Skocz do zawartości

Berserk

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

Gus nie żyje bo go w Breaking Bad zabili, ale Guts w anime jest wyciągany za szmaty z Zaćmienia przez postać, która w anime w ogóle się nie pojawia.

Dzięki, mam nadzieję że w Polsce ktoś wyda tą mangę ale wydaniu delux, chętnie bym to kupił, bo anime mocno pobudziło apetyty.

Opublikowano

Powiem wam, ze jak teraz sobie przypomnialem niektore watki po pytaniu Yetiego i zajrzalem do wiki to o kurde, co za piekna manga. #emouszyns

Opublikowano

Chyba nie mieli wtedy więcej materiału źródłowego do przerobienia na anime, tak przynajmniej mi wychodzi po datach publikacji tomów mangi (zakończenie Golden Age pojawiło się w tomie z 29.09.1997, a anime startowało 08.10.1997).

• Dzięki 1
Opublikowano

Ewidentnie jest tak przycięte, żeby działało jako taka mniej więcej zamknięta całość, końcówka ostatniego epka przechodzi w początek pierwszego. W sumie Gungrave było bardzo podobnie skonstruowane, też fajna bajka była.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiadomo z jakiego powodu w Polsce jeszcze nikt nie wydał wersji Deluxe?

Obecnie jest dodruku 3 pierwszych zeszytów standardowej wersji, ale taka wersja Deluxe wypada o niebo lepiej, min. większy format. Dziwne że jeszcze nikt nie zdecydował się wydać tego u nas.

Opublikowano

No dla tych 10 osob w polsce sie nie pyli.

A tak w ogole wracalem ze spaceru i jakos mi sie pomyslalo o berserku, ze swietna hisoria, z przeslaniem i czym ta zbroja wlasciwie jest itd. i ze ku.rwa nie poznamy zakonczenia od chinczyka tylko z przekazow i domyslow. Ehh.

Opublikowano
31 minut temu, Pupcio napisał:

A nie było w końcu że ten jego ziomek wie jak Miura chciał to zakończyć i wszystko będzie elegancko? 

No tak ma byc i w zasadzie jest, ale i tak mam poczucie ze to jednak nie to samo co gdyby Miura nadzorowal.

• This 1
  • 3 tygodnie później...