Deadeye 2 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Szybkie pytanko: Da się podłączyć perkusję [gitarę?] z RB2/Guitar Hero do PC i grać jak na normalnym instrumencie? Chodzi mi o możliwość pociągnięcia perki kablem MIDI jakoś do PC i jakimś programem sobie łupać. Istnieje taka możliwość? Ktoś próbował? Są w ogóle takie wyjścia w tych instrumentach? Gitarka z World Tour (i z RB pewnie też) jest wykrywana jako zwykły pad, perkusja być może też. FL Studio ma chyba opcje grania padem w jakimś pluginie, musiałbyś poszukać. World Tour ma taką opcje w samej grze, można grać free style, tyle że tymi paroma dostępnymi dźwiękami za dużo się nie zrobi. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 lutego 2009 Opublikowano 16 lutego 2009 HEJ ja niestety dodam kilka smutnych słów od siebie - kupiłem w sklepie na ebayu zestaw RB2+ instrumenty. Niestety zestaw dotarł do mnie kompletnie rozkradziony + instrumenty z rb1 (i to nie wszystkie). Narazie przepycham się ze sprzedawcą, ale kiepsko to widzę (żona podpisała protokół kurierowi) eh - co za lipa... Cytuj
.... 2 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 http://polygamia.pl/Polygamia/1,95335,6355...rticle_comments Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 7 marca 2009 Autor Opublikowano 7 marca 2009 Coraz ciekawszy dlc ;] Kids aren't allright to pewniak, zastanawiam sie jeno jeszcze nad rem ;] Dzisiaj sprobowalem battery na perce i ledwo co przeszedlem (3*, 84%) =/ Duzo jeszcze drogi przede mna ;d Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 (edytowane) 1. Czy gitara od GHIII działa z obydwoma Rock Bandami? 2. Jak kupię amerykańską grę, to kawałki ściągnięte z brytyjskiego PSS będą działać? I odwrotnie? 3. Czy piosenki z RB2 da się wsadzić do RB1, czy to działa tylko w górę? 4. Jak ściągnę na dysk kawałki z europejskiego RB1 (z gry, nie ze sklepu;), to mogę je wpakować do amerykańskiego RB2? e: thx, .... Edytowane 8 marca 2009 przez Sikor Cytuj
.... 2 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 Coraz ciekawszy dlc ;] Kids aren't allright to pewniak, zastanawiam sie jeno jeszcze nad rem ;] Dzisiaj sprobowalem battery na perce i ledwo co przeszedlem (3*, 84%) =/ Duzo jeszcze drogi przede mna ;d no ja biore na 100% Kids aren't allright choc obawiam sie, ze to kolejny kawalek fajny do slucchania ale nie do grania (za prosty, gitara) i loosing my religion (tutaj na pewno bedzie sto procent zadowolenia plus opcja gitara i dodatkowe wycie) sikor 1 tak 2 nie 3 nie, byc moze przy rb 3 pojawi sie opcja zrzucenia kawalkow z 2 (no chyba, ze 3 wyjdzie na nastepna generacje) 4 na 99,9% nie do amerykanskiej wersji pasuja za to kawalki z kanadyjskiego sklepiku, kosztuja tyle samo, z tym, ze dolar kanadyjski tanszy Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 7 marca 2009 Autor Opublikowano 7 marca 2009 Czyli jedna piosenka kosztuje w kanadyjskim sklepie ile? 1,99$ CAD ? Cytuj
.... 2 Opublikowano 7 marca 2009 Opublikowano 7 marca 2009 dokladnie co przy obecnym kursie Dolar kanadyjski 1 CAD 2,9150 Dolar amerykański 1 USD 3,7436 sprawia ze liczac na oko kupujac 6 piosenek 7 gratis Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 7 marca 2009 Autor Opublikowano 7 marca 2009 Czemu nie wiedzialem o tym wczesniej =/ Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 HEJ ja niestety dodam kilka smutnych słów od siebie - kupiłem w sklepie na ebayu zestaw RB2+ instrumenty. Niestety zestaw dotarł do mnie kompletnie rozkradziony + instrumenty z rb1 (i to nie wszystkie). Narazie przepycham się ze sprzedawcą, ale kiepsko to widzę (żona podpisała protokół kurierowi) eh - co za lipa... Powiedz od kogo kupowałeś, bo też kupowałem i z Ebaya instrumenty + gra, z tym, że na do 360tki i zamiast dostać full bundle dostałem samą perkę (IMO jest za(pipi)ista), no ale gościu już dawno zwrócił różnicę . Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 Słuchajcie, pomóżcie w zabieganiu o utworzenie kącika gier muzycznych Tutaj jest mój post w Hyde Parku, wesprzyjcie nas tam jakoś. W końcu przy grach muzycznych podział na platformy nie ma sensu, a i użytkownicy PS3 to przecież też ludzie Peace !!! Cytuj
Shakeawake 5 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Sporo info - http://polygamia.pl/Polygamia/0,97396.html...rock%20band%202 Polecam!!! Cytuj
biszkopt78 1 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 przenosił już ktoś piosenki z RB do RB2? mógłby ktoś opisać całą procedure krok po kroku? Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Panowie, mam zamiar [po raz (pipi). kolejny] kupić RB2, mam pytanko, co bardziej się opłaca, wersja PAL czy NTSC USA? Jestem zainteresowany DLC ofkors. I pytanko bonus, czy można dzielić te piosenki na 2 konsole np. w sensie płace raz, dzielę na 2 [do 5], jak każdy inny content z PSS? Thx za odpowiedź. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 13 maja 2009 Autor Opublikowano 13 maja 2009 mozesz dzielic. dlc sa te same w palu jak i w ntsc. wiec wybor nalezy do ciebie. jakbys mial zamiar sie ze mna skladac na dlc songi to juz bys mial taniej ;] Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Ta. Kiedyś trza pogrzebać topór wojenny xD. Jak dorwę wersję NTSC [PAL jest na allegro], to się zdzwonimy. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Jak można się niby składać na DLC PAL skoro europejskie store'y nie przyjmują polskich kart? Jakby jednak ktos znał jakiś sposób to ja chętnie sie złoże . Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 sklep PL to nie europa? Ale z tego co wiem, to UK działa z kartami z mBanku, tymi wirtualnymi [którą notabene posiadam]. Także dla chcącego nic trudnego. nawet w HK można robić zakupy xD> Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Jest tylko MAŁY problem: w sklepie PL nie uświadczysz DLC do Rock Band... o_O Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 ...y, aha. Mea Culpa , Nie zwróciłem uwagi na ten mały aczkolwiek ważny problem. W takim razie pozostaje UK. Jednak bez wirtualnej karty jest problem. No cóż, kolejny powód dla którego łyknę wersję NTSC, dzięki za wyrzucenie tego na wierzch Butch. Cytuj
red-13-84 0 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 Witam. Chciałem się poradzić w pewnej kwestii. Mam wersje Rock Band'a sprowadzoną ze Stanów, problemem jest to że grając na europejskim koncie ( jeśli tak to można nazwać ), nie mogę znaleźć graczy do "Score Duel" albo "Tug of War". Sytuacja drastycznie się zmienia gdy zmieniam na konto USA, z miejsca mam z kim grać. Nie satysfakcjonuje mnie to jednak, gdyż zależy mi na trofeach na koncie "właściwym" . Pytanie. Czy można coś na to poradzić ? Czy też, że się tak wyraże jestem udupcony ^_^ ? Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 28 maja 2009 Autor Opublikowano 28 maja 2009 Rozumiem ze posiadasz rock banda 2 bo tylko w tej czesci sa pucharki. Ja tez mam wersje usa i nie mam zadnych problemow z polaczeniem sie z innymi graczami usa grajac na swoim polskim koncie. Cytuj
.... 2 Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 wpis jak Ci bardzo zalezy na tych trofeach to wyslij do mnie zaproszenie i raz dwa je zdobedziesz Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 29 maja 2009 Autor Opublikowano 29 maja 2009 a ty robercie umiesz grac juz na expercie? moze bysmy cos zagrali razem. Cytuj
davidkoz 0 Opublikowano 29 maja 2009 Opublikowano 29 maja 2009 ja mogę grać z tym wyjątkiem, że tylko na gitarce, bo perkusja mi się zepsuła i nikt nie potrafi jej naprawić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi