to aż mnie (pipi) szczela. Nie to aby mi przeszkadzała Twoja działalność Barth, bo w 100% ja popieram, ale wyjazdy "stać Cię na konsole, to i na gry" w przypadku twoim są co najmniej nie na miejscu.J Jak ktoś jest czysty, OK. Jak ktos kiedyś miał do czynienia z piractwem, nie ok. To tak jak by była (pipi) wypowiadała się na temat puszczalskich nastolatek, tępiąc je. Sądzę że niektóre kwestie, niektóre osoby powinny przemilczeć. Co do samego piractwa to wraz z 2.0.12581.0 ( czyli też 12583, 12590, 12595, 12597 ) aktualizacja dashboardu Kinect ( beta ) piraty przestają działać. Co prawda reflesh napędu pomoga, ale przestają. Co do samego napędu jeszcze nie sprawdzali czy wgrywa org. firmware, czy tylko blokuje. W każdym bądź razie po 4tym jest szansa że będzie działać to na tyle dobrze, że żaden reflash nie pomorze. Co za tym idzie? Piracić będą osoby tylko z konsolami JTAG, póki scena czegoś nie wymyśli. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 ogolnie piractwo mi nie przeszkadza, sam gram na oryginalach, plyty z muzyka w wiekszosci kupuje oryginalne chociaz kiedys nie bylo mnie na to satac wiec piracilem a co do postu gdzie ktos pisze ze zarabia 1400 wiem ze jest przeje*ane miec taka kase ale kupic oryginaly zawsze mozna przeciez gry nie kosztuja 300 zl i zawsze mozesz zaopatrzyc sie w starsze tytuly co kosztuja 70 no ale tak jak mowie kwestia wyboru mi to nie przeszkadza tylko nie lubie czytac i sluchac takiego usprawiedliwienia latwiej jest napisac mam na to wyje*ane i po prostu sciagam gry Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 Tez mam to gdzies. Nie bede jezdzil po ludziach,ktorzy sciagaja gry,jak sam nie raz lubie obejrzec film u kumpla,ktory dopiero co trafil do kin,badz przegrac od niego troche muzyki... Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 22 października 2010 Opublikowano 22 października 2010 Ja jakoś nie mam problemu z oryginalnymi grami. Zwyczajnie wychodzę z założenia, że nie jest moim obowiązkiem grać w każdy wypasiony tytuł świeżo po premierze (choć nie wiem czy premier sam gra Pojawił się teraz Fallout - sprawdzę za pół roku, chociaż jestem fanem serii. Za ten czas kupię go za średnio 80-100 zeta. A przez ten czas będę grał we wszystki inne tytuły, któe czekały w kolejce. Nie mam więc żadnego problemu. Zwłaszcza, że absolutnie nie rozumiem ludzi, którzy ogrywają więcej niż 5 tytułów naraz (wtedy nie dziwie się, że ktoś jęczy, iż nie stać go na gry)... Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 UpdateSPY pobierze Ci najnowszy update Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 14 listopada 2010 Opublikowano 14 listopada 2010 Program na kompa:p Sciaga update, wypakowujesz, dajesz na pena. COD chodzi na 9199, bądź 12581 ( beta ), na nowszych nie pograsz na kopii Black Ops, ponieważ dash powyżej 81 sprawdza AP2,5 ( fable/cod i jeszcze jakaś gra, ac:brotherhood ) Choć CoD i Fable odpalą na 9199 czy x81 na finalnym nie <_< Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 15 listopada 2010 Opublikowano 15 listopada 2010 Od Fable 3 każda gra która wyjdzie będzie posiadała to antypirackie zabezpieczenie AP 2,5. Ponoć w przyszły weekend ma wyjść nowy LT+. 1 1 Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 17 listopada 2010 Opublikowano 17 listopada 2010 jak to jest, ze moj znajomy sciagnal aktualizacje i dalej jedzie na piratach. Ba - wczoraj z nim online gralem w COD'a... Myslalem, ze aktualizacja z automatu banuje. Cytuj
Sivas 5 Opublikowano 17 listopada 2010 Opublikowano 17 listopada 2010 Nowy COD nie posiada tego zabezpieczenia AP2.5, więc teoretycznie może sobie normalnie grać po sieci. Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 17 listopada 2010 Opublikowano 17 listopada 2010 Niech przestanie kraść i będzie miał spokój... Co do aktualizacji i banów... w zeszłym roku było tak samo i po chyba miesiącu poszła fala... niech banują ścierwo 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi