Shen 9 635 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Ja preorder evangeliona dostalem opakowany w karton i zafoliowany, tylko szlo chyba ze 4 dni. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 27 listopada 2014 Opublikowano 27 listopada 2014 Ja swój preorder berserka dostałem po tygodniu od premiery - list zwykły w najchu.jowszej kopercie,który listonosz wrzucił mi na podwórko przez płot(dobrze,że nie padało). Ogólnie to dobre cwaniaczki z nich,bo nie podają czym wysyłają przy darmowej dostawie,a w odpowiedzi na moje oburzenie dostałem odpowiedź w stylu "chyba nie spodziewał się Pan kokosów za darmo".Orientujecie się,czu te mangi jpf są dostępne w empikach po premierze ? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 (edytowane) Mi wystarczy wydanie całego golden age arc,czyli jakoś 14 tomów. Saga kończy się cliffhangerem który zmusza do sięgnięcia po następne tomy? Dzięki Bjałemu dorwałem w ręce pierwszy tom, gdzie zawarte ą 3 pierwsze epizody z czego ostatni z "c.d.n." Edytowane 28 listopada 2014 przez nobodylikeyou Cytuj
Bjały 2 951 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 Spoko ziom, bede kupowal nastepne tomy to bede Ci pozyczal Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 no to nawet nie było pytania Bjały. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 Mi wystarczy wydanie całego golden age arc,czyli jakoś 14 tomów. Saga kończy się cliffhangerem który zmusza do sięgnięcia po następne tomy? Dzięki Bjałemu dorwałem w ręce pierwszy tom, gdzie zawarte ą 3 pierwsze epizody z czego ostatni z "c.d.n." Jest spory cliffhanger,ale to i tak najlepszy moment w serii na zakończenie. Tak samo zrobili za tym starym anime - koniec po zaćmieniu. 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 28 listopada 2014 Opublikowano 28 listopada 2014 (edytowane) Mangi jpf sa w empikach, nie wiem tylko czy wszystkie serie. Attack on titan czy inne tasiemce sa. Edytowane 28 listopada 2014 przez Guernica Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 grudnia 2014 Opublikowano 28 grudnia 2014 Berserk w PL to dobra dla mnie nowina, już robimy kolekcję Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) Ja łykam 2 jak 3 wyjdzie,bo jeden tom to wciągam w kilkanaście minut i potem zostaje niedosyt. To mnie zawsze boli w komiksach,że stosunek cena-czas zapewnionej rozrywki jest cholernie niekorzystny w przeciwieństwie do książek. Zresztą zbieranie Berserka to taka sztuka dla sztuki,bo manga na 80% nigdy nie zostanie zakończona patrząc na mega ślamazarne tempo w ostatnich latach. Edytowane 15 stycznia 2015 przez Soban Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 Jestem po seansie 3 części remastera. Jest świetny choć nie tak dobry jak pierwowzór (ost nie do przebicia z oryginału) i niech klepią kolejne bo zostaje już tylko manga. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Berserk w PL to dobra dla mnie nowina, już robimy kolekcję No i juz nie robimy http://www.psxextreme.info/topic/109442-berserk/ Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Znajac polskie slomiane zapedy to skonczy sie polskie wydanie szybciej niz planowano. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Tak, to teraz podaj liste mang ktorych jpf nie wydal do konca. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Tego tasiemca na pewno nie dociagnie. A jesli, to ok. Cytuj
Soban 4 054 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Tego tasiemca to autor nie dociągnie do końca xD Mi wystarczy żeby pierwsze 13 tomów wydali,bo od 3 zaczyna się najlepszy arc. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Najpierw niech w ogóle się zakończy to wtedy można rozmawiać o polskim wydaniu. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Troche OT, ale warto zerknac: Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 8 lipca 2015 Opublikowano 8 lipca 2015 http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-07-08/berserk-manga-confirmed-to-resume-as-monthly-series-this-month/.90187 Podobno ma wrócić do miesięcznego cyklu. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 10 lipca 2015 Opublikowano 10 lipca 2015 "Before long, you won't even be able to preserve any final remnants of your individual self. Like a drop of water, you'll simply dissolve, becoming no more than another swell in an ocean of dark souls" ("dark souls" jest boldem w komiksie) Wiedziałem, że są powiązania z wiadomymi grami (jak wielu tylko dlatego zacząłem czytać), ale nie spodziewałem się tak bezpośrednich związków. No i pancerz pierwszego "bossa" niemal identyczny jak część torso srebrnych rycerzy w anor londo. Cool. Nie cool że ciągnie się bez końca ta manga. Nie cool również, że jedna egranizacja jest na dreamcasta, a druga została wydana na ps2, ale tylko w japonii, a że nigdy nie miałem szczęścia ze zgrywaniem gier na ps2, to mnie te tytuły ominą. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 11 lipca 2015 Opublikowano 11 lipca 2015 Twórcy garściami czerpali z Berserka i nawet się z tym jako fani nie kryli. Każdy kto czytał mangę Miury co chwilę zapewne uśmiechał się pod nosem widząc coś z komiksu. Dremcastowy "Guts' Rage" wydano w USA i Europie, więc na emulatorze można ograć. Z kolei "Chapter of the Holy Demon War", którego kiedyś ogrywałem w krzakach doczekał się fanowskiego tłumaczenia i też bez przeszkód jest do przejścia na PCSX2. Co do mangi jako miesięcznika to będzie zapewne tak samo jak do tej pory, 2-3 epizody i kolejna przerwa na rok. Autor musiałby zapodać swoim rysunkom spory downgorad, żeby to było możliwe + nie popaść w kolejną depresję lądując w jakimś zakładzie. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 5 września 2015 Opublikowano 5 września 2015 Coś się rzeczywiście ruszyło, ostatnio wyszły dwa czapterki. Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 26 marca 2016 Opublikowano 26 marca 2016 W tym trailerze chyba nic ręcznie rysowanego nie ma Nie odmawiam możliwego kunsztu w animacjach komputerowych, no ale jednak wolę klasyczne podejście... No i ten model Pucka w ostatniej scenie taki dziwny jakiś. A swoją drogą 8 tom niedawno wyszedł w Polsce, jeszcze dwa, góra trzy i powinny się zacząć rzeczy, których stare anime już nie pokryło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi