.... 2 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Mam pytanie, czy Les Paul Wireless Guitar dodawana do GH bedzie dzialac mi z RB? Gitara z GH3 działa z RB1 Gitara z RB1 NIE działa z GH3 Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 20 grudnia 2008 Autor Opublikowano 20 grudnia 2008 Mam rb2 z usa i chcialem dzisiaj sciagnac sobie jakies dlc songi i mam pewien problem. Otoz posiadam karte uk, wchodze sobie na konto uk i sciagnelem sobie piosenke. Po zainstalowaniu jej w ogole jej nie widzi w moim rb2 usa. Chcialbym zakupic w takim razie dlc songi z usa korzystajac z karty uk ale nie potrafie tak bo dane adresowe musza byc z uk a w koncie usa jest tylko adres usa i w ten sposob karty mi nie chce przyjac. Sa jakies jeszcze inne sposoby na sciagniecie tych dlc? A gdy zimportuje sobie z usa plytke od rb1 to klucz musze kupic tylko i wylacznie z usa czy moze to tez byc klucz z psstore uk? Cytuj
.... 2 Opublikowano 21 grudnia 2008 Opublikowano 21 grudnia 2008 Mam rb2 z usa i chcialem dzisiaj sciagnac sobie jakies dlc songi i mam pewien problem. Otoz posiadam karte uk, wchodze sobie na konto uk i sciagnelem sobie piosenke. Po zainstalowaniu jej w ogole jej nie widzi w moim rb2 usa. Chcialbym zakupic w takim razie dlc songi z usa korzystajac z karty uk ale nie potrafie tak bo dane adresowe musza byc z uk a w koncie usa jest tylko adres usa i w ten sposob karty mi nie chce przyjac. Sa jakies jeszcze inne sposoby na sciagniecie tych dlc? A gdy zimportuje sobie z usa plytke od rb1 to klucz musze kupic tylko i wylacznie z usa czy moze to tez byc klucz z psstore uk? odkad pamietam w kazdym temacie jest trabiane ze dlc musi byc z tego samego regionu co gra jesli chcesz przegrac kawalki z jedynki to i gra i klucz musza pochodzic z usa sprobuj sie zarejestrowac na inny adres, ja probowalem sie zarejestrowac w jednym z tych stanow gdzie sie nie placi podatku i jak bym nie kombinowal to karty nie przyjmowalo znajomy podal mi adres jakiegos hotelu ze stanu z podatkami i wszystko gra Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 21 grudnia 2008 Autor Opublikowano 21 grudnia 2008 Dzieki za odpowiedz 'wielokropek' ;d A takie pytanie czysto techniczne. Czy tez macie problem z utrzymaniem rytmu w szybkich utworach? Jak ktos mnie nie rozumie to polecam obejrzec filmik, chodzi mi w szczegolnosci o wybijanie zoltego pada. Jestem leworeczny i wybijam go prawa reka. Mam wrazenie ze wybijam go w dobrym stalym tempie a tu nagle bum i po combo Tak samo musze jeszcze pocwiczyc nad tzw "8/16th notes" ;d Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 Ustaw sobie lefty mode. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 prośba o pomoc: chciałem kupić sobie grę Rock Band 2 (PS3) - samą płytkę i do tego zewnętrzny zestaw perkusyjny (ION czy jakoś tak). Czy można używać gry mają TYLKO perkusję? gdzie można kupić taki zestaw? jakie sklepy polecacie? pozdro waldus Cytuj
.... 2 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 prośba o pomoc: chciałem kupić sobie grę Rock Band 2 (PS3) - samą płytkę i do tego zewnętrzny zestaw perkusyjny (ION czy jakoś tak). Czy można używać gry mają TYLKO perkusję? gdzie można kupić taki zestaw? jakie sklepy polecacie? pozdro waldus majac sama perkusje spokojnie pograsz (oczywiscie tylko na perkusji) jednak gdzie kupisz "zewnętrzny zestaw perkusyjny (ION czy jakoś tak)" i (co wazniejsze) czy da sie to podlaczyc do konsoli - nie wiem btw, czy tu sa sami bebniarze? nikt nie gra na gitarze? Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 sorki, że link do allegro, ale nigdzie indziej tego nie znalazłem: http://www.allegro.pl/item505816150_ion_au...ock_band_2.html szukam tylko wersji na ps3. to się profesjonalnie nazywa drum rocker premium set dla rock band 2. uffff..... tylko gdzie znaleźć taki zestaw? przynajmniej gdzie Wy kupowaliście grę i gdzie możecie polecić? Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 Na eBayu jest tego pełno... średnio po 300$, z przesyłką wychodzi niewiele drożej niż na polskiej aukcji. Skoro to bębny dedykowane grze, to logiczne, że dają się podłączyć do konsoli i pozwalają na obsługę gry. Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 22 grudnia 2008 Autor Opublikowano 22 grudnia 2008 @El Locko Choko Na lefty mode jest mi jeszcze gorzej pomimo tego ze jestem leworeczny ;p Tak samo jest to ze myszka operuje w prawej rece i nigdy nie przezuce jej na lewa bo nie potrafie ;d Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 No to pozostaje trening Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 Na eBayu jest tego pełno... średnio po 300$, z przesyłką wychodzi niewiele drożej niż na polskiej aukcji. Skoro to bębny dedykowane grze, to logiczne, że dają się podłączyć do konsoli i pozwalają na obsługę gry. uuu drogo... ja na Amazon.com znalazłem zestaw: gra + perka + stołek całość wychodzi 345$ + wysyłka :-) .. tylko, że nie wysyłają do Polski (sprzęt dostępny jedynie w USA). No nic, za radą Buthera zakładam konto na ebayu.... Cytuj
.... 2 Opublikowano 23 grudnia 2008 Opublikowano 23 grudnia 2008 to byl piekny dzien dla rock banda naciupalem kupe pucharkow i wlasnie przed chwila sprobowalem potyczki online "American Woman" -The Guess Who - podlozylem sie bo gralem z mysla o pucharku "Ramblin' Man"- The Allman Brothers Band - porazka "Carry On Wayward Son" - Kansas - zacieta walka do ostatniej chwili i pod sam koniec czuje, ze "wajcha" sie ułamała, trofeum wpadlo jednak mimo, ze ułamanie sie było tylko złudzeniem to usterka jest rozleciala sie sprezyna tak, ze wajcha nie wraca do pierwotnej pozycji grac sie da, ale 100% przyjemnosci nie osiagne i teraz pytanie: rozkrecac gitare i probowac to naprawic czy lepiej to zostawic, bo moge cos zepsuc calkowicie (np czujnik polozenia gitary)? Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 24 grudnia 2008 Autor Opublikowano 24 grudnia 2008 Na to pytanie powinienes sam sobie odpowiedziec ;> Rozumiem ze gwarancja nie wchodzi w rachube? ;p Btw: Czy ja mam tylko taki zestaw perkusji czy wy tez tak macie. Dokladnie chodzi mi o czulosc perki. By czulosc pada dotknela zenitu ( czytaj: by pojawil sie 'fajerwerek' na padzie ) musze bardzo mocno uderzac i ofkoz na samym srodku, jedynie na czerwonym jest lzej mi to zrobic. Jezeli chodzi o czulosc to jest ok, nie ma z tym problemu, perka wykrywa mi nawet leciutkie uderzenia. Mam nadzieje ze perka jest wytrzymala, ze po miesiacu napier.dalania bedzie dalej wykrywac uderzenia ;d Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 27 grudnia 2008 Autor Opublikowano 27 grudnia 2008 Jakie songi dlc polecacie? Cytuj
.... 2 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Jakie songi dlc polecacie? zalezy co lubisz ja mam paczki metallicy, offspringa, black sabath, nirvany (bardzo latwe), no doubt (dla dziewczyny) plus pare kawalkow luzem (rhcp, soad) i raczej nie narzekam do tego musze z pewnoscia dokupic ta osatnia foo fighters i the who za 20$ Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 (edytowane) Wiele osob czesto pyta jakie piosenki warto zassac z marketplace.Postanowilem zrobic taka moja liste songow ktorym warto sie przyjzec.Przy doborze nie kierowalem sie poziomem trudnosci, ale tylko i wylacznie gustem muzycznym. Na poczatek packi: -Disturbed Pack 01 -Dead Kennedys Pack -Metallica Track Pack 01 -Nirvana Pack 01 -No Doubt Singles 1992-2003 -Oasis Pack 01 -The Offspring Pack 01 -Scene Pack 01 Albumow calych nie polecam bo sa imo mocno nierowne. Z pojedynczych songow: 30 Seconds To Mars -Attack -The Kill Against Me! -Stop! Airborne -Runnim' Wild All-American Rejects -Dirty Little Secrets -Move Along Bang Camaro -Rock Rebellion Black Sabbath -War Pigs Blondie -Call Me The Darkest Of The Hillside Thickets -Shhh... Devil Driver -Clouds Over California Faith No More -We Care A Lot Fall Out Boy -I Don't Care Free -All Right Now Freezepop -Sprode George Thorogood... -Bad To The Bone Glados And Jonathan Coulton -Still Alive Hinder -Use Me The Knack -My Sharona Machine Head -Aesthetics of Hate Nine Inch Nails -Last Red Hot Chili Peppers -Snow((Hey Oh)) -Under Bridge Serj Tankian -Beethoven's C*** Staind -This Is It Static-X -Push It System Of A Down -B.Y.O.B. -Toxicity The Who -Behind Blue Eyes Yeah Yeah Yeahs -Date With The Night Mam nadzieje ze komus sie choc troszke ta lista przyda i bedzie sie swietnie bawil EDIT:Lepiej sciagac z poziomu gry gdzie jest dostepna opcja Previev. Edytowane 28 grudnia 2008 przez El Loco Chocko Cytuj
arq 0 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 Witam.Mam zamiar kupic gre AC/DC Live,a moje pytanie brzmi,czy muszę miec RB1 lub RB2 żeby w nią pograc,oczywiscie jestem posiadaczem gry GH:WT Cytuj
jaro 77 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 nie to jest samodzielny dodatek tak jak GH Aerosmith mozesz grac na gitarze od GH i wszystko smiga Cytuj
.... 2 Opublikowano 28 grudnia 2008 Opublikowano 28 grudnia 2008 EDIT:Lepiej sciagac z poziomu gry gdzie jest dostepna opcja Previev. mnie zawsze po chwili wyrzuca z netu jak sprawdzam piosenki z poziomu gry wiec tym co nie znaja utworow ktore planuja kupic polecam opcje pss store + youtube ps pominales rhcp tell me baby i the who baba o'riley ps2 jeszcze paczke boston musze kupic wydawalo sie, ze gra plus instrumenty duzo kosztuja, ale to dodatkowe tracki od cholery kasy pozeraja Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Ludzie, niech ktoś da namiary na sklep gdzie kupię rock band 2 na ps3, albo kogoś kto to zamawia w ogóle. Jestem niemiłosiernie pod(pipi)iony zaistniałą sytuacją i chcę po prostu kupić tą grę bez problemowo. Bardzo bym prosił o jakiekolwiek dane. z góry dzięki. Cytuj
.... 2 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 http://polygamia.pl/Polygamia/1,95335,6115....html#skomentuj w styczniu podobnoo bedzie mozna zakupic: Claudette - Roy Orbison In Dreams - Roy Orbison Mean Woman Blues - Roy Orbison Oh, Pretty Woman - Roy Orbison Ooby Dooby - Roy Orbison You Got It - Roy Orbison Are You Gonna Go My Way - Lenny Kravitz Freedom Train - Lenny Kravitz Let Love Rule - Lenny Kravitz Mr. Cab Driver - Lenny Kravitz The Joker - Steve Miller Band Space Cowboy - Steve Miller Band i pozwole sobie zcytowac pierwszy komentarz "Tylko Leniu Krawiec jest wart grzechu.Reszta to popelina (Steve Miller Band) lub rzeczy kompletnie nie nadajace sie do Rock Band (Roy Orbison).Zreszta kapel ktore nie nadaja sie do tej gry jest wiecej, np The Beatles." dla mnie jest zupelnie na odwrot: zadnego z kawalkow Kravitza nie kojarze, pretty woman i you got it to obowiazkowy zakup (choc brakuje mi np california blue) a na sma mysl o jokerze sie slinie Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 2 stycznia 2009 Autor Opublikowano 2 stycznia 2009 (edytowane) haha, ostatnio jadac samochodem i sluchajac pretty woman myslalem jak to fajnie by bylo to zagrac na perce ( pomimo tego ze jest prosta, z tego co slychac ) i prosze, zyczenia sie spelniaja ;d Edytowane 2 stycznia 2009 przez Redmitsu Cytuj
.... 2 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 (edytowane) jak kupilem gh3 to o co drugim kawalku ktory slyszalem myslalem, ze chcialbym go zagrac nie jestem perkusista i paleczki rzadko biore do rak, ale za ten kawalek w rb duzo bym zaplacil http://pl.youtube.com/watch?v=hA9pSZqa2ik niestety to niemozliwe edit jesli ktos zastanawia sie co zassac z psstore to moze ta srona sie mu sprzyda http://www.rbdlc.com/ Edytowane 2 stycznia 2009 przez .... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi