Skocz do zawartości

Berserk

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przyznam, że nie lubię mangi. Nie, że gardzę "chińskimi bajkami", po prostu ta forma kompletnie do mnie nie trafia. Natomiast anime czasem sobie lubię obejrzeć. Najpierw poczytałem sobie o Berserku różne artykuły, wiki i tropesy i bardzo mi się spodobało to wszystko. Potem obejrzałem anime - wszystkie. I podobało mi się, tak, również ta wyklinana ostatnia seria. Szkoda, że kontynuacja stoi pod znakiem zapytania (podobno Oryginalny Twórca zostawił jakieś notatki i jest szansa?). Co prawda mangi i tak bym nie przeczytał, lecz poznał zakończenie z omówień lub poczekał na anime... ale i tak szkoda.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Shen napisał:

Za  życia też tak pracował, jakby nie żyl

moze nowi nie sa uzaleznieni od idol mastera

Jaram się, ale i też mocno obawiam, bo tak jak o kreskę jestem spokojny(nowy arc spokojnie może trochę zmienić styl, bo już obecny jest bardziej bajowy niż poprzedni), tak ciekawi mnie nowy styl narracji i dialogi, bo te Miurze wychodziły bardzo dobrze.

Edytowane przez Soban
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przedwczoraj: wyświetla się cover Guts Theme na YT, klikam, wspomnienia z jedynego słusznego animca wracają

Dzisiaj: 115 chapter przeczytany i zastanawiam się, czy nie łyknąć na promocji tej gierki musou z Berserkiem. W sumie kiedyś obejrzałem tylko anime i tak do mangi zabierałem się jak pies do jeża przez te lata, aż w końcu przysiadłem konkretniej no i c00rwa co ja mam napisać, a co nie zostało napisane już wcześniej, yebany masterpiece wszelkich mediów rozrywkowych

• Plusik 1
Opublikowano

Była jeszcze taka gierka na PS2, Berserk: Millenium Falcon cośtamcośtam po chińsku, dobrze ją wspominam. Szkoda, że w czasach gdy grałem nie było jeszcze patcha z angielskim tłumaczeniem, więc leciałem na czuja, a mimo to była moc :fsg: Do dzisiaj pamiętam to GMV:

Ech, chyba trzeba wziąć tę bandę jaszczombia na komputrze, bo swędzi mocno.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja sobie zrobiłem rytuał że na święta chce pod choinke zawsze 10 tomów polskiego wydania i potem sobie czytam do barszczu i pierogów jak guts morduje demony <3

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Bzduras napisał:

Była jeszcze taka gierka na PS2, Berserk: Millenium Falcon cośtamcośtam po chińsku, dobrze ją wspominam. Szkoda, że w czasach gdy grałem nie było jeszcze patcha z angielskim tłumaczeniem, więc leciałem na czuja, a mimo to była moc :fsg: Do dzisiaj pamiętam to GMV:

Ech, chyba trzeba wziąć tę bandę jaszczombia na komputrze, bo swędzi mocno.

Pograłbym c0rwa :fsg:

Opublikowano

Ta gra z dreamcasta wygląda całkiem legancko jak patrzyłem na jutubku. Za tą najnowszą nie wiem czy chce się zabierać bo grałem w to personkowe musou i mega mi nie siadło a niby jest jedną z najlepszych gier tego gatunku xD może kiedyś wpadnie pudełko za 5 bomb żeby postawić sobie obok komiksów :xboss: