Opublikowano 27 listopada 201410 l Ja preorder evangeliona dostalem opakowany w karton i zafoliowany, tylko szlo chyba ze 4 dni.
Opublikowano 27 listopada 201410 l Ja swój preorder berserka dostałem po tygodniu od premiery - list zwykły w najchu.jowszej kopercie,który listonosz wrzucił mi na podwórko przez płot(dobrze,że nie padało). Ogólnie to dobre cwaniaczki z nich,bo nie podają czym wysyłają przy darmowej dostawie,a w odpowiedzi na moje oburzenie dostałem odpowiedź w stylu "chyba nie spodziewał się Pan kokosów za darmo".Orientujecie się,czu te mangi jpf są dostępne w empikach po premierze ?
Opublikowano 28 listopada 201410 l Mi wystarczy wydanie całego golden age arc,czyli jakoś 14 tomów. Saga kończy się cliffhangerem który zmusza do sięgnięcia po następne tomy? Dzięki Bjałemu dorwałem w ręce pierwszy tom, gdzie zawarte ą 3 pierwsze epizody z czego ostatni z "c.d.n." Edytowane 28 listopada 201410 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 28 listopada 201410 l Mi wystarczy wydanie całego golden age arc,czyli jakoś 14 tomów. Saga kończy się cliffhangerem który zmusza do sięgnięcia po następne tomy? Dzięki Bjałemu dorwałem w ręce pierwszy tom, gdzie zawarte ą 3 pierwsze epizody z czego ostatni z "c.d.n." Jest spory cliffhanger,ale to i tak najlepszy moment w serii na zakończenie. Tak samo zrobili za tym starym anime - koniec po zaćmieniu.
Opublikowano 28 listopada 201410 l Mangi jpf sa w empikach, nie wiem tylko czy wszystkie serie. Attack on titan czy inne tasiemce sa. Edytowane 28 listopada 201410 l przez Guernica
Opublikowano 15 stycznia 201510 l Ja łykam 2 jak 3 wyjdzie,bo jeden tom to wciągam w kilkanaście minut i potem zostaje niedosyt. To mnie zawsze boli w komiksach,że stosunek cena-czas zapewnionej rozrywki jest cholernie niekorzystny w przeciwieństwie do książek. Zresztą zbieranie Berserka to taka sztuka dla sztuki,bo manga na 80% nigdy nie zostanie zakończona patrząc na mega ślamazarne tempo w ostatnich latach. Edytowane 15 stycznia 201510 l przez Soban
Opublikowano 17 stycznia 201510 l Jestem po seansie 3 części remastera. Jest świetny choć nie tak dobry jak pierwowzór (ost nie do przebicia z oryginału) i niech klepią kolejne bo zostaje już tylko manga.
Opublikowano 5 lutego 201510 l Berserk w PL to dobra dla mnie nowina, już robimy kolekcję No i juz nie robimy http://www.psxextreme.info/topic/109442-berserk/
Opublikowano 5 lutego 201510 l Znajac polskie slomiane zapedy to skonczy sie polskie wydanie szybciej niz planowano.
Opublikowano 5 lutego 201510 l Tego tasiemca to autor nie dociągnie do końca xD Mi wystarczy żeby pierwsze 13 tomów wydali,bo od 3 zaczyna się najlepszy arc.
Opublikowano 5 lutego 201510 l Najpierw niech w ogóle się zakończy to wtedy można rozmawiać o polskim wydaniu.
Opublikowano 8 lipca 20159 l http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-07-08/berserk-manga-confirmed-to-resume-as-monthly-series-this-month/.90187 Podobno ma wrócić do miesięcznego cyklu.
Opublikowano 10 lipca 20159 l "Before long, you won't even be able to preserve any final remnants of your individual self. Like a drop of water, you'll simply dissolve, becoming no more than another swell in an ocean of dark souls" ("dark souls" jest boldem w komiksie) Wiedziałem, że są powiązania z wiadomymi grami (jak wielu tylko dlatego zacząłem czytać), ale nie spodziewałem się tak bezpośrednich związków. No i pancerz pierwszego "bossa" niemal identyczny jak część torso srebrnych rycerzy w anor londo. Cool. Nie cool że ciągnie się bez końca ta manga. Nie cool również, że jedna egranizacja jest na dreamcasta, a druga została wydana na ps2, ale tylko w japonii, a że nigdy nie miałem szczęścia ze zgrywaniem gier na ps2, to mnie te tytuły ominą.
Opublikowano 11 lipca 20159 l Twórcy garściami czerpali z Berserka i nawet się z tym jako fani nie kryli. Każdy kto czytał mangę Miury co chwilę zapewne uśmiechał się pod nosem widząc coś z komiksu. Dremcastowy "Guts' Rage" wydano w USA i Europie, więc na emulatorze można ograć. Z kolei "Chapter of the Holy Demon War", którego kiedyś ogrywałem w krzakach doczekał się fanowskiego tłumaczenia i też bez przeszkód jest do przejścia na PCSX2. Co do mangi jako miesięcznika to będzie zapewne tak samo jak do tej pory, 2-3 epizody i kolejna przerwa na rok. Autor musiałby zapodać swoim rysunkom spory downgorad, żeby to było możliwe + nie popaść w kolejną depresję lądując w jakimś zakładzie.
Opublikowano 26 marca 20169 l W tym trailerze chyba nic ręcznie rysowanego nie ma Nie odmawiam możliwego kunsztu w animacjach komputerowych, no ale jednak wolę klasyczne podejście... No i ten model Pucka w ostatniej scenie taki dziwny jakiś. A swoją drogą 8 tom niedawno wyszedł w Polsce, jeszcze dwa, góra trzy i powinny się zacząć rzeczy, których stare anime już nie pokryło.