Zaton. 19 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 Tu link do tego samego filmiku na jutubie. Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 Obrzydliwe CGI! O ile w pierwszym filmiku nie rzucało się to tak w oczy, tak w tym bardzo mi przeszkadzało. To stary materiał, mam nadzieję że wszystko poprawią, jeśli zdecydują się to wydać. Ja wiem, że Berserk ma kreskę pełną detali i niesamowicie dynamiczne walki, ale jeśli maja zamiar to schrzanić, to wolę żeby żadno anime nie powstało. Komputerowa Rosine? Może Mozgus? Ganishka? Wszystko tym popsują. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 Według mnie z jednej strony CGI ssało, a z drugiej było wypasowe. Te animacje są stare, więc gdyby rozpoczęto produkcję OVA wszystko byłoby bardziej dopracowane (pewnie nawet zrobione od nowa). Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 Z tego co pisali na /a/, to wklejone animacje są nowe, i pochodzą z japońskiej reklamy 35go Volume Berserka. Nie wiem czy zrobili nowe, czy po prostu leżały im gdzieś na półce te Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 To są stare animacje sprzed 2 lat. Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Z dobrą muzyką nie wygląda to tak źle. Nie wiem po co to zawodzenie. Jeśli powstanie anime, to Hirasawa musi zajmować się soundtrackiem. Kon umarł, więc pewnie i tak nie ma co robić. "Berserk Rebirth" może sugerować, że to będzie jednak nowe anime. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Więc co, mangi nie ma od paru miesięcy, to dlatego że autor jest zajęty projektem anime ? Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Nie to jego normalny tryb pracy nad mangą akurat. Około 3-4 miechów nic nie ma a potem w krótkim odstępie czasu (co 2-3 tygodnie) wychodzi rozdział (zwykle ze trzy i znowu kilka miechów "przerwy"). Co prawda on nie robi sobie w tym czasie wakacji tylko cały czas to rysuje (pewnie taka jedna szczegółowa podwójna strona zabiera mu nawet tydzień czasu). Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 nowa reklama. Kurde, podoba mi się. Nawet to niepotrzebne CGI wypadło nienajgorzej. Może jest to zlepek starych i nowych animacji? Dlatego Zodd czy Guts wyglądali średnio, a Behelit i Griffith bardzo dobrze. PS. LOL z liściowej cenzury. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Musieli dać cenzurę, w końcu Berserk, jak każde inne anime, jest chińska bajką dla dzieci ;F Ej, zaraz... Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Rany to tylko reklamówka puszczana w TV, więc nie spodziewajcie się gołych cycków Caski w niej. Skoro w Hellsing Ultimate nazistowski wampir przeżuwał sobie noworodka to w Berserku też przejdą te gołe cycki/gwałty i inne rzeźnie (no chyba, że będzie to seria TV, wtedy rzeczywiście kaszana). Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Zarathustra, nie denerwuj się Zdaję sobie sprawę, że to wszystko reklama, ale taki sposób cenzury wydał mi się po prostu zabawny. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 (edytowane) Cycki zasłonili, żadnego krwawego kawałka nie pokazali, gdyby te reklamy nie były emitowane w TV, a jedynie dostępne na ich stronie pewnie by olali taką cenzurę. Edytowane 1 października 2010 przez Zarathustra Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 Nowy epizod nie pojawi się w następnym numerze YA. Ja sam przyznam, że zdziwiłem się kiedy wszyscy zaczęli oświadczać, że będzie on w YA 20. W zapowiedzi na oficjalnej stronie nigdzie nie było tytułu. http://www.younganimal.com/magazine/next.html Najwyraźniej zapowiedź 316 epizodu jest obecna w 35 tomie (czyli już jest narysowane, nie mam pojęcia czemu nie wydają). Schierke w ciele astralnym leci na pomoc Gutsowi, Guts zabija ślimaki i spogląda na swoich przyjaciół tak jak w tomie 28. http://www.online.berserkfan.info/Tom_28/Rozdzial_06/16 Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 Wszystkie reklamy są już do obejrzenia na stronie YA. Cóż mogę powiedzieć, nie podoba mi się to CGI. Dziwnie to wygląda. Manga jest rysowana ręcznie, bez użycia komputera. Plakaty Miura też ręcznie maluje/rysuje i świetnie to wygląda. Plakaty z 35 tomu: http://img706.imageshack.us/img706/7331/1286255216793.jpg http://img34.imageshack.us/img34/8453/1286255186355.jpg Zapowiedź nowego epizodu: http://img80.imageshack.us/img80/7920/1286257262558.jpg Cytuj
szaden 228 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 Wszystkie reklamy są już do obejrzenia na stronie YA. Cóż mogę powiedzieć, nie podoba mi się to CGI. Dziwnie to wygląda. Manga jest rysowana ręcznie, bez użycia komputera. Plakaty Miura też ręcznie maluje/rysuje i świetnie to wygląda. A mi się to CGI podoba. Wygląda ciekawie i schludnie. Klasyczna animacja byłaby bardzo droga i pewnie bardziej angażowała udział Miury co wiązałoby się z większymi opóźnieniami w wydawaniu mangi. Czekam na jakieś dłuższe trailery żeby napisac coś więcej, ale jak dla mnie już na ten moment zapowiada się smakowicie Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 No i są już spoilery. http://img146.imageshack.us/img146/8325/beri.jpg http://img205.imageshack.us/img205/20/surkp.jpg Zapowiada się ciekawy epizod. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 19 października 2010 Opublikowano 19 października 2010 Wreszcie zamiast szlachtowania wodorostów mamy coś naprawdę tajemniczego, zdecydowanie warto czekać. Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 20 października 2010 Opublikowano 20 października 2010 http://www.turboimagehost.com/p/4582106/up470482.jpg.html Te małe macki, które zaatakowały Schierke w jaskini, to były najwyraźniej przemienione dzieci. Wiedźma z jakiegoś powodu nie może pomóc Gutsowi, robi to świetlisty byt, który pojawił się pierwszy raz w 28 tomie. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 21 października 2010 Opublikowano 21 października 2010 Z tego co widzę na /a/, to nowy chapter już jest. teraz pozostaje czekać na magików zajmujących się tłumaczeniem. następny chap rzekomo w listopadzie ma być btw :O Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 31 października 2010 Opublikowano 31 października 2010 Jest już tłumaczenie od EG. W sumie niewiele się wyjaśniło. Wiadomo tylko, że od zbroi stało się zbyt potężne i Schierke nie jest w stanie przywrócić Gutsowi świadomości. No a to, że magia w czasie pełni jest silniejsza wiadomo od 28 tomu. Miura ma dobrą pamięć, nie myślałem, że ten księżyc odegra jeszcze jakąś większą rolę. Jedynka przy tytule wskazuje, że za tydzień będziemy kontynuować wątek pełni i chłopca. I dobrze, może dowiemy się czegoś więcej. Notka od Miury wskazuje, że anime jednak powstaje. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 31 października 2010 Opublikowano 31 października 2010 Teraz to się zaczyna robić ciekawe i warto czekać na dalszy ciąg. Rozbawiło mnie jak Isidro się napalił po uratowaniu Ismy i Schierke szybko go zgasiła. Co mnie zasmuciło to ta strona promująca Berserka i ilość sprzedanych tomów, oraz lista krajów gdzie jest wydawany. Ja pierdzielę nawet w Rumunii mają... nasi rodzimi wydawcy ssą pałkę, że aż smutno. Przecież nie jestem chyba jedyną osobą, która byłaby w stanie wyłożyć te 30zł za tom wydany w dobrej jakości raz na dwa miesiące? Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 31 października 2010 Opublikowano 31 października 2010 Kurfa piprzony linux, nie wiem jak rara otworzyc, dajcie jakiegos streama. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 31 października 2010 Opublikowano 31 października 2010 Episode 316 1 Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 Rumunia smuci. Berserk wyjdzie w Bangladeszu i Kazachstanie, a Polska go nie dostanie, zobaczycie. Po tym epizodzie Farnese stała się moją ulubioną postacią z drużyny Gutsa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi