Usagi 77 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 (edytowane) Ja sie pochwale ile mi spala Golfik III 1.9 TDi , w 5.6 l ON na miescie i nie chce wiecej na trasie jakies 4.7 :] Edytowane 6 lipca 2009 przez Usagi Cytuj
mlokon 8 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 Ja sie pochwale ile mi spala Golfik III 1.9 TDi , w 5.6 l ON na miescie i nie chce wiecej na trasie jakies 4.7 :] to daj mi sie tym przejechać po mieście, i założe sie że będzie chciał wiecej Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 to daj mi sie tym przejechać po mieście, i założe sie że będzie chciał wiecej Bedzisz jezdzil 100 km/h na 2-gim biegu w korkach? mam obrotosciomierz do 5 tys na kazdym biegu krece go do 3 tys po czym zmieniam wyzej . przy wyprzedzaniu podkrecam po 4.800 i nie potrzeba wiecej krecic . nie wiem czy to ma znaczenie ale znajomi mi mowia ze mam ciezka noge , ale jak chcesz rajze se zrobic to zapraszam do mnie Cytuj
Gość Oran Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 to daj mi sie tym przejechać po mieście, i założe sie że będzie chciał wiecej Bedzisz jezdzil 100 km/h na 2-gim biegu w korkach? mam obrotosciomierz do 5 tys na kazdym biegu krece go do 3 tys po czym zmieniam wyzej . przy wyprzedzaniu podkrecam po 4.800 i nie potrzeba wiecej krecic . nie wiem czy to ma znaczenie ale znajomi mi mowia ze mam ciezka noge , ale jak chcesz rajze se zrobic to zapraszam do mnie Każdy po pijaku ma ciężką nogę. Jeszcze Mlokon do Ciebie wpadnie to jeszcze po fecie będziecie jeździć. ;] Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 (edytowane) Każdy po pijaku ma ciężką nogę. Jacieeeee , zrobili ze mnie już kierowcę pijaczynę :o Jeszcze Mlokon do Ciebie wpadnie to jeszcze po fecie będziecie jeździć. ;] Edytowane 6 lipca 2009 przez Usagi Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 (edytowane) Yacek się kreuje na psychologa że po postach pisanych przez userów poznaje ich rys psychologiczny.... Mam takie pytanie może nie bezpośrednio związane z tematem ale... Dają coś te uzdatniacze paliwa które można kupić na stacjach , słyszałem sprzeczne opinie , ktoś z Was używał/miał do czyniena z takim czymś? Edytowane 6 lipca 2009 przez Usagi Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 http://www.wykop.pl/ramka/206650/oszustwo-na-stacjach-bp tu nie tankuje:), orlen w moim miescie tez w (pipi)a wali, juz byl 2 razy na czarnej liscie Cytuj
Gość Oran Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 Mam takie pytanie może nie bezpośrednio związane z tematem ale... Dają coś te uzdatniacze paliwa które można kupić na stacjach , słyszałem sprzeczne opinie , ktoś z Was używał/miał do czyniena z takim czymś? Nie warto się w to bawić. Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 Yacek się kreuje na psychologa że po postach pisanych przez userów poznaje ich rys psychologiczny.... Mam takie pytanie może nie bezpośrednio związane z tematem ale... Dają coś te uzdatniacze paliwa które można kupić na stacjach , słyszałem sprzeczne opinie , ktoś z Was używał/miał do czyniena z takim czymś? Nie zmieniaj tematu, przestępco! Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 13-14 a 7-8 to ee w sumie, podziel sie tymi prochami, ktore lykasz bo dobre sa no bez kitu, diler cie rozpieszcza za mocno, ejcu Na orlenie zalane 10 litrów, przejechane 140 km, na bp również 10, przejechane 80. Wniosek? Orlen - ~7l, BP - ~12,5. Może przesadziłem z tym 14, ale różnica jest spora. Sam się mocno zdziwiłem, bo jak tankuję, tak jeszcze nigdy nie zdarzyła mi się podobna sytuacja. Dodam, że pierwszy raz lałem do swojego na bipi. I ostatni. Auta nie dopier.dalałem, jeździłem tak samo po każdym tankowaniu. Także tego. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 Ofeck dał linka a w nim jest sekret mnicha dlaczego tak się dzieje... No to (pipi)a ładnie, dajcie to do faktu oni się nimi zajmą! Cytuj
Pesior 141 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Może różna ilość rezerwy była przed tankowaniem, bo chyba nie jeździsz aż zgaśnie. Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Nie warto się w to bawić. Moglbys rozwinac swoja mysl Cytuj
Gość Oran Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Myślisz, że dostaniesz ileś tam koni więcej? Zapłacisz za coś co da Ci tyle co nic, efekt placebo zapewne zadziała i będziesz twierdził, że masz conajmniej 500 km więcej, ale tak nie będzie. Lepiej nalać sobie porządnej benzynki na jakimś shellu i masz to samo, a nawet lepiej. Tylko jeszcze kwestia czy golfy lubią takie paliwo, no i czy Ty masz bene czy ropę, bo jak ropę to uzdatniacz Ci się przyda ale zimą, chociaż i tak lepiej zalać denaturatu Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 Oranku nie myslalem nawet o jakims wzroscie mocy(widze na forum jest trendy mowic ze jakas zmiana wizualna +5km , uzdatniacz do paliwa + ... km itd ... ) , myslalem o tym czy raczej nie przeczysci to wezykow , wtryskow i takich tam , ze "zrobi dobrze" jakos pojazdowi . Mam dieselka . No ale ok juz wiem ze nie uzyje tego , moze zima a teraz jade do znajomego tirowca paliwo kupic Cytuj
django 549 Opublikowano 10 lipca 2009 Opublikowano 10 lipca 2009 95ka na Statoil 123 - 4,65 tankuje wlasnie na tym Statoilu albo na Shellu niedaleko rodzinki w ktorym tez jest dosc tanio. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 17 lipca 2009 Opublikowano 17 lipca 2009 Na Neste stoi (wczoraj stało przynajmniej) 95 za 4,25 zł w ten sam dzień widziałem na innej, "zwykłej" stacji za 4,56 zł, więc jest nieźle (zazwyczaj różnica wynosiła z 10 gr). Ogólnie tankowałem głównie na Neste, bo mam praktycznie przy wyjeździe spod bloku. Cytuj
Desser 35 Opublikowano 17 lipca 2009 Opublikowano 17 lipca 2009 U mnie (Gliwice, ul Pszczyńska) na Bliskiej od dluzszego czasu, czyli od jakis dwoch tygodni (jezeli nie wiecej) Pb 95 stoi po 4,59zl. Taniej jedynie jest jedynie na Neste, ale z powodow gdzies wczesniej wymienionych tam nie tankuje ;] Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 21 lipca 2009 Opublikowano 21 lipca 2009 Dzis na Bliskiej, po drodze do pracy widzialem 95 za 4,49 Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 27 lipca 2009 Opublikowano 27 lipca 2009 Mam takie pytanie: na jakiej stacji paliw opłaca się tankować? Chodzi mi o jakość paliwa (gazu w moim przypadku) i te karty, zbieranie punktów itd. Jako, że niedługo czeka nie zakup fury, to chciałbym od samego początku tankować tylko w takiej. W swoim mieście mam: Statoil, Shell, Orlen, BP. Kilka osób poleciło mi Shell (że niby najlepszą jakość tam mają), a jak to jest z tym zbieraniem punktów? Gdzie się to najbardziej opłaca? Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 27 lipca 2009 Autor Opublikowano 27 lipca 2009 Shell ma wyrobioną marke, jeśli chodzi o jakość też nie ma się czego czepiać. Jednak jest drożej niż na innych stacjach (jeśli chodzi o gaz, różnica nie jest aż tak wielka). Ja tankuje na Orlenie głównie- zawsze jakaś stacja się znajdzie. Na jakość nie narzekam, ale punktów nie zbieram- tankuje za mało więc w sumie sie nie opłaca. Jeśli chciałbyś tankować sam gaz i nie zależy Ci na punktach to polecam stacje Lukoil- tanio i pożądnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi