Gość Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Nie ogladam duzo anime, w zasadzie tylko kilka tytulow przypadlo mi do gustu. Wsrod nich absolutnym nr 1 jest wlasnie Berserk, ktorego to odcinki pochlanialem jeden za drugim. Opowiesc o Gutsie i jego towarzyszach wypakowana jest zwrotami akcji, brutalnoscia i zaskakujacym, choc wkur.wiajacym endingiem (storyline to tylko kawalek fabuly mangi). Od strony technicznej widac, ze animacja ma juz swoje lata, ale oglada sie to to przyjemnie. Ogolnie zaje.bisty stuff. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Jestem wielkim fanem Berserka, ale nie miałem jeszcze okazji oglądac anime. Manga według mnie jest świetna i bardzo dojrzała( pomimo tego, że w pewnym momencie robi się trochę lżej i nie ma już takich masakr). Warto oglądac anime? Czy jako fan wersji mangowej nie zawiodę się? Cytuj
Gość Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Nie czytalem mangi, ale powinienes lyknac anime, dla mnie to mistrzostwo jak juz pisalem. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 A wydarzenia z anime to samo Golden Age( wydarzenia z przed pierwszego zacmienia)? Cytuj
Gość Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Wydarzenia w anime to czas gdy Guts ucieka od swego opiekuna (nie pamietam imienia, ale mlody Guts go zabil) po akcje, kiedy Griffith zaprzedaje sie demonom, w skutek czego caly jego oddzial ginie, oprocz Gutsa. No i nie wiadomo co dzieje sie z Caska, gdyz w ostatnich scenach demoniczny Griffith z nia kopuluje. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Czyli tak jak myślałem Golden Age, jakieś 8 tomów z całości (34). Myślę, że w najbliższym czasie wezmę się za anime A co do Caski to: Griffith, raczej Femto zrobił jej dzieciaka który później posłużył mu do odrodzenia się w ludzkiej postaci. Ps. Jak kończy się anime? Cytuj
szaden 228 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Trochę dziwnie w porównaniu z mangą Muszę to obejrzec, a Ci Psyko polecam mangę którą można ściągnąc z netu po Polsku. Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Świetne Anime jeszcze lepsza Manga. Dzięki Sword of Berserk na Dreamcasta sięgnąłem po dzieło Kentaro Miury, no i nie zawiodłem się. Wszystkim fanom Berserka polecam import tej gry --> click! Link dla warzyw które nie znają angielskiego a chciałyby sie zaznajomić z Mangą --> Berserk PL Cytuj
szaden 228 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Dzięki Sword of Berserk na Dreamcasta sięgnąłem po dzieło Kentaro Miury, no i nie zawiodłem się. O tak Sword of Berserk jest świetne ^_^ Istnieje jeszcze jedna gra, ale z tego co się orientuje nie można jej zdobyc w Europie i nie ma jej na emu. Mam na myśli Berserk: Millenium Falcon. Tytuł ciekawy bo akcja rozgrywa się po powrocie Griffitha. Trailer: Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) Ja wpierw widziałem anime, po obejrzeniu sięgnąłem po mangę, moje odczucia to, że manga jest kapitalna a anime tylko dobre. Anime jest mocno ocenzurowane i pozbawione kilku wydarzeń (nie ma walki z apostołem na początku, który trzyma swoją córkę w zamknięciu), wywalili też element humorystyczny w postaci elfa Puck'a. Jednak warto sobie obejrzeć to anime i zobaczyć w ruchu oraz usłyszeć znane postacie, dodatkowo moim zdaniem anime ma świetną muzykę, która dobrze komponuje się z uniwersum Berserk'a. Posiadam Berserk: Millenium Falcon na PS2, świetna pozycja, dla fana mangi zwyczajnie "musisz mieć". Edytowane 10 listopada 2008 przez Zarathustra Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Ja wpierw widziałem anime, po obejrzeniu sięgnąłem po mangę, moje odczucia to, że manga jest kapitalna a anime tylko dobre. Anime jest mocno ocenzurowane i pozbawione kilku wydarzeń (nie ma walki z apostołem na początku, który trzyma swoją córkę w zamknięciu) Dokładnie, anime jest bardzo ubogie w stosunku do mangi, nie wiem czemu zabrakło Wyard'a ... Także wszystkim którzy ogladali tylko anime i mają zamiar sięgnąć do mangi polecam zacząć od 1 tomu a nie od 12 czyli tam gdzie sie kończy anime. Cytuj
Guts 7 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 Ja wpierw widziałem anime, po obejrzeniu sięgnąłem po mangę, moje odczucia to, że manga jest kapitalna a anime tylko dobre. Anime jest mocno ocenzurowane i pozbawione kilku wydarzeń (nie ma walki z apostołem na początku, który trzyma swoją córkę w zamknięciu) Dokładnie, anime jest bardzo ubogie w stosunku do mangi, nie wiem czemu zabrakło Wyard'a ... Także wszystkim którzy ogladali tylko anime i mają zamiar sięgnąć do mangi polecam zacząć od 1 tomu a nie od 12 czyli tam gdzie sie kończy anime. Może dlatego, że liczyła się w tym wypadku wizja scenarzysty i reżysera anime, którzy wybrali "neutralny", zamknięty wątek z życia Guttsa, stanowiący idealne wprowadzenie do mangi. Kiedy anime powstało mieliśmy rok 1997, więc manga dopiero się "rozkręcała". Gdybyśmy mieli w 100 % przeniesione wątki z mangi do anime, to seria skończyłaby, jak: Dragon Ball, Naruto (od cholery fillerów i toczących się w nieskończoność walk). BTW: Jakieś dwa lata temu pojawiła się plotka, że ma powstać druga seria Berserka. Na te rewelacje zareagował twórca mangi, który stwierdził, iż jest to absurdalne posunięcie ze względu na fakt, iż, dla niego, manga nawet się porządnie nie rozkręciła. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 15 listopada 2008 Opublikowano 15 listopada 2008 Posiadam Berserk: Millenium Falcon na PS2, świetna pozycja, dla fana mangi zwyczajnie "musisz mieć". :o Skąd masz? BTW link do OSTu z anime Bersek( zaiwaniony, ale co tam ): http://files.filefront.com/Berserk+Anime+O...;/fileinfo.html Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 Posiadam Berserk: Millenium Falcon na PS2, świetna pozycja, dla fana mangi zwyczajnie "musisz mieć". :o Skąd masz? Pirat ściągnięty torrentem, nie bawię się w importy japońskich gier całych w krzakach, które i tak nigdy nie opuszczą granic tego kraju i nie zostaną wydane w Europie. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 Też to znalazłem, ale nie mam PS2, więc nic z tego <_< Orientujesz się może Zarathustra czy ten tytuł jest na emu? Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 16 listopada 2008 Opublikowano 16 listopada 2008 Też to znalazłem, ale nie mam PS2, więc nic z tego <_< Orientujesz się może Zarathustra czy ten tytuł jest na emu? Nie orientuję się zbytnio, ale dobrego emulatora PS2 nie ma na kompy, nawet gdyby był i tak musiał byś mieć ISO (obraz płyty) z grą. Cytuj
estel 806 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Wszyscy polecali mi tego Berserka, wiec w koncu peklem i zaczalem ogladac. Jedno slowo - porazka. Nie podobalo mi sie wszystko, poczawszy od glownego bohatera, ktorego szczytem erudycji jest rzucenie "yyyy... uuuuch... eee...", skonczywszy na kresce i fabule jako calosci. Niby mialem ogladac, poniewaz zakonczenie jest swietne. Rzeczywiscie, jest dobre, tylko dobre. Gdyby cale anime takie bylo moze zaslugiwaloby na 7. Tymczasem dla mnie jest to zwykle 3-4. Najzwyczajniej w swiecie ogladajac, czekalem tylko az dobrne do konca. Nie o to chodzi. Nie polecam. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 18 listopada 2008 Opublikowano 18 listopada 2008 Wszyscy polecali mi tego Berserka, wiec w koncu peklem i zaczalem ogladac. Jedno slowo - porazka. Nie podobalo mi sie wszystko, poczawszy od glownego bohatera, ktorego szczytem erudycji jest rzucenie "yyyy... uuuuch... eee...", skonczywszy na kresce i fabule jako calosci. Niby mialem ogladac, poniewaz zakonczenie jest swietne. Rzeczywiscie, jest dobre, tylko dobre. Gdyby cale anime takie bylo moze zaslugiwaloby na 7. Tymczasem dla mnie jest to zwykle 3-4. Najzwyczajniej w swiecie ogladajac, czekalem tylko az dobrne do konca. Nie o to chodzi. Nie polecam. Zgadzam się Ostatnio obejrzałem i jako wielki fan mangi Berserk nie polecam anime. Lepiej wziąść się za wersję papierową. Cytuj
Adriankiller 0 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 (edytowane) bez kitu z tym że jest fajne zakończenie to mnie rozwaliłeś ,nic głupszego odnośnie tego anime jeszcze nie słyszałem.( gorszego zakończenia chyba zadne anime nie ma, bo to żadne zakończenie zresztą,akcja się ucina nic wiecej) ogólnie nie przesadzajcie nie jest taki złe. gdy było wierne mandze to wyszedł by z tego taki gantz do potęgi entej. flaki/hentai/flaki/hentai. chociaż nie zaprzeczam że na nowe wcielenie anime czekam z zapartym tchem Edytowane 20 listopada 2008 przez Adriankiller Cytuj
estel 806 Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Tak to fakt. Zakonczenie sie urywa nagle z dupy, ale przynajmniej dzieki temu potrafi zainteresowac widza. Napewno duzo bardziej niz przezycia Caski, enigmatyczny Griffin ze swoja mina "mamo chce kupe", czy Guts ktoremu miecz sluzy widocznie za przedluzenie meskosci. Cytuj
okens 541 Opublikowano 29 listopada 2008 Opublikowano 29 listopada 2008 Berserk konczy sie tam gdzie powinien. Gdy widz powraca myslami do pierwszego odcinka juz po obejzeniu serii, jest w stanie domalowac sobie wszystko co niezbedne... Ot Guts staje sie ostatecznym madafakom, szuka spelnienia walczac z zlem zamieszanym w jego przeszlosc, jednak naznaczony, pozostaje przesladowany przez demony. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 jest to w HD? Nie ma, wyszła tylko wersja remastered, ale nikt jej nie zripował. Mam nadzieję, że nie czytacie tylko Naruto i Bleach, ale śledzicie też coś wybitniejszego. Więc, jak tam wasze wrażenia po ostatnim rozdziale? Moim zdaniem ostatnio nie było zbyt zaskakująco, ale 303 pokazał klasę. Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 Ostatnie epizody są nudne jak flaki z olejem, męczy mnie już Gryfith i Ganishka. Czekam na comeback Gutsa. Btw: Szykujcie się na Berserka w wersji na PS2 po angielsku - http://transgen.890m.com/forums/index.php?topic=194.0 (link znaleziony na honmaru) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi