Zarathustra 616 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Ja rozumiem, że Miurze podobała się trylogia Piratów z Karaibów, ale jeszcze jeden rok jaki on na to poświęci wydaje mi się zupełnie zmarnowany. Guts niby walczy, rysunki są wspaniałe, ale nie czuję tego czegoś, co występowało jeszcze podczas nastania królestwa Griffith'a. Dla mnie klimat siadł od czasów początku tej pirackiej przygody i ściągam go już od dawna tylko po to, aby pogapić się na rysunki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Miura chciał w jakiś sposób zakończyć wątek piratów. Takie rozwiązanie mi się podoba, piraci oczywiście nie stanowią zagrożenia, ale oni są tylko wstępem do przebudzenia Morskiego Boga (którego jeszcze nie widzieliśmy). Liczę, że te epizody pokażą czy Schierke będzie w stanie przywołać jakiegokolwiek ducha, czy wszystkie pojawiły się w świecie fizycznym. Oczywiste jest też to, że wydarzenia nie będą miały takiej skali, jak kampania Griffitha. Przygody Gutsa zawsze były mniejszego kalibru, chyba że związane w jakiś sposób z Griffithem. Pod koniec Fantazji pewnie wydarzy się coś monumentalnego, jak na końcu każdego arcu. PS. Przerwa powinna być krótka. Nowy tom wyjdzie pod koniec września, a brakuje jednego epizodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Tu nawet nie chodzi o nic monumentalnego, zwyczajnie wcześniej stale działo się coś nowego i występowała masa różnych postaci. Tutaj na te same postacie, co chwilę wyskakuje się z coraz większą ilością macek i w końcu się okaże, że to co wylazło w tym epizodzie to zaledwie 1/10 całego tego Morskiego Boga. Grunt, że za rok to się już skończy (może). Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Wydaje mi się, że te ślimaki nie są częścią Morskiego Boga. To pewnie jakieś stwory, które on tworzy (przypomina mi się Sin z FFX). Jeden czy dwa epizody i powinniśmy zobaczyć sprawcę zamieszania. Chciałbym zobaczyć w przyszłości krucjatę sił Griffitha przeciwko tego typu stworom (pogańskim bogom). Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Przeczytałem 1 tom i nawet fajne Chciałbym rozpocząć zabawę z mangą i trafiłem na to. Zobaczymy jak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Pierwszy tom w moim odczuciu nie ma porównania z dalszymi wydarzeniami, ponieważ... A zresztą sam zobaczysz Ja kiedy zaczynałem czytac Berserka to jednego dnia połknąłem 5 tomów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 No i nasza ulubiona manga ma doczekać się nowego anime (obwoluta okładki 35 tomu jaki się właśnie ukazał to zdradza). Szczegółów na razie brak, oby tego nie spaprano i zaserwowali OAV jadące od początku według mangi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Przyznam, że dalej mi ciężko uwierzyć. Do tego mam wielkie obawy. Wystarczy przypomnieć tylko kilka fragmentów, które musiałyby mieć gigantyczny budżet żeby wyglądały tak dobrze jak w mandze. - Guts vs Rosine - bardzo dynamiczna walka. Animacja musiałaby być na najwyższym poziomie. - Fałszywe Zaćmienie w Albionie - monumentalne wydarzenie, które bardzo trudno będzie przedstawić tak dobrze jak w mandze. - Guts vs Zodd na Wzgórzu Mieczy - kolejna dynamiczna walka. - Bitwa o Vritanis - żołnierze, słonie, konie - w pierwszej serii załatwiali takie bitwy (choć żadna nie była tak duża) wrzucając nieruchome obrazki. Współcześnie czegoś takiego nie da się zaakceptować. - Bitwa pod Windham - to trzeba zobaczyć - 33 i 34 tom masakrują gałki oczne. Mam nadzieję, że to jednak będzie anime, a nie jakiś krótki teledysk (ten Gackt mnie trochę niepokoi). Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Współcześnie czegoś takiego nie da się zaakceptować. One piece. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Ale to serial, który wychodzi co tydzień i posiada minimalny budżet, nawet nie ma co tego akurat przyrównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Gdzieś można znaleźć jakiś skan? chciałbym też zobaczyć co tam piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Jeśli nie znasz japońskiego tak jak większość z nas, to pisze tu coś w stylu "nowy projekt anime w toku!". Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Akurat znam, ale i tak nic ciekawego nie jest napisane. Może jak będą już skany to będzie widac lepiej co jest na dole napisane bo narazie słabo widze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 http://www.animenewsnetwork.com/news/2010-09-27/new-berserk-anime-project-launching Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Raczej też nic specjalnego tam nie pisze, zapewne więcej szczegółów będzie jak wyjdzie nowy Young Animal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Oficjalna strona Berserka zmieniła wygląd. Dużo mniej informacji niż wcześniej, trochę szkoda. http://www.younganimal.com/berserk/ http://twitter.com/berserk_project - twitter nowego projektu Coś zaczyna się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Czyli za dwa dni pierwsza z pięciu reklamówek (pewnie Gackt reklamujący nowy tom), ciekawe czy w ostatniej puszczą chociaż jakiś pięciosekundowy zwiastun anime. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 (edytowane) Wg Twittera, Berserk zostanie zrobiony w animacji Cg ;_; Średnio mi się to podoba, wolałbym zwykły styl anime. Edytowane 28 Września 2010 przez Zaton. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 http://img833.imageshack.us/img833/4783/1285695494040.jpg Hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 http://en.nicoviewer.info/sm12264010 jest i animacja tego co zapostowal Tiglat :> Nie wygląda to jednak źle, zapomnijcie co pisałem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Damn, oby oni tego nie zepsuli. Inaczej nie mogą zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Widzę, że nie tylko ja widziałem temat na /a/ o tym. Też mnie wkurwia jak widzę nachalne CGI w anime (te nowe Evangeliony), ale sekwencja z Gutsem w cel-shadingu jest ok. Niemożliwym byłoby zrobione tak szczegółowej animacji walk jak potem występuje zwykła animacją (znaczy możliwe, ale budżet musiałby być chyba jak w Avatarze). Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Mnie ciekawi czy te fragmenty są faktycznie z anime. Griffith z Millenium Falcon, Guts vs Griffith z 8 tomu, tylko Guts ma inną zbroję i jest starszy. Może to tylko niezwiązana z anime krótka animacja stworzona na potrzeby reklamy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Na 100% to tylko wybrane promosy, coś jak pierwsze animacje z Hellsing Ultimate, które kiedy wychodziła OVA zostały przemodelowane. Projekt ruszył z takimi reklamówkami, seria anime bankowo powstanie, tyle że faktyczne zwiastuny mogą się pojawić za pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Mam nadzieje, że "projekt Berserk" nie okaże się krótkimi animacjami do reklam. To byłby największy zawód od kilku dobrych lat, a siedziba Young Animal zostałaby chyba spalona Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi